Konačno je lak način da pošaljete Bitcoin na Facebooku | Bosnian.Lamareschale.org

Konačno je lak način da pošaljete Bitcoin na Facebooku

Konačno je lak način da pošaljete Bitcoin na Facebooku

Bitcoinjust je malo prijatnije sa društvenim mrežama, a sada je lakše nego ikada za slanje digitalnu valutu prijateljima i porodici koji nemaju prethodno znanje kriptovaluta.

San Francisco-based QuickCoin je razvio jednostavan web appthat omogućava korisnicima da se povežu sa Facebook i poslati Bitcoin nikome na njihovoj listi prijatelja. Aplikacija je glatka, mobilni-optimiziran i posebno prilagođen za osobe upoznate sa društvenim mrežama.

Bilo je pokušaja da se integrišu Bitcoin plaćanja preko Facebook-a, ali QuickCoin-ov proizvod je prvi da proces potpuno jednostavan, bez zahtjeva da znam kako QR kodova ili javnih ključeva raditi. To je kao jednostavan za slanje Bitcoin kao što je za objavljivanje na nečijem zidu ili ih poruka.

Kako radi

Postavljanje QuickCoin novčanik je brz, jednostavno zahtijevaju Facebook login i dozvolu za pristup listi prijatelja. Web aplikacije, a zatim donosi se može pretraživati ​​listi prijatelja sa zelenim "Send" ikonu pored svakog imena.

Novčanik se označava iu dolarima, a ekvivalentna količina "bita" - jedinica računa stvorio QuickCoin, u kojoj 1 bit = 0,000001 BTC = $ 0,00058 po trenutnom kursu. Koristeći ovu shemu 1000 bita - što sam slao nekoliko mojih prijatelja na Fejsbuku - iznosi oko 58 centi.

Kada se izvrši transakciju, pošiljalac može postaviti na zid prijatelja ili poslati privatnu poruku da ih je obavijestila da su dobili Bitcoine. Oni tada mogu prijaviti do QuickCoin novčanik sebe i povući sredstva, ili poslati novac nekome na Facebooku. Sistem depozita i povlačenje je vrlo brz i ne zahtijeva čeka potvrda.

Trenutno QuickCoin brije 0,0001 BTC (100 bita, ili 5 centi) sa vrha svake transakcije sa Facebook prijatelja, kako bi se platiti standard rudara naknada koje korisnici Bitcoin upoznati. Sve transakcije su napravljene na blockchain, što znači da QuickCoin je mudra odluka nije udruživanje sredstava u interni sistem koji može biti ugrožen. Socijalne novčanik je izgrađen kao tanki sloj na vrhu već robustan Bitcoin plaćanja protokola.

Razvija ekosistema

QuickCoin je jednostavna Facebook novčanik je znak sve veće zrelosti Bitcoin i integraciju sa postojećim sistemima. Umjesto čekanja za kompaniju poput Facebooka integrirati digitalnu valutu u svoju društvenu mrežu, ambiciozni poduzetnici grade kompatibilnost kroz platformu na svoje.

Ranije, Bitcoin je integriran s ostalim društvenim mrežama kroz alate poput Bitcoin Savjet Bot na Reddit, a TipperCoin račun na Twitteru. Međutim, do sada nije bilo dobar alat za slanje novca preko Facebook je najpopularnija društvena mreža.

Kao Bitcoin ekosistem nastavlja da se razvija, da će, bez sumnje, biti daljnjih pokušaja da integriše digitalnu valutu sa društvenim mrežama i da je iskustvo kao pojednostavljene moguće. Možda u jednom trenutku da će biti tako lako "tip" Facebook prijatelj s Bitcoin kao što je da kliknete "Like" na njihov status.

QuickCoin je obećao da će Facebook social novčanik je samo njihov prvi proizvod, i više mogućnosti i partnerstva uskoro.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: IJK-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od sedamdesetih od 17. avgusta do 24. avgusta

Post Bitcoin

Bitcoin Domain Name BTC.com prodat za 1 milion dolara USD!

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Studija: Svileni put je bio promena paradigme u trgovini drogom

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o kovanom novcu: Blockstream, Cosy Games, Regulations Bitcoin i Florida Lawsuits

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni: 28. septembar 2014. - 4. oktobar 2014. godine