Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104% | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

CoinDesk je reportedthat OKCoin, kineski Bitcoinexchange, je prošao kroz reviziju i otkrila je da svoje rezerve iznose 104% od depozita klijenata. Ovaj broj znači da razmjena ima dovoljno novca na rezervi da oslobodi 100% depozita njihovih korisnika, dok ih je još uvijek ostavlja sa dodatnim 4%.

Bitcoin razmjena je naveo da planira da sadržaj svojih rezervi više transparentan za javnost; OKCoin radi na verifikaciji kriptografski račun sistem poznat kao Merkle treesystem. Ovaj sistem će omogućiti pojedincima da potvrdi da je Bitcoin razmjena ima sadržaj svojih računa na rezervi, ovjeren od strane punu revizije i na raspolaganju za povlačenje.

Revizija OKCoin je četiri dana da završi, a sprovedeno je Stefan Thomas, glavni tehnički direktor Ripple Labs, koji je ponudio svoje usluge razmjene Bitcoin bez naknade. Prema CoinDesk, Thomas je prethodno vodio revizije na druga dva, popularne Bitcoin razmjena: Kraken i Bitfinex. Direktor OKCoin je, Star Xu, priznao je da je ova revizija samo dokazuje punu rezerve zamjenu za kratko vreme. Međutim, Xu je rekao da njegova kompanija namjerava da usvoji redovnom rasporedu revizije, pružiti transparentnost i daju osjećaj sigurnosti OKCoin klijentima.

Pogledajte ovaj citat iz Star Xu, kao što se vidi na originalnoj CoinDesk članak:

Uvijek smo tražili da našim klijentima s povjerenjem u OKCoin je sigurnost i svjetske klase tehnologija arhitekture. Dok mnogi Bitcoin preduzeća su razgovarali o tome da transparentno, samo nekolicina su uzeli potrebne korake.

CoinDesk napomenuti da drugi kineski razmjene Bitcoin se pripremaju za reviziju svoje, u nadi da će ojačati povjerenje svoje kupca. BTC Kina objavila je 19. Avgusta da će dovesti u nezavisnom, treća strana usluge revizije za reviziju i njihove tople i hladne novčanike, tako da korisnici mogu biti sigurni da njihova sredstva su sigurni i koji su im dostupni u svakom trenutku. Osim toga, Huobi razvija Merkle verifikaciju drvo sistem vlastitih, tako da korisnici mogu sigurno reviziju vlastite, individualne račune, kako bi bili sigurni da je njihov novac je na raspolaganju.

Gdje BTC Kina i Huboi Stand na potražnju za Dokaz rezervi

Huboi Takes na Reddit

Kao što je već spomenuto, kako BTC Kine i Huboi su najavili da planiraju da sprovedu potpunu reviziju i razviti metode omogućava korisnicima da pojedinačno reviziju vlastite račune. Međutim, i Bitcoin razmjene su ponudili dodatne komentare u vezi sa skorašnjim potražnja za razmjenu pokazati dokaz njihove rezerve.

Huboi napravio post na Redditthat detaljno svoj stav o situaciji. Evo dva citata iz tog Reddit post koji pokazuju gdje Huboi stoji na dokaz rezervi:

Kao rezultat kolapsa MtGox, povjerenja javnosti u bitcoin industriji je duboko potresen, s posebnim naglaskom na razmjenu i ostalih provajdera koji drže privatne ključeve korisnika. Ovo nepovjerenje i dalje lebdi (ne samo od Gox, ali i brojne druge hakova i prevare) i inhibira široj javnosti prihvatanje Bitcoin. Uz značajan pad cijena u posljednjih nekoliko dana, uticajni komentatori u kineskom bitcoin zajednice optužuju kineske razmjene radi frakcionog sistema rezervi i pozvao razmjene da se otvori i dokazati 100% rezervi.

Analiza internih podataka je pokazala da od svih BTC u Huobi korisnik računa, samo 20% je aktivno trguje. Drugi 80% obično ostaje uspavana osim za vrijeme velikih tržišnih kretanja. Podaci iz ne-kineske razmjene je gotovo sigurno drugačija. Razlog može biti objasniti velike razlike u bitcoin navikama korisnika. Većina kineskih korisnika Bitcoin tretiraju razmjene kao što su banke, uzdajući njihove dugoročne Bitcoin ulaganja u rukama treće strane. Većina međunarodnih korisnici, s druge strane, uzeti Bitcoin motom "biti svoj banka" na srce, i zadržati svoje dugoročne Bitcoin ulaganja pod njihovom kontrolom (ako su obraćao pažnju na času).

BTC Kina će povećati Customer Service

BTC Kina je istakao da su oni već čine sadržaj svojih reda knjiga u potpunosti na raspolaganju, ali će također počeo obavljanje godišnje revizije svojih rezervi. Glasnogovornik BTC Kina osigurao CoinDesk da je nezavisna revizorska kuća unajme da istraži svoje rezerve će biti renomirani revizori i da će imati pristup u potpunosti anonimne informacija o računu.

Pogledajte ovaj komentar dao CoinDesk predstavnik BTC Kina:

Dok su naši revizori su istaknuti u kineskom bitcoin zajednice, prepoznajemo da za mnoge od naših međunarodnih korisnika mogu biti nepoznati. Kao međunarodna platforma, to je vrlo važno za nas da su svi naši korisnici, sadašnji ili potencijalni, imaju vjeru u naše sigurnosti i stabilnosti, kao zamjenu.

Rast u Nepovjerenje Bitcoin Exchanges

Još od propasti Mt. Gox, nepovjerenje u Bitcoin razmjene između sve većeg dijela Bitcoin zajednice je. Optužbe protiv Gox i njenog lidera, Mark Karpeles, uključujući prevare, krađe, i radi slično kao frakcijski Reserve Bank, izazvali su mnogi članovi u zajednici biti umorni od bilo Bitcoin razmjene.

Ovo nepovjerenje je narasla samo uz popularnost marže trgovanja na Bitcoin razmjene. Prva je usvojila Bitfinex i BTC-e prošle godine, marža trgovine omogućuje investitorima da pozajmi novac od razmjene i iskoriste svoje Bitcoin ulaganja. Da kreditne, izdat od strane Bitcoin razmjene, doprinosi povećanju Bitcoin cijene; ako margina trgovanja postaje široko korištena metoda ulaganja, zatim velike porcije vrijednosti Bitcoin će doći iz kredita. Ne samo da taj pojam podigne strah od Bitcoin kreditnog balona-koji se dogodilo na malim skalama nedavno, sa dva blica sudara na Bitfinex i BTC-e koje su vjerojatno uzrokovane razlikom poziv ali isto tako jača pretpostavke nekih skeptični članovi Bitcoin zajednici da razmjene su učestvuju u frakcionog kreditiranja rezervi.

By pozajmio novac kupcima margina, razmjena bi-u skladu sa ovim skepticima-uzeti sredstva sa računa drugih investitora, koji na taj način čini razmjena u stanju da oslobodi 100% svojih rezervi svojim klijentima u jednom trenutku. Međutim, OKCoin revizije, otkrivajući da ima više od 100% rezerve, uz obećanja revizija iz drugih razmjene, može olakšati glavama nekih članova u zajednici.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin u Mainstream Part 1: Švajcarski Bitcoin Research Paper

Post Bitcoin

O Bitcoin slavinama

Post Bitcoin

Bitcoin Scam Alert! Lista aktuelnih Bitcoin prevara i scammersa

Post Bitcoin

Bitcoin novinari: etika vlasnika bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 24-30 avgusta 2014

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin u Kini - prvi Bitcoin bankomat instaliran od strane Robocoin

Post Bitcoin

Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi?

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10