Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture | Bosnian.Lamareschale.org

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Ovaj autor stavovi ne odražavaju stavove Coin podnesku.

Diskusija Zajednice o NYDFS 'Predloženi Bitcoin Uredbe

Proteklih nekoliko tjedana bio prepun rasprava o BitLicense, predloženi Bitcoinregulation dolazi iz New York Odjel financijskih usluga (NYDFS). Na čelu sa Ben Lawsky, Uprava je započela na stvaranje licenciranje sistem koji sve Bitcoin kompanijama koje posluju u državi New York bi morala biti u skladu sa. Ovaj predloženi propis, naravno, naišla je na animozitet iz zajednice. Većina članova Bitcoin zajednice slažu da BitLicense, ako je u pravu u svom sadašnjem obliku, će povećati troškove poslovanja i na taj način ograničavaju konkurenciju i ugroziti privatnost potrošača, u najmanju ruku. Neki članovi zajednice, koji traje duže od ideološki pristup Bitcoin propisa, tvrdili su da neki zakon o digitalnoj valuti na allwould podrivaju svrhu stvaranja Bitcoin, tako da bi trebalo da se suzdrže od donošenja bilo koji digitalni zakona valutu.

Uprkos protivljenju zajednice na prijedlog BitLicense, nije bilo mnogo uticajnih članova Bitcoin zajednice koja pojačala i govorio protiv NYDFS do posljednjih nekoliko tjedana. Prva dva popularna igrača u kripto svijetu koji je govorio protiv propis-da je ovaj autor je svjestan-bili su Andreas Antonopoulos i Erik Voorhees. Ova dvojica su razgovarali o BitLicense za neko vrijeme, ali dva od njihovog nedavnog razgovora o NYDFS 'prijedlog može se naći ovdje: Andreas Antonopoulos govoreći sa Jeffrey Tuckerand Erik Voorheesspeaking sa Coin Kratak Sean WinCE. Nakon ovih dva člana zajednice, Jim Harper-zastupnika globalne politike za Bitcoin Fondacija napisao otvoreno letterto na NYDFS i zatražio produženje komentarisanje periodu, između ostalog. Nakon ovog otvoreno pismo je objavljeno, krug Jeremy Allaire, Vijeće Digital komore, kao i predstavnici iz Mercatus Centra sve napredne vlastite reakcije-sve što je naglasio potrebu za produženi javno komentarisanje periodu.

Međutim, njihovi komentari nisu bili ni približno slobodnog tržišta orijentisane kao mišljenja Antonopoulus i Voorhees. Fondacija, posebno, je zauzela izrazito anti-slobodu pristupa budućnosti regulacije Bitcoin. Jinyoung Englund, direktor komunikacija za Fondaciju, kao odgovor na pismo moja OP-Édon Jim Harper na NYDFS, pod uslovom Coin Kratak s nekoliko dokumenata koji su trebali da služe kao primjeri zvanični stav Fondacije na Bitcoin regulaciju, od moje optužbe protiv ih je bilo očigledno u pravu. Jedan dokument je transkript testimonygiven Marco Santori, predsjednik odbora za regulatorne poslove u Bitcoin Foundation, na raspravi o njujorškom BitLicense prijedlog. U ovom govoru, Santori eksplicitno navedeno da podržava uniformu, globalno, Bitcoin regulacije. S obzirom na to da je svjedočenje u korist Fondacije, moramo pretpostaviti da je ova vrsta regulacije je ono što ostatak Fondacije nada da će postići kao dobro.

Mi smo vidjeli ove rasprave kao nastavak prijeko potrebnih razgovora među državama i savezna vlada o tome kako aerodinamično, standardizirani, i potpuno zaštitni regulatorni sistem se mogu razviti za Sjedinjene Države u cjelini, a možda i na međunarodnom planu.

Pokušavaju da pregovaraju o Bitcoin Uredba je gubljenje vremena, Samo smo u prelaznom procesu

 

Zašto je Fondacija, zajedno sa drugim organizacijama i pojedincima, uzimajući takav politički pristup Bitcoin regulacije? Zašto su oni koji tone toliko vremena, truda, i takve velike količine novca zajednice u političke mašinerije? To je vrlo vjerovatno da će dobiti nikakve značajne rezultate; minijaturnog extensionto periodu javno komentarisanje za BitLicense služi kao savršen, ali tužan primjer uzaludnosti taktiku Fondacije izjasni sa političarima. I ova izjava je ne samo u odnosu na odbrani slobodnom tržištu. Čak je i Fondacije ciljem uspostavljanja globalne regulacije Bitcoin da je "korisno" i neće se ostvariti u zajednici pogon. Regulatori će proći bez obzira na vrste zakona žele, bez obzira na to koji stoji u suprotnosti sa njima ili koliko glasno svoje neprijatelje vikati.

Osim toga, ako Bitcoin ikad dostiže svoj puni potencijal i postane globalno prihvaćena valuta, onda čitav ovoj fazi integracije digitalnu valutu u postojeće financijske infrastrukture potpuno je privremeno. Dakle, ne bi trebalo gubiti toliko vremena i novca pokušavajući da urazumi birokrata i političara je preusmjeravanja velike količine kapitala daleko od istinski produktivne Bitcoin projekata i privremenih i jalove političke borbe. Bitcoin je dizajniran za rad izvan tradicionalnih finansijskih sistema, pa pokušavaju integrirati u ovih sistema je farsi u najboljem slučaju.

Bitcoin je Budućnost je u Vraćanje sadašnji sistem

Regulatori mogu proći bez obzira na drakonske zakone žele, ali to će biti uzalud; Ako Bitcoin akumulira velika potražnja dovoljno na tržištu, to će napredovati u lice svaki pokušaj da ga uguši. Stvar je u tome Bitcoin ne bi trebalo da bude "siguran." To ne može biti trajno vezani na bilo vladina agencija ili skup zakona. I to ne treba da bude, ni. Kretanja u kripto ekosistem ima više od dokazao da slobodno i vanberzanskom tržištu je u stanju da efikasno rješavanje problema. Jednostavno rečeno, oni koji prave puno radno vrijeme od pokušaja da pregovara sa vladama su, u većini slučajeva, gubljenje vremena.

Rano Bitcoin Uredba bi moglo biti opasno

Imamo biti sigurni da rano propisi ne uguši Bitcoin. Bilo bi previše idealistički da se vjeruje da Bitcoin, u svom trenutnom stanju, može da preživi konfiskatornog ili zabrane zakonodavstva. Zbog toga je potrebno da se urazumi vladama i bore njihovih predloženih propisa u određenoj mjeri. Međutim, to nije ono što rade Fondacije i njenih vršnjaka organizacija. Oni ne pokušavaju spriječiti regulacije, već su odustali, prihvativši neminovnost restriktivnih zakona Bitcoin i moli za Diminutions u ozbiljnosti ovih zakona.

Naravno, neki zakoni su neizbježan. Ali, ako je zajednica provodi što više vremena i napora u poboljšanju Bitcoin i njegove ekonomske infrastrukture kao što ne viče na birokrate, onda zakoni koji će biti neminovnost usvojen će imati malo ili nimalo uticaja na Bitcoin ekonomiju. Cilj bi trebao biti da se održi zdrav, prolazni sistem da stvore hibrid između tradicionalnih finansijske infrastrukture i punom zamahu, kripto ekonomije. Stoga, ako moramo lobirati kod vlade, onda bi trebalo učiniti u nastojanju da se spriječi drakonske zakone, a ne ohrabruju ga-sa idejom da imaju propis na našim općim će nekako čini manje restriktivan.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

Secure My Bitcoin Wallet: Bitcoin Saveti za bezbednost

Post Bitcoin

Kako izvući svoj profit bitkoinog slavina sa jednim korakom

Post Bitcoin

Bitcon je Geld želi da Bitcoin bude novac

Post Bitcoin

Bitcoin Price se povećava sa evropskim bankarskim negativnim interesom

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - šta su oni, kako koristiti BTC grafikone

Post Bitcoin

Bitcoin IRA pregled - Tax Free Crypto?

Post Bitcoin

Svjetionik Mikea Hearna bi mogao masovno poboljšati bitkoin

Post Bitcoin

VT $ 19M vrijedi za aukciju u Australiji - Reakcije bitkoinskog tržišta!

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik

Post Bitcoin

Bitcoin procesor plaćanja BitPay svakodnevno uplaćuje $ 1 milion u transakcijama!

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!