Bitcoin u Mainstream Part 1: Švajcarski Bitcoin Research Paper | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin u Mainstream Part 1: Švajcarski Bitcoin Research Paper

Bitcoin u Mainstream Part 1: Švajcarski Bitcoin Research Paper

U Bitcoincommunity, Bitcoin priceanalysis je rastući trend, iako je često na meti mnogih viceva i sarkastičan komentare. Ovaj sarkazam i cinizam prema Bitcoin analiza cijena ne nedostaje opravdanja, međutim; većina analitičara se strašno netačne predviđanja i ne koriste podatke koje je zapravo korisno, što je praksa koja zasigurno dolazi iz zapošljavanje nepravilnog metodologije.

Ali nećemo ući u probleme sa Bitcoin zajednice cijenu analize u ovom članku, jer smo ih nadugačko drugdje. Umjesto toga, ovaj članak će biti prva rata u dva dijela serijala o koliko mainstream zaostaje Bitcoin zajednice u smislu razumijevanja Bitcoin. Ovaj članak posebno fokusira na nedavna istraživanja papir dolazi iz Švajcarske univerziteta koja proučava fluktuacije u Bitcoin cijene koje se odnose na promjene u društvene svijesti digitalne curency. Tokom čitavog ovog članka, mi ćemo otkriti da je švajcarski istraživači na kraju dodao ništa od vrijednosti na razgovore o Bitcoin i zaposleni izuzetno manjkav ekonomske teorije i metodologije.

Swiss Studija Bitcoin Cijena kolebanja i njihovo povezivanje na "Socijalna Signali:" Zašto ove studije je bezvrijedan i gdje je krenulo po zlu

Inspiracija ovog članka dolazi iz nedavnom članku iz CoinDesk, koji prijavio na Bitcoin studythat je nedavno objavio ETH Zürich-univerziteta u Švicarskoj koji je lider u tehnologiji obrazovanja. Ova studija je okupio empirijskih podataka od sredine 2010. Do novembra 2013. Godine, na početku je cijena vrh Bitcoin, samo nekoliko mjeseci prije Mt. Gox srušio i zaposlen nekoliko različitih statističkih alata za analizu podataka.

Istraživački tim je četiri skupova podataka, tretira ih kao varijable, i preklapaju ih na jedni druge kako bi se pronašli korelacije i međuzavisnosti između četiri varijable kao što je rasla i prebacuje u cijelom periodu razmotriti u studiji. Prvi od četiri varijable su preuzimanja Bitcoin klijenta i Bitcoin blockchain. Istraživački tim je analizirao aktivnost na blockchain i pratio preuzimanja Bitcoin klijenta za generiranje približan broj novih korisnika Bitcoin.

Drugo, tim sastavljen podatke o stopama razmjene između Bitcoin i tri različita, fiat valute i tri različita razmjene, odgovarajuće od valuta. Koristili su Mt. Gox Bitcoin cijena, označen u američkim dolarima (USD); Pratili su kineski aktivnost kroz BTC-Kina, označen u kineski renminbi (CNY); na kraju, Pratili su aktivnost BTC-de-evropski Bitcoin deviznog koji je označen u Euro (EUR). Oba Mt. Gox i BTC-de dozvoljeno za trgovinu u EUR, tako da je istraživački tim pratio je kretanje eura u obje berze da studira evropskim Bitcoin aktivnost.

Treći varijabla koristi tim bio pretraživanje Interneta informacije. Oni sastavili podaci o količini pretraga vrši na Google za pojam "Bitcoin". Kao alternativa, koristili su pretrage na Wikipediji, najveća online enciklopedija na svijetu.

Četvrti i konačni, varijabla se koristi u istraživanju bila je riječ-od-usta (WOM) razmjene informacija. Da prati rast u WOM Bitcoin razmjenu informacija, oni mjereno brojem Bitcoin-vezanih tweetova po 1 milion postova na tima Twitteru. Kao alternativa, studija koristi broj "akcija" za mjesta na najstarije, od onoga što su istraživači mogli okupiti, Bitcoin se odnose na Facebook stranici: http://www.facebook.com/bitcoins.

Zatim su istraživači zaposleni su izabrali metodologiju za analizu podataka. Nećemo ulaziti u te metodologije ovdje, jer to je nešto više od bezbroj statističkih modela i empirijska analiza koja drži nikakvu težinu u svijetu ekonomije. U stvari, kao što će biti tvrdeći, njihov dugotrajan, empirijsko istraživanje projekta nisu doveli podatke koji Bitcoin zajednica već nije shvatio na svoju ruku. U kasnijem dijelu ovog članka, međutim, mi ćemo ukratko pokriti nedostatke empirijske ekonomije i čitalac se upućuje na nekoliko, prethodnim člancima, napisan ovog autora, koje su dali analizu više in-dubina zabludu empirijske ekonomije.

Međutim, istraživanja učinio koristiti jedan analitička metoda, da je ovaj autor smatra je vrlo zanimljivo, koje ćemo navesti ovdje. Istraživački tim je pokušao da se identifikuje "fundamentalne" vrijednost za jednu Bitcoin, tako da bi mogli imati mjerenje osnovni Bitcoin vrijednosti da bi mogli uporediti sa stvarno Bitcoin kao tržište odgovorila na "društvene signale." Priznali su da je bilo teško da se tačno utvrdi "fundamentalne" vrijednost Bitcoin; ali, oni su tvrdili da ta vrijednost morala biti najmanje troškove proizvodnje jedne Bitcoin, tako da su koristili taj trošak kao reper za "fundamentalne" vrijednosti. Ova posebna metoda počiva na prastari, ekonomski zabluda: trošak-of-proizvodnja teorije vrijednosti. Mi ćemo razgovarati zablude kasnije u ovom članku, kada smo identificirati probleme s istraživačkog projekta u cjelini.

Direktan citat iz istraživačkog rada o temeljnim vrijednostima Bitcoin:

Teško je izračunati procjenu osnovnih, ili unutrašnja, vrijednost jednog Bitcoin, koji se razlikuje od svojih 'fer' vrijednosti [23]. Međutim, tvrdimo da je temeljna vrijednost jedne Bitcoin je jednaka najmanje potrebne troškove u svom proizvodnom (kroz rudarstvo), a samim tim i da možemo ovaj trošak koristiti kao donju granicu procjena od temeljnih vrijednosti. Ova definicija ima prednost jer je nezavisna od bilo koje subjektivne procjene budućih prihoda.

Nalazi Bitcoin Studije Zürich

Nakon polaganja se izabrani metodologije i setova podataka koji će se koristiti prilikom provođenja ove Bitcoin cijene studija, autori ovog rada je proveo nekoliko strana ide preko rezultate svojih istraživanja. Umesto da ide preko ove rezultate u detaljima, jer oni su prepuni nepotrebnih tehničkih žargonom to zapravo ne daje nikakve vrijedne podatke Bitcoin ekonomija, mi ćemo dati kratak sažetak nalaza i dati nekoliko direktnih citata iz teksta.

Dakle, da ukratko rezultate studije, bitne zaključke istraživača su da postoji pozitivna korelacija između povećane Google pretragama, povećana razmjena informacija WOM i sve veći Bitcoin cijenu. Oni proverili ovu korelaciju pokretanjem svoje statističke modele za oba pretraživanje Interneta i dijeljenje WOM varijable-sa Wikipedia služi kao alternativa za Google i Facebook služi kao alternativa na Twitter. Čak i kada gleda Wikipedia pretresa i dionica Facebooka, pojačane aktivnosti na obe platforme u pozitivnoj korelaciji sa povećanjem Bitcoin cijenu.

Osim svoje "otkriće" ove veze između društvenih signala i Bitcoin cijena, otkrili su da ova povezanost zapravo stvara dvije pozitivne povratne petlje. Prva povratna sprega je da je udario povećan pretraživanje Interneta i dionice društvenih medija povećanjem cijena, nakon čega je uslijedio više pretraga i dionice, itd Druga petlja je ona koja uključuje rast novih korisnika Bitcoin. Otkrili su da je povećana u potrazi i dijeljenje dovelo je do povećanja u usvajanju, što je stvorilo povećanje Bitcoin cijena, što je dovelo do još pretraživanje i dijeljenje, itd

Ove povratne petlje nije išao u nedogled, međutim. Rezultati istraživanja su pokazali povezanost između vrha pretraživanja Interneta i dijeljenje WOM i pada Bitcoin cijenu. Nekoliko puta u periodu proučavao ovih istraživača, pretraživanje i dijeljenje dostići vrhunac, nakon čega je Bitcoin cijenu bi "sudar". Nakon otkrivanja ovu korelaciju, studija je došla do zaključka da su ovi društveni signali definitivno povezani sa, i igrati značajnu ulogu u, na "bubble ciklus" Bitcoin; povećane društvene svijesti dovodi do eksplozije u Bitcoin cijenu, što je praćeno oštrim padom cijena, zajedno sa smanjenjem pretraživanje i dijeljenje WOM.

Evo nekih direktne citate iz novina o nalazima studije:

Mi se razdvoje povratne ciklusa u našem sistemu pomoću VAR [26], koji snima vremenski zavisne multidimenzionalni linearnog odnosa između četiri varijable analize, sa zaostatkom od 1 dan.. U VAR ​​otkriva sljedeće povratne ciklusa:

- 'socijalni' ciklus: obim pretrage raste sa cijenom (f P, S 1/4 0.386), od usta do usta raste s pretraživanjem volumena (f S, W 1/4 0.243), a rast cijena sa od usta do usta (f W, P 1/4 0,1). Istovremeno čini sve zavisnosti između četiri varijable naglašava uticaj od usta do usta o cijeni, otkrivajući jači odnos nego ne može se posmatrati sa parova analiza korelacije (detaljnije u elektronskom dopunski materijal, §S3). Tri-way petlje između S T, W t P t predstavlja ciklus povratne informacije između društvene dinamike i cijena u Bitcoin ekonomiji.

- 'korisnik usvajanje' ciklus: obim pretrage raste sa cijenom (f P, S 1/4 0.386), broj novih korisnika raste s pretraživanjem interes (f S, U 1/4 0.158) i povećanja cijena sa povećanjem u usvajanju korisnik (f U, P 1/4 0.137). Ovaj drugi tri puta petlje između S t, U t i P t modele kako kursa Bitcoin na druge valute ovisi o broju korisnika u Bitcoin ekonomiji

Osim ova dva ciklusa, nalazimo negativan odnos od pretrage na cijenu (f S, P 1/4 20.233). O tome govori i jasan dijadnih odnos između krajnosti dvije varijable ': tri od četiri najveća dnevna cijena kapi su prethodila prvom, četvrtom i osmom Najveći porast u Google pretraživanje volumena dan ranije.

Ciklusa gore navedenih dati objašnjenje za proizvodnju mjehurića u Bitcoin ekonomiji. Nedavni rezultati pokazuju da je pokretačka snaga iza cijene Bitcoin promijenio od svojih izuma [29], motiviranje naše razlaganje perioda studija u karakteristično vrijeme prozora, od kojih svaka odgovara poseban balon. Ovo radimo procjenom donju granicu za temeljne vrijednosti Bitcoin: mi približno troškova energije za proizvodnju jednog Bitcoin, koji je izveden direktno iz Bitcoin poteškoća [1] (vidi Materijal i metode). Kroz naše studije period, cijena je ostala gotovo uvijek iznad osnovnih vrijednosti (slika 3a: putanju nedeljnika ponderirana srednja cijena je gotovo isključivo na lijevoj / osnovnih linija jednakost cijenu). Promet bitkoine po znatno višoj cijeni ukazuje na moguće prisustvo balona [30], kao i događaje na kojima je tržišna cijena počinje odstupa od temeljnih vrijednosti označiti početak mjehurića.

Na kraju, citat o tome kako istraživači vjeruju da je ova vrsta kvantitativne analize mogu biti korisne u predviđanju budućnosti Bitcoin cijene i buduće Bitcoin mjehurići:

Statističke tehnike koje smo koristili u ovom radu na taj način dokazuje da je robustan način identifikacije spregnutih dinamiku socio-ekonomske varijable učimo. Takođe, proizvodi precizne procjene budućeg nivoa bilo koje varijable (uključujući cijenu i od usta do usta) na osnovu prošlost sistema.

Nastavak na strani 2

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za početnike

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Rumunska bitkainska fondacija, Dominikanska populacija koja dobija bitkoin i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

BTCRobot - Automatizovani Bitcoin Trading Software Bot pregled

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin-ov rastući prihvat: 6 načina za korištenje BTC-a

Post Bitcoin

VT $ 19M vrijedi za aukciju u Australiji - Reakcije bitkoinskog tržišta!

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Coin Brief-u: Bitcoin VeriCoins, IBM-ov Internet stvari, Syscoin protiv Moolah, Bitlendingclub i Bitcon

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije