Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga | Bosnian.Lamareschale.org

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga

Je Bitcoinindustry formirala je politička akcija komisije koja bi mogla koristiti za tuš zakonodavcima i stranački odbori sa donacijama.

Vijeće za digitalne trgovine, mjesec dana star trgovinske grupe za digitalne valute i imovine kao što su bitcoin, registrovan politički potrošnje grupu sa Savezna izborna komisija ovog mjeseca, prema nedavno otkrivene dokumente.

Novi Political Action odbor je stvoren od strane Privredne Digital komore. Dok je komisija nema direktne planove za blisku budućnost to je sigurno prvi te vrste. To je sigurno prvi PAC u korist kandidata koji podržavaju Bitcoin i digitalne valute u cjelini. Prema rečima direktora Digital vijeća, Perianne Boring, formiranje PAC je znak ubrzanja zrelosti za Bitcoin i simptom da političari mogu suočiti politički pritisak da podrži virtualne valute. Mogli bismo se približava vrijeme da će Bitcoin imati to je glas u politiku.

Kanabis Road tržištu - tržištu koja je osnovana samo proizvođači kanabisa, dobio sjeckan i sada nije do daljnjeg.

Ovo nije prvi put da vidimo deepweb tržištu se sjeckan, ali ovaj put vijest su značajne jer kanabis put je bio jedan od tržišta koje su imale multisig tehnologija koristi kako bi se dodatno zaštitio korisnika sredstava. Korisnici koji je pokušao ranije danas prijave u mjestu dobiti poruku potpisan od strane administratora sajta. Između ostalog, on je javno izvinjava za gotovo sva sredstva na sajtu krađe sa sajta i davali adrese ukradenim sredstva se čuvaju u. I dok je neizvjesno da li će Kanabis ceste i dalje postoje, Crypto, administrator sajta je obećao da će dodatno istraži incident, kako bi saznali kako su hakeri uspjeli ukrasti novac kako bi drugi deepweb tržišta znati kako se zaštititi od takvih napada.

Ranije danas, Mycelium je Dmitry Murashchik, poznat kao 'Rassah, "pisao da Bitcoin subreddit zahvaliti zajednice za njihovo uključivanje u uspješno Crowdfunding prvi ikada Bitcoin papir Wallet USB uređaja. Tokom je prikupljanje sredstava, Myceliumraised ukupno $ 31,271 USDfor svoj cilj: Jednostavan način za stvaranje Bitcoin papir novčanike u sigurnom i kontroliranom okruženju.

Micelija Entropyis je u osnovi mali USB stick koji se mogu koristiti za sigurno stvoriti papir novčanike. Uređaj generira brojeve nasumično koji se zatim pretvorio u privatni ključ i adresu Bitcoin, QR kod adrese se onda dodaje kao slika. USB može spojiti na bilo koji pisač s USB port i ispisati kopiju papira novčanik kreirana sa uređajem. Uređaj podržava i 2-od-3 Split privatnih ključeva, stvarajući adresa koji je privatni ključ je podijeljen u tri papira dionice tako da se morala bi imati sva tri dijela štampane novčanik kako bi se pristup sredstvima poslati na štampane adresu. Na ovaj način se kao odličan alat za stvaranje novčanik značilo da se dati kao naslijeđe predaka, jer je također objavljen na promotivni animirani video Entropija je. 

Korejski Bitcoin razmjena Korbit je podigao 3 milijuna $ u serija A finansiranju koju je predvodio SoftBank Ventures Koreje i Pantera kapitala, uz učešće od Ventures KM, a vraća investitorima Bitcoin Opportunity Corp., Tim Draper, Pietro Dova i Strong Ventures.

Osim da su vodeći razmjene u Koreji Korbit se takmiči sa Coinbase i Bitpay. Oni pružaju vlastite rješenje za trgovce da počne primanje Bitcoin plaćanja, ali njihova usluga je specijalizovana za korejsko tržište. To je vrijedno spomena kako dobrodošlice lokalne vlasti su za takve inovacije. U nedavnoj izjavi direktora kompanije spomenuo da je čak i bankarski temelj je uloženo u Korbit. Iako ovo nije prvi put da Korbit je dobila sredstva, dosadašnje investicije je imao ukupno 600.000 $ što najnovijih sredstava oko najveći. 

U BitGive Foundationannounced je danas da je postao prvi neprofitna Bitcoin organizaciji da ostvari 501 (c) (3) status, što znači da Internal Revenue Service (IRS) službeno priznaje kao dobrotvorna organizacija u SAD-u.

Bitgive posvećuje to je rad na poboljšanju javnog zdravlja i okoliša širom svijeta. Slučaju dobrotvorna organizacija koja samo prima donacije je u bitcoin pogotkom ne status profit je još jedan korak za Bitcoin kao valutu. Osim toga, to je prekretnica koja bi mogla imati veliku priliku za pozitivan publicitet dok ulazimo najaktivnije kvartalu ove godine za dobrotvorne donacije. Fondacije oslobođene poreza stoji je da je 1. S obzirom na jedan Bitcoin vezane za dobrotvorne organizacije, ključni presedan sa pozitivne implikacije za digitalnu valutu finansijsku pomoć.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10

Post Bitcoin

Bitcoin bankarstvo: oproštajnim delimičnim rezervama

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Konačno je lak način da pošaljete Bitcoin na Facebooku

Post Bitcoin

Bitcoin novinari: etika vlasnika bitkoina

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a (Q-U)

Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Prvi set bitcoin bankomata u Los Angelesu ove nedelje

Post Bitcoin

Antonopulos napušta Bitcoin fondaciju preko Mgmt

Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

Najbolje Ethereum Rudarstvo Hardver (2018 Ažurirano)