Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600 | Bosnian.Lamareschale.org

Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600

Analiza: bitkoin Cena Breaks $ 600

Uspon Bitcoinprices nastavlja jaka. Negdje tijekom jutra 30. Majem 2014. Godine, cijene Bitcoin slomio $ 600 dollarsafter nekoliko dana stagnacije između $ 565 i $ 570. Moguće je da ovaj skok cijena je zbog nedavne najave da će Dish Network prihvatiti Bitcoin kao plaćanje za svoje usluge. Međutim, dok je vjerojatno odgovoran za brzu, $ 30 skoka cijena ovog velikog najava, čini se da je ovo povećanje je jednostavno nastavak trenda osnovana prošle sedmice kao rezultat stalan inovacija i konstantan tok pozitivnih najava u Bitcoin zajednica.

Nedavni "analize", koji su ukazivali na kraj Bitcoin poskupljenje

Ranije ove sedmice, nekoliko izvještaja pušteni tvrdeći da je trend rasta cijena Bitcoin je više, što ukazuje na nekoliko dana neaktivnosti i blagog slabljenja cijene. Držeći se tipično Bitcoin "analiza" kliše, izvještaji su ovih nekoliko dana bez sjaja trgovine i izjavio da je "balon" je bila gotova i da, sudeći po analizi najnovijih trendova, mogli bismo očekivati ​​da se vrati na cijenu pod $ 430- $ 450 koja je osnovana u aprilu. Ove pogrešne analize samo naglašavaju nezgodno, i generalno ignorišu, istina je da vođenje trend analiza zasnovana isključivo na empirijskim podacima i matematičke jednadžbe nikada ne može biti legitimno točna. Ponekad ovi analitičari se posreći i njihova empirijska predviđanja poklapaju sa stvarnošću. Međutim, zaista tačna, autoritativni predviđanja o budućnosti bilo na tržištu je nemoguće. Tržišta su nužno nesigurna, stoga bilo predviđanje o budućnosti tržišta je spekulativna i ni na koji način biti 100% siguran. Tako je, gledajući podatke iz posljednjih nekoliko dana i tvrde da je cijena proboj Bitcoin je gotovo je bolno pogrešan. To je savršen primjer kako analitičara koji smatraju da mogu zaposliti statističke jednadžbe i proizvesti apoditic predviđanje budućih kretanja uvijek će završiti sramotiš sebe čineći divlje netačne predviđanja, kao što tvrde da je tržište zbog za korekciju na osnovu tri dani sporo trgovanja.

Uzročnost

Ovi analitičari ne uzeti činjenicu uzročnosti u obzir pri izradi ove linije trenda i nerealno proteže ih u budućnosti. Kauzalnost je konkretna stvarnost ljudskog djelovanja, a samim tim i bilo kakve ekonomske aktivnosti. Sve se radi s razlogom; ljudi vjeruju da zapošljavanjem akcije mogu proizvesti željeni ishod. Da implementacija akcije je srž uzročnosti i realnosti ljudskog delovanja čini uzročnosti neizbježan. Ako je uzeo samo tih "analitičari" kauzaliteta u obzir, razlog za sporo trgovinu i naknadne stagnaciju cijene na početku sedmice bi bio jasan. To je dobro poznata činjenica u svijetu trgovanja koji Memorial Day vikenda obilježava neslužbeni početak ljeta, a da naredne sedmice je generalno spor danas na tržištu. Ova jednostavna uzročna veza između ljudske želje za slobodno vrijeme i nacionalni praznik čini očito da je trgovina u bilo kojem tržištu će biti spor neposredno prije ili nakon velikog odmora. Da zanemari stvari kao što su ljudske akcije i uzročnost je ignorisati temelj ekonomske nauke. Jednadžbe i regresije i bezbroj matematički modeli mogu proizvesti niz zaključaka koji se mogu više puta ponovo kreirati u ravnomjerno rotirajući ekonomiji, ali to ne znači da su zaključci iz ove modele će nositi bilo značajnu težinu u stvarnom svijetu. Jednostavno što pozitivističke ne napravi nešto naučno. Naučne metodologija mora biti relevantan za okruženje koje se proučava. Ne možete proučiti ekonomiju bez proučavanja ljudskog delovanja, baš kao i kako se ne možemo proučavati okean bez gledanja u vodu. Bitcoin zajednice i ekonomske nauke uopšte, može da prikupite mnogo uvid na tržištu prihvatanjem istine o uzročnosti i ljudskog delovanja

Zašto Cijene rastu

Kao što je već spomenuto, nagli skok u Bitcoin cijenu od $ 570 do $ 600 se vjerojatno može pripisati saopštenju Dish Network. Međutim, ovaj 30 $ povećanja ne treba smatrati cijenu izbijanja nezavisno od uspostavljanja trend rasta prošle sedmice. Iako je ovo jedan poskupljenje Bitcoin može doći iz Dish najave, opći uzlazni trend dolazi od brojnih najava i inovacije u Bitcoin zajednici. Većina ovih dolaze kao inovacija u plaćanju strukturi Bitcoin. Coinbase nedavno najavio da planira da postane "MasterCard" Bitcoin i Xapo, novčanik usluga, je predstavio oslobađanje njihovih Bitcoin debitne cardthat će omogućiti ljudima da plati za stvari s bitkoine u prodavnicama da čak i ne prihvati Bitcoin. U Xapo kartica se može koristiti u trgovinama koje ne prihvataju Bitcoin jer djeluje na postojeće infrastrukture MasterCard; Dakle, to Bitcoin debitna kartica se može koristiti bilo gdje da prihvaća MasterCard. Ova dešavanja su samo neki u moru novih inovacija u Bitcoin zajednici. Uz stalno napredovanje u Bitcoin tehnologiji, to nije iznenađenje da vidi trend rasta cijena Bitcoin. Ako ove inovacije i dalje biti izbacio tokom leta, možemo očekivati ​​ovaj uzlazni trend nastavi; sve stvari jednake, naravno.

Ali zapamtite: postoje još rano Bitcoin investitora koji sjede na horde bitkoine na negdje oko 50% gubitka zbog cijena pada krajem 2013. Cijena može vrlo dobro se izdigne iznad ponovo $ 1000, ali to će svakako poticati ranih investitora bace svoje držanje Bitcoin da konačno ostvariti profit na svoje investicije i da izbjegavaju drugi Bitcoin roller-coaster vožnju. Ako se to dogodi, vidjet ćemo još jedan oštar pad cijena i povratak na cijenu pod. Koliko nisko bi ta cijena pod biti? To se ne može odrediti sa sigurnošću, bilo bi nužno ovisiti o obimu prodaje off.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 24-30 avgusta 2014

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a (Q-U)

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Rumunska bitkainska fondacija, Dominikanska populacija koja dobija bitkoin i još mnogo toga

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Bitcoin Scam Alert! Lista aktuelnih Bitcoin prevara i scammersa