Bitcon je Geld želi da Bitcoin bude novac | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcon je Geld želi da Bitcoin bude novac

Bitcon je Geld želi da Bitcoin bude novac

Holandski kampanja, koja sebe naziva "Bitcoin je Geld" (novac), ima za cilj da lobiraju holandske vlade da prihvati Bitcoinas stvarni novac. Kampanja, koju je predvodio paralelnom-u saradnji sa SOLV, holandski zakon firma specijalizirana u tehnologiji, i holandske Bitcoin Foundation-počela je dobrotvorni fond za angažovanje advokata koji će pomoći kampanju u lobiranju vlade. Službenoj web stranici kampanje kaže da im je potrebno da se podigne najmanje 15 hiljada eura, tako da oni mogu uspješno uvjeriti vladu da Bitcoin je zaista pravi novac.

Bitcoin je Geld Kampanja je počela kao odgovor na sudske rasprave u Nizozemskoj u kojoj je sudija presudio da Bitcoin ne može smatrati "pravi" novac. Cilj kampanje je da se dokaže da je sudija pogrešno i dobiti Bitcoin zakonski definisan kao novac pod holandskom zakonu.

Nakon što je prva presuda Bitcoin-u vezi u Nizozemskoj, sudija je naveo da Bitcoin se ne smatra "pravi" novac. Bitcoin zajednica, predvođena paralelnom (u saradnji sa SOLV i holandske Bitcoin Foundation) je uzimanje izjava sudije višem sudu dajući razloge zbog kojih Bitcoin treba definirati kao novac.

Implikacije definiranja Bitcoin kao novca u Nizozemskoj

Mnogi ljudi smatraju da rasprave razlika između novca i sredstvo razmjene biti pedantan u prirodi. Bitcoin je Geld, međutim, tvrdi da je ta razlika, što se čini gotovo besmislenim, nosi puno težine u smislu holandskim zakonom. Pravno definiranje Bitcoin kao "pravi" novac u Holandiji, kaže da je kampanja, primjena građanskog, krivičnog i porezno pravo na digitalnu valutu postaje mnogo lakše i razumno.

Ovom kampanjom, paralelnom i zajednice ispituje pitanje šta se može očekivati ​​ako Bitcoin, po zakonu, biti tretiran isto kao i novac. Ovim specifične nadležnosti će se uzeti do odgovoriti na ovo pitanje, kao što su: "zakon Nekretnine, povjerenje i nekretnina", "Porezi" i "sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma".

Cilj je da se ukaže njihov zaključak da će građansko pravo postati efikasniji i organiziranog kada bitcoin i novac se izjednačavaju. Kako bi nastavili ovu kampanju njihovu žalbu treba da se finansira, integriranjem crowdfunding oni se nadaju da će postići taj cilj.

Nema konsenzusa o Bitcoin je Geld u Dutch Bitcoin zajednici

CoinDesk obuhvaćeni ovom storyearlier u dan septembra 8, 2014, i istakao činjenicu da je Bitcoin je Geld kampanja nema 100% podršku u holandskom Bitcoin zajednice. U članku o CoinDesk po imenu Paul Buitink, holandski Bitcoin advokat, kao jedan kritičar kampanje. Buitik onda kontaktirao CoinDesk, i rekao da on zapravo podržava tretirajući Bitcoin kao fiat novac i stranoj valuti, ali da "opušteniju" propis Bitcoin bi pomoglo digitalnu valutu poboljšati, proširiti, i cveta; on nije uvjeren, mislio da je Bitcoin je Geld kampanja je pravi način za postizanje tog cilja.

Buitinik je komentar na CoinDesk:

Što se tiče inicijative, mislim da paralelnom treba da ga zaustavi i prvo imati dobar i iskren razgovor sa holandskom Bitcoin zajednice koji jasno ne podržava ovaj u mjeri u kojoj su se nadali. Holandska Bitcoin Foundation, Stichting Bitcoin Nederland, treba da postane transparentniji i objasniti kako oni finansira i uključeni u ovo.

Lobiranje vlade da promijene svoje pravnu definiciju Bitcoin je nepotrebno

U ovom trenutku, u mnogim zemljama, Bitcoin ili nije razmotren od strane vlade ili da je pogrešno označena kao imovina, podvrgavajući ga na porez na kapitalnu dobit, a ne porez na dohodak. Neke zemlje, međutim, pravilno klasifikovani digitalne valute kao novac. Ali zašto, ako on ili ona je u zemlji koja je promašen ili je ne tretira Bitcoin na sve, da pojedinac napraviti stvarni napor kako bi Bitcoin pod kontrolom svoje vlade? Znamo da je Satoshi Nakamoto stvorio ovaj revolucionarni valute koji je oplovio restriktivne granica tradicionalne bankarske strukture naime centralnog bankarstva. Ide uz to sentiment, Bitcoin omogućava korisnicima da se oko mnogih ograničenja postavljena na ekonomiju u cjelini. Ako Bitcoin je imuna na centralnog bankarstva, zbog svoje decentralizirane prirode, fiksni oskudica, a relativna regulatora poteškoća su pronalaženje korisnika, onda zašto Bitcoin korisnici ne zapošljavaju valuta u počevši zabranjeno kompanije koje ne plaćaju poreze, ili zaposliti radnika za manje od minimalne zarade?

Bez obzira da li ili ne Bitcoin treba ili ne treba koristiti za stvari koje su pravno pogrešno, dok istovremeno ohrabruje ekonomski rast i individualne slobode-the Činjenica je da se pravna pitanja kojima se suočava Bitcoin će samo existas dok je digitalna valuta nije općenito prihvaćen od strane stanovništva u cjelini. Ako je Bitcoin entuzijasta smatra da će valuta zaista postane globalna valuta, onda on ili ona treba da ga ili nju smeta sa lobiranjem vlada za komplikovan, političke i birokratske rješenje za beznačajan i privremeni problem. Ono što jednom trenutku ne postoji u tonu velike količine kapitala, koja se može koristiti kako bi se podstakao razvoj i prihvatanje Bitcoin, u političku mašinu koja će se vjerojatno nikad ne slušaju nas? Pokušavaju da klasifikuju Bitcoin kao određenu stvar tako da se može uklopiti u određene, zastarjele finansijske ili poreskih zakona je gubljenje vremena i novca, za Bitcoin je krajnji potencijal leži u njegovoj sposobnosti da suštinski redefiniše cijelu ekonomsku strukturu društva.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitkainova budućnost je sjajna: pad cena i evolucija

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena: Uvod u USD za vrednovanje BTC-a

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 Bitcoin Milionera

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Bitkoin je objasnio u 3:30 minuta

Post Bitcoin

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Country! Top 10 naroda koji vole BTC

Post Bitcoin

Bitkoin je u balonu i evo kako će se pasti - CNBC

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Post Bitcoin

Fleksibilno snabdevanje bitkoma neće stabilizovati cenu bitkoina