Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Ogroman objekata širom svijeta su sada prepune Bitcoin mining hardvera. A jedan objekat u blizini Arktičkog kruga u Švedskoj pohvaliti 45.000 mašine radi non-stop.

Zašto? Pa, ako računalo pronalazi pravi odgovor na problem u računarstva hash algoritam, vaša Bitcoin novčanik adresa je ugrađen u odgovor sa još 25 Bitcoin. Također, vaša Bitcoin adresu prikuplja naknade transakcije implicitne u tom odgovoru. Možete dobiti ove dodatne Bitcoin nakon što se gradi 99 dalje blokira na sistem. Danas, na $ 196 po Bitcoin je 25 novih Bitcoin su u vrijednosti od $ 4.900. Dakle, postoje dobri razlozi da se posveti dodatne računarske snage na visini zadatka.

Bitcoin Mining i dalje raste

Kao rezultat toga, Bitcoin rudarstvo je jedan od najbrže rastućih sektora u informacijske tehnologije (IT) već danas. Više računara se dodaju zadatak svih vremena. Kao blockchain raste, više Bitcoin se dodaju već u opticaju one. Tokom vremena, stopa po kojoj novi Bitcoin se dodaju Planirano je da uspori, dok Bitcoin rudarstvo obavlja isključivo za naknada za obradu transakcija kada je sistem maxes od 21 mil ukupno kovanog novca u opticaju.

Iduće godine, 2016, nagrada za izračunavanje narednih Bitcoin blok padne 25-12,5. Ćemo vidjeti pad u bitcoin mining aktivnosti? Možda. Već je smanjena tečaja HNB bitkoine u dolare izgleda da provociraju neki potez prema konsolidacije u industriji. Koji dolazi u trenutku kada Bitcoin je ponovo postavio novi rekord ovog mjeseca u broju transakcija se javljaju u jednom danu, preko 105.000 događaja.

Naknada tipična transakcije 0.0001 Bitcoin se primjenjuje na mnoge od ovih događaja, što znači 10,5 Bitcoin, ili oko 2.058 $ u mogućim prihoda naknade transakcija za Bitcoin rudara. Prema tome, naknade za transakciju može dokazati da bude privlačna za bitcoin rudari čak i nakon što je novi Bitcoin nagrada počinje da opada.

ASIC - Bitcoin rudara koji su Game Menjača

Bitcoin mining počeo je 2009. Godine, koristeći osnovne Bitcoin mining softver koji je uključen sa originalnim Bitcoin walletsoftware, sa skoro bilo tehnički sofisticirane korisnik u stanju uspostaviti kompjuter riješiti matematičke zagonetke uključeni. Do početka 2013. Godine, međutim, prva aplikacija specifičnih integrirani krugovi (ASIC), ili Bitcoin hash čipova, počeo isporuke. Ovi čipovi su Bitcoin mining hardvera koji su samo korisni za rudarstvo SHA-256 cryptocurrencies, i da upotreba običnih osobnih računala ili mreže opće namjene računala, zastarjele za Bitcoin mining.

Iako mikroprocesora općenito dvostruko njihovoj moći svakih 18 mjeseci prema Moore-ov zakon, Bitcoin ASIC su udvostručuje svoju moć svakih šest mjeseci. To je dovelo mnoge da pitaju: "Je li Bitcoin mining vredno toga?" Odgovor je komplikovan, i Bitcoin rudarstvo i dalje ukupne profitabilna, ali uvek treba koristiti Bitcoin mining calculatorto se utvrdilo da li je to prava stvar za vas. Procjenjuje se da je na stotine hiljada kompjutera su fokusirani na Bitcoin mining.

Bitcoin novac, a kurs rizici

Su Bitcoin cijene predodređena da i dalje pada? Teško je reći. Svakako, oni su imali svoje uspone i padove. Neposredno prije Mt. Gox razmjena nije uspjelo, na USD za bitcoin razmjenu ratehad vrhunac iznad 1 $ 1.124. Hakovanje Bitstampearlier ovog mjeseca mogu biti odgovorni za neke od nedavnih pad kursa. Naravno, cijene isplovio se od sredine 2012. Do kraja 2013. Godine, bez previše štucanje. Vilice marta 2013. Godine bio je jedan slučaj dramatičan, ali kratkotrajna korak unazad, kada su različite verzije Bitcoin softver izazvao je razlika u mišljenju o valjanosti pojedinih blokova. Nakon što je ponovno uspostavljen konsenzus, problem je riješen, a vrednovanje Bitcoin je nastavio da se penje.

Naravno, bitcoin rudarstvo nije jedini kriptovaluta rudarski odvija ovih dana. Cryptsy, najveći altcoin razmjena, navodi stotine cryptocurrencies, s imenima kao što su Litecoin, Dogecoin, Reddcoin, Darkcoin, Bitshares, i još mnogo toga. Bilo koji blockchain valuti sa proof-of-rada funkcije mogu biti minirana, a rudari u alternativnim cryptocurrencies čini se da pronaći aktivnost profitabilno.

Koliko je sve to opremu posvećen bitcoin rudarstvo, i altcoin rudarstvo, vrijedi? na izjavu Coinometricsabout 51% napad na bazi, tu je u rudarske opreme i električne energije oko 833.000.000 $ trenutno je u funkciji u industriji. Kombinovani rudarski snaga na mreži i dalje raste.

Uspon Bitcoin Cloud rudarstva

Veliki dio Bitcoin mining je sada u oblaku. Firme su prodaje gigahashes u sekundi, ili Gh / s, uz naknadu, koja pruža dovoljno procesorske snage da napravi milijardu pokušaja drugi riješiti hash funkciju za Bitcoin blok. Genesis Rudarstvo, na primjer, naplaćuje 702 $ za tisuću Gh / s, plus naknadu za električnu energiju. Ako se dogodi da zarade dovoljno Bitcoin iz naknade za transakciju 25 Bitcoin kreirana u svakom bloku, plus, da nadmaši ove naknade, a zatim zakup gigahashes bio dobar izbor. Naravno, s obzirom na ogromnu količinu procesorske snage u konkurenciji s vama, trebalo bi da vidite investicije spekulativne, a ne kao sigurna stvar.

Bitcoin mining je energetski intenzivne, toliko velika rudarskih radova imaju tendenciju da se locira gdje je lako zadržati mašina ohladi ili kada energija je vrlo jeftino. Jeftini uglja u Mongoliji izgleda biti stimulativan Bitcoin rudarstva u toj zemlji. Nažalost, nije svaki Bitcoin rudarska kompanija je pronašao način da ostane profitabilna. Nedavno, Ghash.io, jedan od najvećih rudarskih radova, najavio je da će to biti suspenziju servis sve dok vrijednosti Bitcoin je porastao, ili rudarstvo difficultydecreased, što je dovoljno da bi Bitcoin mining profitabilno za njih.

Podesiva Teškoća na Bitcoin Mining Power osnovu

Svaki 2016 blokova, ili dvije sedmice u prosjeku, Bitcoin mreže automatski prilagođava teškoće hash funkciju ovisno o tome koliko procesorske snage je na zadatku. Poteškoća može se prilagoditi naniže ako veliki broj rudara počeo povlačenjem mašine sa neto, ali u posljednjih nekoliko godina trend je prema gore. Pošto su prvi put isporučeno ASIC teškoća je porasla za faktor od deset hiljada. Međutim, to se mijenja, kao nedavni pad cijena Bitcoin je izazvala toliko rudarstva moć da se isključi.

Kako Bitcoin mining stog gore što se tiče obrade transakcija ide? Protokol Bitcoin trenutno može obraditi samo sedam transakcija drugi, zbog 1 megabajt ograničenje blocksize, koji je maleni u odnosu na, recimo, Visa, koji se bavi i do 10.000 transakcija u sekundi. Međutim, naravno, naknada za svaku transakciju je značajna, posebno za trgovce koji snose teret naknada za obradu kreditne kartice. Nedavno transfer desetine miliona dolara Bitcoin ostvaren je na blockchain za naknadu od oko dva centa.

Ako Bitcoin je ući u mainstream, granica mora podići, ili naknade za transakciju moraju biti značajno povećan. Srećom, ograničenje 1 megabajt mogu se mijenjati, i sa snagom obrade Bitcoin mining mreže je daleko veći nego što je potrebno za rukovanje, međutim mnogi transakcija u sekundi je potrebno za to. Gavin Andresen, glavni naučnik Bitcoin Fondacije, kao i primarni developer radi na Bitcoin jezgra protokola od odlaska misteriozne kreatora valute, Satoshi Nakamoto, je eksperimentiranje s veće veličine bloka. Testovi su pokazali da je povećanje Bitcoin je blocksizecan se lako postiže, kada to bude potrebno.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: plaćanja za Bitcoin za Newegg.ca, Apriva Partners sa GoCoin-om i još mnogo toga

Post Bitcoin

Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600

Post Bitcoin

Bitcoin Domain Name BTC.com prodat za 1 milion dolara USD!

Post Bitcoin

Bitkainova budućnost je sjajna: pad cena i evolucija

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik

Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena Dio 1: Metodologija

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas