Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a | Bosnian.Lamareschale.org

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Bitcoincan se koriste na širok spektar trgovaca širom svijeta. Bilo gdje da se možete povezati na Internet, možete da kupuju sa Bitcoin. Čak i ako vam planovi proširiti iznad Zemljine atmosfere, možete platiti sa Bitcoin, prema Virgin Galactic

Sites like all4btc.comallow ste za kupovinu na sajtovima kao što su eBay i Amazon sa Bitcoin jednostavnim kopiranjem web proizvod adresu. WordPress prihvata Bitcoinsfor nadogradnje, i bio je jedan od prvih velikih organizacija da to učine.

U San Francisco Bay Area? Uživajte sportskih događaja? Sacramento Kingsand San Jose Quakesaccept Bitcoin.

Bitcoin su međusobno promjenjiva, kao i druge robe. Drugim riječima, baš kao jedne unce čistog zlata vrijedi isto kao i bilo koji drugi unca čistog zlata, a Bitcoin je Bitcoin je Bitcoin. Možete akumulirati porcije Bitcoin u novčaniku dok imate kompletan Bitcoin.

Pored toga što je nepouzdani, oni su vrlo djeljiv. A Bitcoin može se podijeliti do 8 decimalnih mjesta. Tako 0.00000001 BTC je najmanji iznos koji se može rukovati u transakciji. Ako je potrebno u budućnosti, protokol i odgovarajući softver može biti modifikovan za rukovanje čak i manje iznose.

G je za Global

Bilo gdje da se osoba može povezati na Internet je mjesto gdje se može koristiti Bitcoin. Da ti dam neki smisao kako globalni je stvarno, ima preko 75 miliona hitova za "Bitcoin globalne" kao frazu za pretraživanje na Google-u. Iako je globalno dostupna, mapa Bitcoin nodesreveals njegovog usvajanja u određenim područjima više od drugih. Sjedinjene Države, Njemačka, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Nizozemska, Rusija, Kina, Australija i Švedska su trenutno među prvih deset zemalja u kojima Bitcoin je u upotrebi.

H je za Hash funkcija

Osnova svih cryptocurrencies je matematika. U slučaju Bitcoin, ključna matematička funkcija se zove Hashcashinvented 1997. Adam Back. Da bi se shvatilo kako radi, morate imati neki smisao onoga što hash funkcija je i šta radi. A hash funkcija je matematički postupak koji se primjenjuje na ulazne i stvara izlaz.

Na primjer, možete preuzeti sve cifre u ulaznom i dodajte ih zajedno kako bi stvorili izlaz. Dakle, ako ste uzeli ulaznih 12345 i primijeniti da hash funkcija, ti bi dobiti broj 15. To je funkcija lako raditi u jednom smjeru, teško raditi u suprotno. Čak i znajući da je zbir cifara imao 15 godina, i da je funkcija zahtijeva zbrajanjem cifre, ne znate šta je ulaz. S ulaznim cifre znate izlaz, ali uz izlaz i postupak, ne znam da li je bilo 12345, ili 348, ili 3040800. Od više od jednog ulaza može generirati dati izlaz, postupak dodavanja cifara zajedno je ranjiva na "hash sudara."

U slučaju Bitcoin, funkcija hash se zove SHA256. Originalni Hashcash koristi različite funkcije hash zove SHA1. Pa, šta SHA znači? To se odnosi na "Secure Hash Algorithm." SHA-2 je porodica hash funkcije koje su objavljene od strane Nacionalnog instituta za standarde. Dvije slične hash funkcije imaju različite veličine blokova, poznat kao SHA-256 i SHA-512. Oni se razlikuju u veličini riječi; SHA-256 koristi 32-bitne riječi, gdje SHA-512 koristi 64-bitne riječi. Tu su i skraćeni verzije svakog standarda, poznat kao SHA-224 i SHA-384.

Za naše uvodne svrhe, možda želite da ograniči svoj istraživanja do neke osnovne činjenice o kriptografski hash funkcije. Cilj je da se funkcija koja je gotovo nemoguće da se obrće. Podatke koji se upravlja na koje hash funkcija se zove poruku, a izlaz se zove hash, hash vrijednost, ili poruka probaviti. Svojstva želimo su:

  • Lako je izračunati vrijednost hash za bilo koju poruku
  • To je vrlo teško (neizvodljivo) generirati poruku koja ima dati hash
  • To je vrlo teško mijenjati poruku bez promjene hash
  • To je vrlo teško naći dvije različite poruke s istim hash.

Iz raznih razloga, Bitcoin koristi dva hash iteracija da štiti od nekih vrsta napada koji su radili na srodne hash funkcije. Cilj je da se blockchainfunctional, izračunati, i vrlo teško krivotvoriti.

Intoduction: A - D | E - H | I - L

Povezane vijesti


Post Bitcoin

BTCRobot - Automatizovani Bitcoin Trading Software Bot pregled

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: Brazil kaže da je previše rano za regulaciju bitkoina, Charlie Shrem osuđen na 2 godine zatvora

Post Bitcoin

Da li ste ikada od ovih 8 bitkoin trgovinskih ličnosti?

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: plaćanja za Bitcoin za Newegg.ca, Apriva Partners sa GoCoin-om i još mnogo toga

Post Bitcoin

BITCOINOVI CENE U STVARANJU Nakon turbulentnog meseca!

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

VT $ 19M vrijedi za aukciju u Australiji - Reakcije bitkoinskog tržišta!

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Osvojite USB Miner 100% besplatno - Moje Bitcoin Litecoin Dogecoin od kuće!

Post Bitcoin

Kako izvući svoj profit bitkoinog slavina sa jednim korakom

Post Bitcoin

3 Sigurna načina sigurnog skladištenja bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema