Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina | Bosnian.Lamareschale.org

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Vancouver Sunreports da Evropska komisija, izvršni organ Evropske unije, biće ostvarivanju restriktivnim zakonima Bitcoin. Ova vijest dolazi relativno kratkom vremenu nakon što je Evropska bankarstvo (EBA) upozorila je finansijski institutionsoperating unutar Europske unije da se suzdrže od i obeshrabri korištenje Bitcoin dok EU je izgradio zadovoljavajući zakonodavne infrastrukture. EBA identifikovani preko 70 rizike u korištenju Bitcoin-uglavnom anonimnost da Bitcoin pruža, što bi moglo otežati vlade u trag korisnicima kripto-valutu. EBA upozorenje izazvalo blagi, strah izazvane rasprodaju, što je rezultiralo 10 $ smanjenje u Bitcoin cijenu.

Izvod iz nedavnog EBA izvještaj o preporučenom infrastrukturu Bitcoin regulacije:

Na osnovu ove procene, EBA je mišljenja da je regulatorni pristup za rješavanje tih rizika bi zahtijevalo značajan tijelo regulacije, bi trebalo da se razvija detaljnije neke komponente od kojih je. Konkretno, regulatorni pristup bi trebalo da pokrije zahtjeve upravljanja za nekoliko učesnika na tržištu, segregaciju računa klijenata, kapitalni zahtjevi i, što je najvažnije, stvaranje sheme vladajuće vlasti odgovoran za integritet određene virtualne shemu valute i njene ključne komponente, uključujući i protokol i transakcije knjizi.

Čak i dalje u prošlost, prije nekoliko mjeseci, Evropska centralna banka izdala vlastite warningagainst Bitcoin. Oni su upozorili da Bitcoin cijenu nestabilnost i nedostatak propisa o zaštiti potrošača je pomoću digitalne valute vrlo rizično.

Chantal Hughes, glasnogovornica Michel Barnier, povjerenik za financijske usluge, prokomentarisao je da:

To je imperativ da se brzo kreće po ovom pitanju, potencijal za pranje novca i finansiranja terorizma je preozbiljan ignorisati.

Bitcoin Uredba Razmatranje postala ozbiljna u posljednjih nekoliko mjeseci

 

Još od propasti Mt. Gox, nekada najveća razmjena Bitcoin na svijetu, nekoliko vlada su postali svjesni postojanja Bitcoin. Kao njihov raste svijest, tako se njihova želja da prođe restriktivne Bitcoin propis ili barem njihovu želju da obeshrabri njegovu upotrebu. Nakon Gox nesreće, vlada okrenula oči prema Bitcoin i odmah počeo pokušavaju da otkriju šta bi radili s njim.

Naravno, sve što oni žele da to će biti pod krinkom sigurnosti potrošača. Stvari kao borbu protiv pranja novca zakoni i zakoni finansiranja terorizma čini se da žarište rasprave o Bitcoin propisa. Vlade navesti neke od najvećih vrlina Bitcion kao opasne rizike pomoću digitalne valute. Financial Action Task Force nedavno saidthat Bitcoin je zanimljiva tehnologija, ali decentralizovana prirodu valute predstavlja prijetnju vladi autoritet:

Ne postoji centralni nadzorno tijelo, a ne AML softver trenutno na raspolaganju za praćenje i identificirati obrasce o sumnjivim transakcijama. Provedbu zakona ne može ciljati jedne centralne lokacije ili entitet (administrator) za potrebe istražnih ili oduzimanja imovine (iako vlasti mogu ciljati pojedinačne izmjenjivači za informacije o klijentu da izmjenjivača može prikupljati). Stoga nudi nivo potencijalne anonimnosti nemoguće sa tradicionalnim kreditnim i debitnim karticama ili starije online sistem za plaćanje, kao što je PayPal.

Argentinac centralna banka ima urgedthe građani Argentine da ne koristite valutu, pozivajući sve kliše, anti-Bitcoin argumente. Oni čak otišao toliko daleko da je pasivno prijetiti korisnicima Argentinac Bitcoin ", podsjećajući" oni koji obavljaju transakcije u smislu bitkoine krši zakonsko sredstvo plaćanja zakona zemlje.

Pored toga, Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj objavila je reportseveral nedelja rekavši da blockchain tehnologija može pojednostaviti postojeći bankarski sistem, ali sama valute ne može i ne treba koristiti umjesto vlade zakonsko sredstvo plaćanja, jer će postati teško vlasti da prikuplja poreze:

Kripto-valuta nikada ne može postati alternativa zakonsko sredstvo plaćanja, iz prostog razloga što ljudi moraju da plaćaju poreze. Ovo štiti postojeće fiat valute od su raseljeni, i strah od gubitka monetarne kontrole ne treba koristiti kao argument za sprečavanje Bitcoin iz kruži kao paralelna valuta.

New York Bitcoin BitLicense Postavlja Bar

Na kraju, i nedavno, prvi nacrt prijedloga za čekanju BitLicense regulationsin države New York je javno. Ovaj propis Bitcoin bi ozbiljno omesti rast Bitcoin ekonomije u New Yorku zbog sve zahtjeve KYC / AML da će se nametnuti bilo Bitcoin poslovanje sa sjedištem u New Yorku, ili bilo koji Bitcoin poduhvata na sve koji posluje u državi New York. Sve u ime zaštite potrošača i sprječavanje prevara, naravno.

Pogledajte Coin Kratak Sean WinCE discussthe potencijal zakonodavstvo BitLicense Erik Voorhees:

Svi ovi prijedlozi za regulaciju Bitcoin i Bitcoin zabrane su jasno pojavljuju zato što su vlade, i banke, postaju nervozni zbog rastuće Bitcoin usvajanje. Možda je strah raste jer vlasti počinju da shvate opasnost da Bitcoin predstavlja za monetarne monopola; Međutim, oni potencijali su daleko od toga da bude u potpunosti shvatio, da li će oni još urodili plodom na sve. U stvarnosti, vlade su vjerojatno uplašeni jednostavno zato što Bitcoin je nov, oni još uvijek ne razumijem to u potpunosti, a njeno prihvatanje raste svaki dan. Iako je direktan izazov organa vlasti i dalje na dalekom horizontu, Bitcoin je već aludirajući na mogući pomak paradigme u monetarnoj tehnologije. Vlade se plaše jer svaka promjena ugrožava njihovu moć, a oni su spremni učiniti gotovo sve da zadrže svoju dominaciju.

Dakle, ulaganje Evropske komisije u Bitcoin propis je najnovije, a svakako ne i posljednji, razvoj u dugom nizu vlada pokušava da ograniči korištenje Bitcoin. Možemo samo čekati i vidjeti što dolazi sljedeći.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi?

Post Bitcoin

9. april 2015

Post Bitcoin

Šta je bitkoin privatni ključ, kako ga koristiti, držite ga sigurno!

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Post Bitcoin

BITCOINOVI CENE U STVARANJU Nakon turbulentnog meseca!

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Sideways Action Continues

Post Bitcoin

10. aprila 2015

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: Vodič za početnike

Post Bitcoin

Bitkoin je objasnio u 3:30 minuta

Post Bitcoin

Šta je 51% Attack - Pojednostavljen Bitcoin Tutorial

Post Bitcoin

Najbolje Ethereum Rudarstvo Hardver (2018 Ažurirano)