Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu | Bosnian.Lamareschale.org

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Činjenica da Bitcoinitself djeluje pomalo kao korporacija je činjenica da je istaknuto na Coin Kratak u prošlosti. Međutim, zbog svoje jedinstvene, decentralizirana priroda i globalnom nivou, on je stvorio prostor za mnoge druge poslove da raste u zajednici koja je izgrađena oko njega. Mnoge od ovih Bitcoin na bazi, ili barem Bitcoin-prihvatanje companiesbecome prilično popularan u digitalnom svijetu valute, i izgleda kao što su masovne operacije izvana. Ovaj pogled je donekle dovesti u zabludu.

U stvarnosti, svaka kompanija izgrađena oko Bitcoin, altcoins, ili samo decentralizirana sistema u cjelini je za pokretanje, i početnike često imaju neverovatan potencijal, ali i visoku stopu lošeg upravljanja, rizik, i, na kraju, neuspjeh.

Mt. Gox, The Biggest Bitcoin Exchange, a najveći gubitak BTC

Mt. Goxis prva stvar koja mi pada na pamet kada sam, kao i mnogi drugi, da neuspjeha u Bitcoin domenu. To je bio prvi pravi Bitcoin razmjene, i imao je većina marketshare do samo nekoliko mjeseci prije nego što je počeo da se raspada. Pad je bio spektakularan svjedoka, na strašan način, i bolno za sve uključene, a posebno onih koji su imali sredstva zarobljeni u sistemu kompanije. Kompanije nesposobnost, bezobzirnost, i, potencijalno, prevara je i dalje izaziva valovi danas, pa čak i rodila novi termin za kompaniju koja ne držeći sredstava kupca: "Goxxed" ili "Goxed" (oba Pravopis se koriste, ali mislim ista stvar).

Od Mt. Kolaps gox je, došlo je do puno informacija objavljena, ili otkrili, izgleda da je podržavaju ideju da je kompanija aktivno manipulacije na tržištu već neko vrijeme prije raspada, poznat kao Izvještaj Willy, i to vjerojatno bila nesolventna i pred bilo uočene očite probleme. Ovaj nelikvidnost je potencijalno vezanih za hakiranje, a možda i nekompetentnosti rezultira gubitkom privatnih ključeva, ili bi mogao čak biti rezultat interne krađe. U presudi je i dalje van, a mi ne može ikada saznati cijelu priču, ali to je priča koja upozorava da je ugradio je oprez razmjena u velikom broju ljudi.

Mintpal, Moolah, a tekući Exchange Scandal

Trenutno, jedan od glavnih altcoin razmjene, Mintpal, propada pod težinom nesolventnosti svoje matične kompanije, Moopay LTD, poznatiji kao Moolah. Vlasnik Moopay, Alex Green, pripisuje nesolventnosti u bug u Moolah je systemthat je omogućavajući korisnicima da udvostruče troše svoj novac bez otkrivena. Mr. Green je obećao da će pružiti sve detalje svoje troškove, uključujući primanja i fakture, investitorima i preuzela punu odgovornost za nadzor.

Ubrzo nakon vijesti o Moolah je nelikvidnosti, mnogi navode nastao, i zavere obiluje. Neki od njih su vjerojatno izmišljotine, ali jedna činjenica je poznat sigurno. Alex Green je ranije bio poznat kao Ryan Kennedy, koji je poznati pseudonim dugoročne internet con-umjetnik, Ryan Gentle. Ryan Gentle je također bio aktivni član Bitcoin zajednice, pod imenom "Limun" na Bitcointalk, koji prevario više članova zajednice pred nestaje.

Da li je to Alex Green, koji je priznao da je promijenio ime Ryan Kennedy, je zaista kon-umjetnik Ryan nježni tek biti 100% potvrđena, ali okolnosti pod kojima Moolah i Mintpal je kolaps u potrazi prilično sumnjivim.

Hashfast i leptir Labs, Od Cutting Edge Bitcoin ASIC Proizvođač na propast

Hashfastand Butterfly Labsare dvije različite kompanije, sa različitim vlasnicima, ali su oba proizvodnju Bitcoin Mining ASIC

i nije na sličan način na otprilike u isto vrijeme.

Problematična povijest Hashfast-a, što je kulminiralo u poglavlju 11 stečaja sredinom 2014. Godine, bila je preplavljena u skandal, kako im obećane ASIC je bio u limbu za jako dugo vremena, i njenih klijenata izgubili neverovatne sume novca zbog kašnjenja. Osnovni uzrok izgleda svoje troškove u pribavljanju / producirati njihov ASIC, kao što je prijavljeno da su plaćanja prema gore od 5-10 puta koliko imaju slične hardverske proizvode kao i druge kompanije.

Dok krici prevare su obilovalo, činjenica da oni prolaze kroz Poglavlje 11 bankrota, koji omogućava kompaniji da restrukturira i nastaviti sa radom u ograničenom način, pokazuje neke obećanje. Od danas, njihove web stranice i dalje radi, i navodi 750 GH / s čipova za prodaju, a nadamo se i kompanija je sredi svoju proizvodnju pitanja. Ipak, ja ne bih preporučio bilo kakve investicije sa ovom kompanijom bez radi detaljno istraživanje o tome šta svoje finansije, proizvodnju i inventar izgleda kao sada.

Butterfly Labs, s druge strane, imala je svoje poslovanje u potpunosti zaustavljen od strane FTC, a sada je pod privremenom prinudnom Okružnog suda u SAD za zapadni District of Missouri. Kompanije, navodno, koristio Bitcoin mining machinesthat je naredio korisnicima da kopaju za sebe ili ostavljanje zaposlenih da koriste mašine mina za svoju vlastitu korist, a odlaganjem isporuke svojim klijentima. Ja osobno naredio BFL "Mali Single" početkom 2013. Godine, nije dobio sve do 2014. Godine, a umro je nakon nekoliko dana trčanja.

Dok su optužbe protiv leptir Labs su još u toku suđenja, što ostavlja svoju budućnost neizvjesna, malo je vjerojatno da bi kompanija mogla nastaviti kao Bitcoin ASIC proizvođač bez obzira na ishod. Dok su mnogi u zajednici su oprezni Hashfast, ili su se uznemirili zbog odlaganja, da bledi u odnosu na ogorčenost koji izgleda kao da zadržavaju protiv Butterfly Labs. Mnogo toga se može pripisati stav društva prema klijentima, koji je bio ravnodušan na najbolja vremena, a drugi put otvoreno neprijateljski.

Ostali Bitcoin i Scrypt rudarstva companieshave učiniti dobro, a bore se za prevlast na tržištu. Međutim, nemoguće je predvidjeti kada / ako drugi će pasti.

Robocoin, dobavljač Bitcoin ATM Sa Zabrinjavajući znakovi

Za razliku od drugih kompanija navedenih u ovom članku, Robocoinhas nije imao nikakvu formalnu prijavu koju je protiv nje, niti je u stečaju. U stvari, čini se kao da Robocoin radi ok u smislu prodaje, a potencijalni iz Bitcoin bankomata je ogroman. Imajući to u vidu, nedavni pritužbe od kupaca, i grešaka CEO Jordan Kelley, imali su obeshrabrujući učinak na zajednicu. Počelo je sa kompanijom, Metalab, stvarajući post na redditthat povezani sa Google documentwhich pokazao, od početka do kraja, svoje strašno iskustvo sa firmom.

Za one koji ne žele da pročitate kroz sve to, počelo je sa dugom kašnjenje u primanju njihova jedinica, nastavio se još više kašnjenja u kanadskim carina koji je trebao biti ispred vremena rukuje, prešao na jedinici konačno dobila ali biti neispravan, a kulminirala je Robocoin odbija da vrati njihovu kupovinu osim Metalab platio $ 5,000 poribljavanje naknada, a onda, na kraju, kada Robocoin složili da vrati ga, a mašina je vraćen, Metalab je obaviješten da se mašina se "refabricated" i bi trebalo "preprodaju" prije nego što će biti njihov povrat obrađen. Cijelo vrijeme ta komunikacija se događa, gospodin Kelley pokušavao da okrivi Metalab. On (Kelley) je tvrdio da su se vraćali mašinu, jer oni (Metalab) "odlučili" da oni "nisu hteli da rade sa našim (Robocoin a) podrška tim da popravi problem", iako je to bilo ono što Metalab prvobitno pokušao da rade, ali su upoznati podrškom Robocoin je da je aparat potrebno da se vrati zbog "kvara hardvera".

Nakon ovog završio, gospodin Kelley nastavio pisati "izvinjenja" na Reddit, dok je još upravljanju krivi Metalab za izdavanje tvrdeći da Robocoin podrška tim bio "sastao sa stalnim omalovažavanja i nesuradnje" i da je Andrew (jedan od vlasnika Metalab) "izgubio strpljenje i odlučio da je nad njim."

U metež na Reddit je bio trenutan, a gospodin Kelley brzo promenila tonova, i čini se da je on stvorio novi Reddit račun (vjerovatno zbog negativnih karma sprečavanje dalje knjiženja) i žičani povrat na Metalab. Nažalost, u tome, ovaj novi Reddit račun objavljeno sliku žice koje su nepropisno redigovani. Originalne slike samo djelomično pokriven Metalab je fizička adresa, ostavljajući je lako čitljiv i pokriven njihov broj bankovnog računa malo bolji, ali ipak ostavio dovoljno otkrili da su brojevi računa bi se potencijalno mogli izvući neko dovoljno vješti u uređivanje fotografija ili oporavak.

