Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1 | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Bitcoinis revoluciju u peer to peer umrežavanje, ali to je često izgubljen kada se raspravlja kao valuta. Dok Bitcoin ima predivan prednosti kao valuta, uključujući i "instant" transakcije, neverovatno niskim naknade, i nemogućnost da se preokrene plaćanja (koja bi se mogla po želji dodaju preko 3 procesor partija), to nije ono što čini Bitcoin neverovatno.

Bitcoin je blockchain je budućnost

Bitcoin blockchain je gdje je pravi proboj leži, a bez blockchain Bitcoin ne bi bilo moguće. Prije nego što Bitcoin, drugi sistemi su pokušali da se stvori istinski decentralizirana platformi, a postoje primjeri uspjeha, kao što je peer-to-peer klijenata dijeljenje datoteka. Međutim, nijedan od prethodnih mreža stvorila mogućnosti koje Bitcoin je blockchain ima. Pomoću blockchain, ili osnovne ideje iza toga, trebalo bi biti moguće stvoriti čitav korporacija koje postoje samo u digitalnom, decentralizovana obliku. U stvari, to je svakako moguće, jer to je, praktično, što Bitcoin i druge cryptocurrencies su. Valutni je ništa više nego skladištu u "korporacija" koje je pod kontrolom od strane mreže.

Bitcoin je valueis izvedeni iz ovog, i zbog toga što Bitcoin je stvoren da bude platnog prometa, to je ono što je fokus je na. Jedan od autora Coin podnesak, a moj prijatelj, Evan Faggart je napisao dosta o tome gdje vrijednosti Bitcoin je nastao, i kada gledate Bitcoin kao valuta sama Slažem se sa svoju analizu. Međutim, mislim da je on, kao i većina ekonomista, nedostaju ključni dio slagalice okolnih Bitcoin. Da, Bitcoin je valuta proizlazi da je vrijednost iz prethodnih valute koje se koriste za to kupiti, ali oni kupovine su bliža kupovini na skladištu u Bitcoin korporacije.

Sada, nema zabune o tome gdje je vrijednost zaliha dolazi. Ona dolazi iz vrednovanja društva u cjelini, i ima tendenciju da raste kao kompanija radi. Bitcoin je isti, a opet drugačiji. "Kompanija" Bitcoin raste kao mreža postaje veći, s više sredstava ulaže u infrastrukturu (rudarske opreme) i proizvoda (Bitcoin na bazi privatnih kompanija), i više pojedinaca i kompanija izvan ove mreže počinju da ga prihvati. Termin za ovu vrstu digitalnih tvrtka je "Decentralizirani Autonomne Corporation", ili DAC, a Bitcoin je bio prvi uspješan DAC. Međutim, to neće biti posljednji.

Bitcoin, Prvi DAC, i prvi Meta-DAC?

Zbog neverovatno podrške koja je usmjerena prema Bitcoin i revolucionarni karakter to blockchain inovacija, bilo je relativno malo konkurenata na njega. Mnoge, mnoge druge cryptocurrencies su izrodila iz toga, a ja sam ukazao na benefitsof ove prošle sedmice, ali niko od "altcoins" bila istina konkurs za Bitcoin.

Umjesto toga, kao što je gore navedeno, privatne kompanije su raste Bitcoin oko, i venture kapitalisti, anđela investitora, pa čak i tradicionalne investitori su finansiranje ovih kompanija na sve veću brzinu. Bitcoin je stvorio industriju koja nije postojala prije, mnogo na isti način na koji Google je stvorio SEO industrije, kao i rastući web analitiku industriji. To je, po mom mišljenju, je definicija meta-korporacija, kao što je korporacija toliko uticajan da se stvara vlastitim industriji.

To je ujedno i razlog zbog kojeg ne očekujem Bitcoin bude svrgnuta kao kralj digitalne valute u skorije vreme, niti očekujem Google izgubiti to je poziciju kao kralj pretrage. Međutim, druge kompanije, i drugim industrijama, možda neće biti te sreće.

