Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti

Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti

Povjerenje je izgrađen s dosljednost. Bitcoin je proglašen nedostatak konzistentnosti je mnogo toga što drži onima koji su još u potpunosti ukopana u konvencionalnim finansija sumnjičav usvajanja tehnologije zasnovane Bitcoinor blok lanca.

Mladoj kriptovaluta ima svoj sajam udio od Growing Pains. Među njima, konfuzija za dolazak u jasnom Bitcoin cijeni vrednovanja, nedostatak likvidnosti, i nekoliko visokog profila BTC razmjena propada. Nekoliko članova finansijske elite jasno svoje suzdržana raspoloženje kada su ga pitali da podijele svoja razmišljanja o Bitcoin tokom ove jeseni novac 20/20 konferencije.

Češće nego ne, cijena nestabilnost se ukazao kao izvor zabrinutosti za skeptika. Ipak, na tržištu koje je često u odnosu na Bitcoin, SAD berza, je žrtva volatilnost vlastite.

Padova Od Shadows of Central Trust

 

24. Listopada 1929. Godine Decenijski spekulativne bum ljuljačke na propast. Više od 12 milijuna dionica se trguje u jednom danu kao javnu čini juriša na banke i berze, slanje traka i investitora oporavlja.

19. Listopada 1987. Godine FED pokušava da obuzda natrag na pregrijavanje ekonomije podizanjem kamatnih stopa, što je izazvalo lavinu naloga za prodaju na tržištu budućnosti. Kao rezultat $ 500 milijardi dolara se uništile iz Dow Jones Industrial indeksa na vrhuncu bika na tržištu od 5 godina.

29. Septembra 2008. Godine Lehman Brothers, Merrill Lynch i Fannie Mae i Freddie Mac trpe velike finansijske traume od prevelikog izlaganja na tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita. Dow kapi rekordnih 774 boda nakon što je vlada planirano spasavanje tezgi u Kongresu.

A single point of failure leži u onome što podržava konvencionalnog sistema finansija; centralizovana povjerenje.

Povjerenje u brokeri koji posudio investitori 65% nominalne vrijednosti dionica na margini.

Povjerenje u donošenju odluka centralne banke.

Povjerenja u solventnost skrivenu mrežu derivata vrijedi bilione.

Prema Paul Volcker, bivši predsjednik američkih Federalnih rezervi, transparentnost konvencionalnih finansija Čini se da sve više zamagljeno kako vrijeme prolazi. "Mi smo preselili iz, visoko reguliranim finansijskog sistema komercijalne banke u središtu, u enormno komplikovanije i visoko projektirana sistema. Danas, mnogo financijskog posredovanja odvija na tržištima izvan efikasne službene nadzor i nadzor, sve obavijen nepoznati bilione izvedenih instrumenata. "

Bitcoin: Guranje financije Into the Light decentralizacije

Borne iz haosa je decentralizovana finansija. Jednostavno rečeno u Bitcoin bijeli papir Satoshi je "Mi smo predložili sistem elektronskih transakcija bez oslanjanja na povjerenju". Kompleks zagonetka finansijskog posredovanja je donesena unnecessarywith Bitcoin blok lanca.

Ironično, "tajnovitog" javna lanac blokova ledgeris mnogo lakše shvatiti nego mrežu kvrgama konvencionalnog tržišta vrijednosnih papira. Ali, dok Bitcoin mreže može biti lakše shvatiti nego da finansijskog sistema nasleđe to ne čini Bitcoin ništa lakše za korištenje nego dolar, zbog obične činjenice da je dolar i dalje najviše široko prihvaćen sredstvo razmjene (barem u SAD-u). Dakle, osim ako se plaća plaće u BTCfor pružanju rada ili dobro, oni će morati na prvu razmjenu dolara za Bitcoin.

U Interlocking Fiat i BTC

Tu nastaje tačku suprotnosti. Mora se koristiti valutu uz podršku centralizovane povjerenje za obavljanje transakcije na decentralizirane mreže BTC. Navelo BTC korisnicima da čuvaju presedana (barem na trenutak) u samom valuti koja pokušavaju da zaštiti svoje bogatstvo od. Čime BTC / USD razmjenu odgovoran za održavanje dovoljno rezervi kako bi se osigurala interoperabilnost između USD i BTC i poklopac kontra-party rizik opcija / derivata ugovora.

Komplikacije sukoba interesa između centralizovane priroda BTC / USD razmjenu i želje svojih klijenata za obavljanje poslova na decentraliziranoj mreže su evidentni. Prevare i manipulacije su doveli do kolapsa razmjena (prije svega planine Gox). Osjetljivih podataka uz podršku razmjene je iskorištavaju za krađu (nedavno Bitstamp je vruće novčanik hack). Takve komplikacije su kolateralna šteta ekosistema koja raste svoje povoju faze i kreće put bliže decentralizacije.

Gdje se idealno viziju bloka lanac zasnovan decentralizirana ekonomskog sistema zadovoljavaju realnost privrede koja je i dalje zavisi od fiat valute? CoinBrief pisac Evan Faggart nedavno ukazao na implikacije udaje Bitcoin bankarstva i centralnog bankarstva ", Bitcoin bankarstvo će imati ozbiljan potencijal da smanji sposobnost bankarskog sistema da proizvede poslovni ciklusi (ili volatilnosti). Međutim (pod pretpostavkom fiat valuta je potrebna za plaćanje poreza), centralne banke će i dalje predstavljati veliku opasnost za ekonomsku stabilnost bez obzira na Bitcoin pozitivne efekte, jer bi i dalje zadržati moć stvaranja fiat novca i davanje banke višak rezervi. "Za Bitcoin držati dovoljno uticaja da se smanji nestabilnost, i oslanjanje na fiat valute, prvo se mora više široko prihvaćena. Inovacije kasno u Bitcoin ecosystemindicate da je napredak je postignut u širem usvajanje širenje.

Bitcoin 2.0

2014. Godina bila je godina Bitcoin 2.0

Programeri su pohrlili na Bitcoin, sa Bitcoin trenutno što je 31stmost račvasti spremište na Github i tehnologiju zasnovanu blok lanca. Protok od rizičnog kapitala ubrzo iza podržati pupi ideje ove zajednice. 2014. Je postojanje 582 Bitcoin start-up prema AngelList. Se od 193 u 2013. I 13 u 2012. Godini.

Izlazi iz tržišta Bitcoin 2.0 kao vođe bile druge ugovorne strane, platforma koja uravnotežuje protokol blok lanac Bitcoin da dozvoli peer to peer financijske interakcije bez kontra-party rizik, Blockstream, koji se razvija ideju poznat kao "bočnih lanaca", i Ethereum, a platforma koja omogućava isti peer to peer financijske interakciju sa upotrebu alternativnog bloka lanca. Osnivači Ugovorne nedavno podijelili svoja pozitivnim izgledima za 2015. Godinu u sljedećim blogu. "(Mi) su uzbuđeni zbog veliki rast i to promeni 2015 može donijeti za blockchain usvajanje tehnologije".

Usvajanje blockchain tehnologije ne treba biti onemogućen nerazumijevanja potencijalnih korisnika. Jedan ne treba znati ins i outs ove tehnologije uživati ​​u njegovim prednostima. A sentiment ponovio venture partner Adam Ludwin od SPVK Ventures, "To (Bitcoin) ima kvalitetu ranog Interneta. Ljudi zapravo ne znaju ništa o tome kako to radi, ali oni ne moraju da znaju, ili zaštite. Oni samo znam da su okrenuli računar i možete provjeriti e-mail "prilika da se stvori aplikaciju koja popularizuje prednosti Bitcoin je decentralizirana tehnologija:.. Sloboda plaćanja, u blizini-nula naknade i uklanjanje posrednika, čeka možemo vidjeti platformu iskoriste ovu priliku ranije nego kasnije.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

10. aprila 2015

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - šta su oni, kako koristiti BTC grafikone

Post Bitcoin

Bitcoin novinari: etika vlasnika bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni: 28. septembar 2014. - 4. oktobar 2014. godine

Post Bitcoin

7 Online preduzeća Trenutno prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Cena: Kada su vijesti i nije bitno

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena Dio 1: Metodologija

Post Bitcoin

Šta je 51% Attack - Pojednostavljen Bitcoin Tutorial