Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga | Bosnian.Lamareschale.org

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga

u 9:30, Time Inc. Izdao tweet povezuje na najavu da će kompanija partnerstvo sa Coinbase prihvatiti Bitcoinfor pretplatu na Fortune Magazine, dobro zdravlje, Putovanja i slobodno vrijeme, i This Old House. Coinbase također najavio svoje partnerstvo sa Time Inc. Na zvaničnom blogu.

Od najava Time Inc.:

Time Inc. (NYSE: TIME) se udružio sa Coinbase, najpopularniji bitcoin novčanik, da postane prvi veliki izdavač časopisa prihvatiti Bitcoin plaćanja. Inicijativa pokrenuta je danas sa Fortune, zdravlja, Stara kuća i Travel + Leisure, sada prihvata Bitcoin među širok spektar opcija plaćanja pretplate.

Izvori: Coindesk, Time Inc., i Coinbase

Overstock zaostaje svojih 2014 Projekcije za Bitcoin prodaje

Overstockbecame prvi veliki trgovac da prihvate Bitcoin kao plaćanje za početkom ove godine svoje proizvode. Kompanija je najavila da će prihvatiti Bitcoin u decembru 2013. Godine, a zvanično počela da prima Bitcoin plaćanja početkom januara 2014. Godine Patrick Byrne, izvršni direktor za Overstock, izjavio je da njegova kompanija očekuje oko 5 mil $ u prodaji Bitcoin tokom 2014. Godine. Međutim, kako je godina bliži kraju, kompanija sada kaže da je njihova prodaja Bitcoin za godinu koja će vjerojatno biti oko 3 milijuna $ dolara-što je manje od svojih prethodnih projekcija od 2 miliona $.

Izvor: NewsBTC

MIT će ponuditi Crypto-valuta Moduli u jesen semestra 2015. Godine

MIT je prestižnih univerziteta, poznat po svojim matematike i inženjering programa, te je dobio mnogo pažnje u Bitcoin zajednici zbog raznih Bitcoin projekte. Sada, škole širi svoj interes u digitalnom valutama, a će ponuditi predmeta koji sadrže module u vezi sa kripto-valute u jesen semestru 2015. Godine.

Novi kurs koji će MIT biti ponuda je "Computer Systems Security 6.858", i ima modul na TorCoin:

"U ovom radu uvodimo TorCoin, distribuirane konsenzus protokol baziran na bloku lanac Bitcoin. Ovaj protokol će se koristiti za uspostavljanje novih čvorova na mreži, a kako bi se utvrdilo valjanost čvora i propusnost. TorCoin će raditi u suradnji s TorFlow, postojeći kod dizajniran kako bi se utvrdilo propusnost i pratiti ponašanje čvor, koristeći RPC sučelje. Za rukovanje računanja troškova rudarstva, predlažemo da se djelomično outsource ovih troškova u Bitcoin mrežu pomoću postojećih protokola dijeljenje rad. Mi razgovaramo o implementaciji i pružiti analizu sigurnosnih razloga. Na kraju, dajemo dokaz koncepta, uz moguće pravce za budući rad. "

Izvor: CoinTelegraph

Dnevni boravak od Satoshi ponovo otvoreno

dnevnoj sobi Satoshi je društvo Australiji bazirani koji omogućava svojim korisnicima da plaćaju različite račune s Bitcoin. Kompanija je zatvorila svoja vrata u oktobru prošle godine kao odgovor na Australian poreza na promet zakonima. Međutim, kompanija je najavila da će se ponovno, a ljudi će uskoro moći ponovo početi plaćati račune s Bitcoin.

Daniel Alexiuc od dnevnog boravka od Satoshi u Australiji roba i usluga PDV-a:

"Mi i dalje čvrsto vjerujem da dvostruki PDV mora biti ukinuta za Bitcoin da bude na kraju koristan kao valuta u Australiji... Kao kompanija, ja sam razočaran što ne možemo podržati većina Australian razmjene u ovom trenutku, jer postoje neke vrlo talentovani i profesionalne odjeće rade ovdje. Međutim, u mogućnosti smo da prodamo novca u inostranstvu, kao i da australijski razmjene koji su u skladu sa odlukom PDV za poslovne korisnike. "

Izvor: NewsBTC

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija

Post Bitcoin

Bitcoin Cena: Kada su vijesti i nije bitno

Post Bitcoin

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

Osvojite USB Miner 100% besplatno - Moje Bitcoin Litecoin Dogecoin od kuće!

Post Bitcoin

Bitcoin bankarstvo: oproštajnim delimičnim rezervama

Post Bitcoin

Profitabilno Bitcoin Cloud Mining: Bitcoin mining bez sukoba

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Bitkoin je objasnio u 3:30 minuta