Slijedi nakon Bitcoin

Postoje grupe programera koji su već shvatili potencijal u romanu decentralizovanim sistemima, i rade na stvaranju nove generacije DAC. Jedna od njih, Ethereum, spomenuo sam u prethodnom članku, i ima potencijal da ne samo proširiti ideju decentralizirana, autonomne mreže na nova područja financijskog sektora, ali bi mogao ići mnogo dalje od toga. Ethereum dizajn omogućava programerima da pišu programe (ili ugovora) koji će raditi na mreži, i na taj način će se osigurati platformu za bezbrojne ideje i proizvode koji će se tek zamisliti.

Međutim, čak i Ethereum će vjerovatno biti ograničen po dizajnu, kao ni jedan sistem može učiniti sve. To može vrlo dobro biti sljedeći Meta-DAC, koegzistiraju sa Bitcoin, i stvaranje nove industrije, ali zaista uzbudljive ideje postoje u industrijama koje nisu ograničene samo na digitalnom svetu. Koliko snage computing je potrebno da se jednak trošak direktora? CFO? Višestruke razine menadžmenta u tradicionalnom društvo? A decentralizirana mreža računala, radnih softver koji ističe svoj cilj, lako mogao nositi mnoge, ako ne i sve, od odluka potrebnih za pokretanje mnogih kompanija. Tkanjem da uz nagrada "zaliha" za pomoć u procesu sve što je potrebno kalkulacije da to, samoodržive mreže može biti kreiran da je reda veličine efikasniji od tradicionalnog društva.

Neću tvrditi da znam kako će se to postići, jer će zahtijevati stvaranje algoritama koji može obraditi složene probleme koji su izvan moju sposobnost da se utvrdi. Ono što ja znam je ovo: Bitcoin je već pruža veliku bazu, u blockchain, sa mogućnošću da provjerava i praćenje transakcija ili razmjene na decentraliziran način; mnoge altcoins su pioniri razne modifikacije, i dopune, na bazu; i Ethereum, NXT, Mastercoin, NEM, druge ugovorne strane, kao i mnogi još nepoznati projekti, rade da se ovaj na viši nivo.

Nije Bitcoin dovoljno? Zašto Više DAC Arise?

Povećanje efikasnosti koji DAC pruža će osigurati da inovacija je uvijek vozi prema više kompleksnih sistema. Ovo je istina samo zbog ljudske prirode. Mi smo graditelji, i kreatori. Kada ideju izazvalo revoluciju, ta ideja ima tendenciju da bude u potpunosti istražen, i odveden u to je granica. Ovo se može vidjeti na tehnološke revolucije koja je centrirana oko interneta, što Bitcoin je to moguće; do revolucije u masovnoj proizvodnji centriran oko pokretnoj traci, a zatim automatizacije; do industrijske revolucije, što uvelike ubrzao napredak svake industrije; i vraćamo dalje, prosvjetiteljstva i renesanse, koji su odgovorni za temelj moderne nauke, književnosti, medicine, umjetnosti i filozofije. Bitcoin je bio samo početak nove linije u toku, ali onaj koji otvara vrata do neverovatnih mogućnosti.

U Dio 2 ćemo analizirati neke od projekata koji se razvijaju danas, i navesti neke od mogućih, ali teško, ideje koje članovi zajednice su predložili.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin donosi praktična rešenja za Evropljane i još mnogo toga

Post Bitcoin

9. april 2015

Post Bitcoin

Šta je bitkoin privatni ključ, kako ga koristiti, držite ga sigurno!

Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Donacije Bitcoina na Vašem blogu

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Rumunska bitkainska fondacija, Dominikanska populacija koja dobija bitkoin i još mnogo toga

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Bitcoin zvanično legalan u Kaliforniji! Gov. Jerry Brown potpisao AB129!

Post Bitcoin

Efekti bitkoina na sistem D - Ekonomija senka

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a