Bez presedana: Bitcoin Mining Network prevazilazi 100 PH | Bosnian.Lamareschale.org

Bez presedana: Bitcoin Mining Network prevazilazi 100 PH

Bez presedana: Bitcoin Mining Network prevazilazi 100 PH

Ukupne snage od Bitcoinnetwork probio 100 petahashes sekundi (PH / s) po prvi put u kriptovaluta pet godina života. Prema blockchain.info, stopa hash je dostigao 103,4 PH / e u srijedu prije nego fluktuirajuće nazad na 85,3 PH / s na četvrtak. To ustao je u petak oko 98 PH / s, a vjerovatno će ponovo razbiti 100 preko vikenda.

Hash stopa Bitcoin je mjerenje računarstva moći cijele mreže, stvara ogroman sistem rudara koji obavljaju složene matematičke proračune kako bi se osigurala blockchain - Bitcoin javne knjigu svih transakcija koja je ikada dogodilo.

Stopa hash općenito povećava jer Bitcoin mininggets teže i potrošači energije, kako vreme prolazi i više ljudi se pridruže mreži. Postoji samo toliko BTC koju treba da osiguravanje jedinstvenog blockchain, a rudari su u trci u naoružanju računarske snage tvrditi koliko blok nagrade moguće.

Bitcoin Mining je Ridiculously Competitive

Ovaj poticaj za pokretanje robusnih mašina na mreži je rezultiralo neviđen porast kolektivnog procesorske snage. Bilo je potrebno Bitcoin cijeli pet godina do 10 PH / e heširanje snage, a sada varira toliko na dnevnoj bazi. To je dokaz nevjerovatne energije uloženo u infrastrukturu, kao i strme prepreka za ulazak za svakoga ko je zainteresovan za Bitcoin mining.

Brz rast heširanjem vlast je uz pomoć ASIC, ili određene aplikacije integrisanih kola, koji su u suštini računala koje postoje isključivo kopaju Bitcoin. Oni su izuzetno moćan - vrhunski-of-the-line KnCMinerboasts a minimum3000 GH / s brzina hash. Međutim, taj isti bušenje košta skoro $ 6.000, a plaća samo u bitcoin ili direktan bankovnog transfera. Nepotrebno je reći, prepreka za ulazak u Bitcoin mining je vrlo visoka.

Bitcoin je Creeping Centralizacija

Razbijanje proizvoljne linije 100 PH / s poklopio sa nedavnim kontroverzama oko Bitcoin mining bazen GHash.IO i njegove pretjerano kontrolu nad ~ 45% mreže. Ako bilo koji subjekt dobije 51% mreže, ono što je poznato kao "51% napada" potencijalno može biti pokrenut protiv Bitcoin. To će omogućiti napadaču da udvostruči-provesti transakcije, a možda čak i ugasiti mrežu. Međutim, GHash.IO je negirao da je imao bilo kakve namjere da pokrene takav napad, pozivajući se na vlastite ogromne investicije u Bitcoin ekosistema.

Bitcoin rekordne stopa hash je pokazatelj koliko rudarskog mreža je narasla u nekoliko kratkih godina, od zaista skromnih početaka u procvatu industrije moćnih rudara koji su učvrstili blockchain. Nažalost, veliki komad njihovim naporima - preko 42 PH / s u vrijeme pisanja ovog teksta - usmerava kroz masivne rudarski bazen GHash.IO. To je znak da Bitcoin mining raste više centralizovana, i to je pitanje koje zajednica treba da se suoči - na ovaj ili onaj način.

Bitcoin kao sila prirode

Bez obzira na debatu o rudarstvu bazene, to je fascinantno da razmišlja o pravu snagu da je iza Bitcoin mreže. Je blockchain je okosnica za prvi svjetski decentralizirana digitalna valuta, a napaja se preko 100 PH / s računarske snage. Sama ta činjenica znači da Bitcoin mreža ima neverovatno - zaista, rekordnom - moć iza samog infrastrukture. To je samo žao što dobije 51% rudarstva snage grantova nepravedan sposobnosti.

Kao Uncle Ben tako elokventno rekao: "Uz veliku moć dolazi i velika odgovornost."

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena: Uvod u USD za vrednovanje BTC-a

Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

Bitcoin trgovačke usluge i preduzeća za novčane poslove, se kreću

Post Bitcoin

Argentinska centralna banka se plaši bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin IRA pregled - Tax Free Crypto?

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Profitabilno Bitcoin Cloud Mining: Bitcoin mining bez sukoba

Post Bitcoin

Prvi set bitcoin bankomata u Los Angelesu ove nedelje