Uključio sam sliku ispod, ali uredio ga dalje u potpunosti ukloniti sve osobne podatke. Međutim, da bi dobili ideju o tome kako je to bilo prije mog uređivanja, došlo je do SVB broj na vrhu sa 2 linije kroz njega, ali se lako nadoknadiv, samo je jedan od linija Metalab adresu je obilježen kroz, ali je ljudski čitljiv, u 2. Red njihove adrese, kao i banke detalji korisnik bile potpuno nepokriveni, a oba Metalab i vlastite brojeve računa Robocoin bile su više temeljno zatamnjenim, ali je ostavio vrhu i dnu svake broja vidljive.

Nakon što je to učinjeno, njegova greška je istakao, i članovi reddit zajednice su još bijesni na curenje, ali su i nada se da bi povrat bio legitiman. Čini se da je, kao Metalab potvrdio je da su dobili puni povrat novca, a oni su sada idemo dalje. Od njihove žalbe, i niz drugih Robocoin kupci istupiti sa svojim frustracije sa kompanijom, iako izgleda da niko ne imali iskustvo prilično loše kao Metalab.

16. Oktobra, gospodin Kelley posegnu u Metalab tim da ponudi izvinjenje da izgleda mnogo više skroman i iskren. Dok on ne izjasni za originalnu poruku da se ukloni, što pretpostavljam je prilično teško, on ne pokušava staviti bilo krivicu na Metalab tim, snažno potvrđuje da je pitanje je kriv, a tvrdi da je "razočaran u sebe i tužan što sam morao da nauči ovu lekciju na teži način. " Za razliku od drugih kompanija navedenih, koji su ili šutjeli, ili stalno prebacuje krivicu na druge, dok se na kraju nije uspio, izgleda da se ne mogu pomiriti sa svojim greškama, a nadamo se i mladi direktor se naučiti iz ovoga. Robocoin isporučuje proizvode, a možda je ovo lekcija će vam pomoći da se podstakne kompaniji da preispita svoju službu za korisnike i strategiju podršku.

Neki Bitcoin Preduzeća imaju problema. Koja je svrha?

Poenta ovog članka nije da izbiti vlasnici ili menadžeri ovih kompanija, iako bih osuđujem bilo koji su dokazali da je djelovao na prevaru, niti je insinuirati da će svi Bitcoin start-up vezi imaju problema.

Umjesto toga, stvar je u tome Bitcoinis mlada valutu, industrije, i gotovo "korporacije" po sebi, i altcoin industrije, i valute, čak mlađi. To znači da gotovo svaki posao koji se ozbiljno bave Bitcoin, posebno onih u kojima su Bitcoin i / ili druge digitalne valute njihov glavni fokus su startupa, a gradi mladih poduzetnika. Ovi ljudi će praviti greške, oni će nered, i da, mnoge od tih kompanija neće uspjeti. Veliki dio svih startupa propadne.

Međutim, ako Bitcoin, a ideja decentralizirane systemsis da uspije, potrebne su ova preduzeća i preduzetnika. Bitcoin sadašnji priceisn't važno, niti je vijest o najnovijim velike kompanije da prihvati Bitcoin (koja je odmah pretvorena u fiat valutu). Preuzimanja rizika preduzetnike i preduzeća izgrađen sa Bitcoin u središtu su važni oni. Oni će biti ti koji razvijaju sisteme, proizvode i softver koji će omogućiti Bitcoin da se integrišu u mainstream društva, kao i oni koji uče iz svojih grešaka će biti lideri nove industrije. Dok sam očito se ne slažem sa svime što je kompanija i pojedinaca navedenih uradio, ja im se zahvalim. Svaki od njih je doprinio zajednici, Bitcoin, i onima koji će ih pratiti. Njihove greške treba prihvatili kao učenje iskustvo za sve nas, a sekvence događaja koji su doveli do svako treba analizirati temeljno. To je samo učenje i prilagođavanje, koji će se stvoriti bolje poslovanje, a time i šanse za uspjeh Bitcoin će se povećati.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Da li ste ikada od ovih 8 bitkoin trgovinskih ličnosti?

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Post Bitcoin

Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Bitmainov razvoj P2pool, Arctic Cycle Cloud Mining KnCMiner i još mnogo toga

Post Bitcoin

Kako rezervisati svoj Bitcoin novčanik (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija

Post Bitcoin

Bitcoin Domain Name BTC.com prodat za 1 milion dolara USD!

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije