Bitcoin Mining može biti profitabilniji uskoro | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Mining može biti profitabilniji uskoro

Bitcoin Mining može biti profitabilniji uskoro

Bitcoin Mininghas je rizičan posao od pojave SHA-256ASICs. Ako ste Bitcoin rudar, onda osim ako si jedan od sretnih ljudi kako bi dobili serije 1 ili serija 2 Avalon ASIC, ili ste odabrali pravo kompanija za svaku novu generaciju čipova, onda je vjerojatno da ste imali pozitivan ROI do sada. Međutim, to bi trebalo promijeniti u bliskoj budućnosti.

Ono što će učiniti Bitcoin Mining isplativije?

Najnovija generacija BitcoinMining ASIC će vjerojatno uskoro biti dostupan, koristeći state-of-the-art 20 nm arhitekturi. Jednom kada su dostupni, i veći ove mašine i veći broj od 28 nm mašine se prodaju, to će biti teško za veliki skok u Bitcoin mining tehnologije kako bi se dogoditi u bliskoj budućnosti. Čak vrhu end CPU proizvodnih kompanija, Intel i AMD-a, i dalje koriste 28 nm tehnologiji u njihovim trgovinskim CPU, sa 22 nm u proizvodnji. Iako je tehnologija za stvaranje 14 nm čipove je razvijen, to su još uvijek u fazi prototipa.

Dakle, ako se osvrnete na vrijeme pred-ASIC doba, vidi se da Bitcoin mining poteškoća bila na vrlo različitim putanju. Ona ustade i pao sa Bitcoin-a cijena, kao i svi su imali lak pristup istoj tehnologiji za rudarstvo. Vjerujem da će početi da se ponovi, kao ASIC postati lakše i lakše dobiti.

Ali 28 nm Bitcoin Mining strojevi su preskupi!

 

Da, u trenutku kada je trošak od 28 nm Bitcoin rudarskih mašina, ili "uskoro" 20 nm rudara, je prilično visok. Kada je ROI obračunava po stopi po kojoj je sve teže, čini se kao da su ove mašine neće dati pozitivan ROI, ili će trebati dugo vremena da se plati za sebe. Međutim, ta vrsta Bitcoin difficultyanalysis je manjkav.

Nedavne skokova u teškoćama može se pripisati ASIC ratu koji traje već, gdje su utrke raznim kompanijama da poboljšaju svoju tehnologiju, i biti prvi koji će se ponuditi svojim kupcima. Prvi komercijalni Bitcoin mining ASIC, Avalon 1, objavljen je početkom 2013. Godine i koristi 110 nm tehnologiji. Od tog vremena, bilo je skokovima od 110 nm do 45-55 nm, na 32-40 nm, na 28 nm, a sada, možda do 20 nm. Ovi skokovi dozvoljeno zauvijek povećanje efikasnosti, i veće količine heširanjem vlasti u jednoj mašini.

Sada kada te Bitcoin mining ASIC se približavaju state-of-the-art (barem u smislu osnovnih čip arhitektura), skokovima u poteškoćama trebalo da počne da se uspori. Kako se sve više kompanija početi proizvoditi 28 nm ili bolje Bitcoin rudarskih mašina, i trenutni lideri u industriji pojačati proizvodnju, cijena za svaku mašinu će značajno pasti. Poteškoća usporavanje u kombinaciji s nižim cijenama će dovesti do mogućnosti vrlo pozitivan ROI, posebno u područjima gdje je jeftino, ili u hladnim podnebljima gdje se mogu koristiti ili toplote koju mašine na produktivan način (kao što je konstanta prostor električne energije grijanje), ili koristite prirodno hladan zrak za hlađenje mašine, što omogućava veće od prosjeka overclocking.

Dakle, treba li kupiti Bitcoin Mining ASIC sad ?!

Ne bih predložiti kupovine Bitcoin mining ASIC sada, osim ako ste uzimajući ga za sniženoj cijeni. Ipak, pripazi na cijenu, i na vijesti za javnost iz proizvođača rudarskih mašina Bitcoin. Očekujem najbolje vrijeme za kupovinu će biti u narednih nekoliko mjeseci, ali ne mogu predvidjeti kada tačno.

Ja sam osobno u vlasništvu samo dva Bitcoin mining ASIC, i dva Scryptmining ASIC, i ja sam pozitivna na mojoj investiciji u ukupnom poretku. Međutim, jedan od Bitcoin mining ASIC je hrpa dva Avalon ASIC, koji sam imao kad manje od 1000 ASIC su bili u posjedu potrošača, i to je ROI bilo dovoljno pozitivan da u potpunosti zasjeniti ukupan gubitak na moj drugi Bitcoin rudar. Taj drugi rudar, malo jedan od BFL, naloženo je u isto vrijeme kao i Avalon, ali stigao je 6 mjeseci ili tako kasnije, i nažalost umro nakon 3 dana. Moje Avalon zapravo je i dalje funkcionalan, ali je prevruće da opravda 80 GHS @ 600 Watts sada.

Nakon tog trenutka, presjekao sam brojeve na novi Bitcoin rudari se proizvodi, a ne može opravdati kupovinu bilo koje od njih, upravo iz gore navedenih razloga. Svi su bili preskupih i predodređen da postane zastarjela ubrzo nakon toga, ili čak i prije, koji su poslani. Drago mi je što vidim da neće ostati tako mnogo duže, i radujemo se povratku u Bitcoin mining ovo fallwinter.

Ja neću ulaziti u mnogo detalja o Scrypt ASIC osim činjenice da su dva posjedujem su GAWMiner Furije, a zapravo sam ih kupila jer su bile male i proizvodi malo topline. Oni su heširanjem dalje dok ovo pišem, ali oni su previše mali pogon uraditi mnogo. Ako želite da pročitate više do datuma vodič, informacije o tome kako utvrditi Bitcoin mining profitabilnosti u 2015. Godini, pogledajte "Da li je Bitcoin Mining Worth It?"

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a (Q-U)

Post Bitcoin

Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Tim Draper osvaja aukciju od svile

Post Bitcoin

7 Online preduzeća Trenutno prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: IJK-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Bitkainova budućnost je sjajna: pad cena i evolucija

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: MNO iz BTC-a

Post Bitcoin

Bitkoin je objasnio u 3:30 minuta

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Twitch.tv je započeo da prihvata Bitcoin za Pretplate

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina