Dnevni izveštaj o Bitcoinu: plaćanja za Bitcoin za Newegg.ca, Apriva Partners sa GoCoin-om i još mnogo toga | Bosnian.Lamareschale.org

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: plaćanja za Bitcoin za Newegg.ca, Apriva Partners sa GoCoin-om i još mnogo toga

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: plaćanja za Bitcoin za Newegg.ca, Apriva Partners sa GoCoin-om i još mnogo toga

Online maloprodajni div Neweggu je najavio da kanadski klijenti sada mogu koristiti Bitcointo kupovine kompletan preko Newegg.ca.

Sa širenjem, Neweggu postaje drugi veliki online distributera da prošire Bitcoin plaćanja iz SAD-a u Kanadu. TigerDirect prethodno dodao Bitcoin isplate svojim kanadski web stranice u julu.

Nakon uspjeha u SAD newegg.com imao sa prihvatanjem bitkoina, kanadski potrošača sada mogu uživati ​​Bitcoin plaćanja kao dobro. Los Angeles-based online distributera ponovo udružio sa BitPay kako bi ovo stvarnost. To je također napomenuti da s godišnjim prihodom većim od $ 2,8 milijardi Neweggu je drugi milijarde dolara trgovac biti BitPay klijent TigerDirect dalje. 

GoCoin partnerstvo donosi Bitcoin Način plaćanja na više od 1.000 preduzeća

Međunarodni altcoin i Bitcoin plaćanja procesor GoCoin formirala novo partnerstvo sa Apriva, glavni point-of-sale obrade plaćanja rješenja kompanija, kako bi altcoin i Bitcoin plaćanja Opcijeda Apriva je više od 1.000 kanala partnera.

Apriva je vodeći pružatelj siguran, end-to-end bežični transakcije i informacije rješenja. Njihovo partnerstvo sa GoCoin će donijeti više opcija plaćanja klijentima Appriva i te opcije ne samo da će uključivati ​​Bitcoin, ali Litecoin i Dogecoin, kao i, kao što je GoCoin pruža podršku za one koji kao dobro. Direktor Apriva je otišao na navode da je partnerstvo sa GoCoin je prirodni rezultat veće potražnje potrošača, kao i da će ih uključivanje cryptocurrencies za svoje usluge izdvajaju od drugih dobavljača za obradu plaćanja rješenje. 

Santander Group, najveća banka u eurozoni po tržišnoj vrijednosti, naručio 'uvid mreže i konsultantske firme Yegii da sprovede studiju "analizirati utjecaj Bitcoin i drugih cryptocurrencies na banke i osmisliti strateški pravac djelovanja", prenosi HashReport.

Konsalting agencije Yegii osnovana je početkom 2014. Godine i ima za cilj objediniti informacije sa svih strana socioeconomics kako bi se voditi čelnicima kompanije u skladu s tim. O opisu izazov je pisao u njihov sajt zasnovan je rok za konačni izvještaj je 20. Rujan U stvari, to nije prvi put da je banka naručuje studiju fokusiran na Bitcoin. Između ostalog, Narodna Australija banke i Holandska bankarska kompanija ING su i uradili isto u prošlosti. 

Savez lokalnih afričkih slobodnog marketpioneers koje su se formirale na promociji Bitcoin ekonomske koristi je stavio svoju kampanju na čekanje da se pridruže borbi protiv ebole, virus trenutno hara dijelovima Zapadne Afrike.

U nastojanju da pokaže efikasnost Bitcoin je Sijera Leone Liberty Group želi da podigne Bitcoin donacija. Grupa je u potrazi za pomoći da se zaustavi širenje virusa u svojoj zemlji, ali to nije sve. Tu je i pokušaj da se Sijera Leone boljim mjestom za život stvaranjem Bitcoin ekosistema od scratch.The grupe namjere za promociju "poduzetništva, slobodna tržišta, i zvuk načela koja su osnova svakog naprednog društva", kao što je navedeno od strane osnivača grupe Mustapha Cole. Ovo je odličan primjer kako Bitcoin može pomoći u razvoju društva, kako kroz dobrotvorne svrhe i inovacije. 

Australijska vlada objavila je kratak "Bitcoin za poslovne subjekte" vodič na njihovo poslovanje web stranicu, koja ima za cilj educirati biznisa o prednostima i zamke prihvatanja digitalnu valutu, kao što je Bitcoin, u zamjenu za robu i usluge.

Ali, osim za obrazovne svrhe, vodič je također pao za neke svjetlo na pravnim aspektima Bitcoin dajući vlasnici poslovnih dalje smjernice za pitanja kao što su oporezivanje i još mnogo toga. Zanimljivo je da je nedavna publikacija je zaista vodič, i to je stav prema Bitcoin i cryptocurrencies u cjelini, je izuzetno prijateljski. To je dobro napisana, jednostavno shvatiti voditi kroz ono što Bitcoin je, kako se to radi, i kako vlasnici poslovnih može prići i prihvatiti uplate ga koristite, bez fokusiranja na Bitcoin pricevolatility, ili obmanjujuće informacije. Tu su i poglavlja o poreza implikacije, i koristeći Bitcoin da plati zaposlenih.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin-ov rastući prihvat: 6 načina za korištenje BTC-a

Post Bitcoin

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Bitkoin je balon, nema planova za kratko prodavanje: Japan Post Bank CIO - Reuters

Post Bitcoin

BITCOINOVI CENE U STVARANJU Nakon turbulentnog meseca!

Post Bitcoin

Bitcoin kao roba: Licenca za oporezivanje?

Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju sa Bitkominom (prema Mike Hearn)

Post Bitcoin

Bitcoin u 2014. godini: Uspesi i padovi godine

Post Bitcoin

BTCRobot - Automatizovani Bitcoin Trading Software Bot pregled

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

2018 Prognoze: Bitcoin Will Crash- CTech

Post Bitcoin

Bitcoin Mining može biti profitabilniji uskoro

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - šta su oni, kako koristiti BTC grafikone