Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi? | Bosnian.Lamareschale.org

Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi?

Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi?

Bitcoinis globalno pozdravili njegov potencijal za transformaciju interakcije u globalnoj zajednici. Africi, dio globalne zajednice, bio je na rubu nastajanju dešavanja Bitcoin - Bitcoin 2.0. Ipak, Bitcoin zajednica odlučna šta Bitcoin može učiniti za zemlje u razvoju.

Koji dolaze iz istočne Afrike, Kenija, ja sam sretan biti dio ranih usvojitelja Bitcoin zajednice ovdje u Nairobiju i koracima rano beba svjedoka Bitcoin-a.

U ovom trenutku, a seizmička udio Bitcoin startupa, dešavanja i vijesti su centrirani na sjevernoj hemisferi - Europa, Kanada, Sjeverna Amerika.. Naime, došlo je pohod na manje razvijenim tržištima - Filipini, Bocvana, Kenija i mnogo više mjesta!

Ovdje su neki od startup-u afričkom bitcoin prostora.

JUŽNA AFRIKA

# 8211; ima prilično napredne ekonomije u odnosu na većinu podsaharnu zemalja. On je došao kao ne čudi stoga, kada PayFast, južnoafrički plaćanja procesor, postao je prvi za obradu Bitcoin plaćanja na kontinentu! Takealot, online trgovac u SA, zatim najava sa jednog od svojih - "Super uzbuđenjem najavljujemo sada prihvatiti Bitcoin kao način plaćanja"

Južnoafrički Bitcoin Exchanges

Za bitcoin da skine mainstream, to zahtijeva prateće infrastrukture da bi ga više pristupačan i široko prihvaćena. Bitcoin razmjene, koji nude gateway za trgovinu fiat za gotovinu, igraju vitalnu ulogu!

Bit Xis Bitcoin razmjenu sa sjedištem u Južnoj Africi. Oni rade sa platnih procesora, PayFast kako bi se omogućilo Bitcoin plaćanja. Nakon lansiranja u Južnoj Africi, oni su u potrazi za drugim pod afričkim zemljama Sahare - Namibija

Amp; Keniji.

Ice 3 exchangeis drugi razmjena koja također nudi Južnoafrikanci trguju u oba bitkoine & litecoins.

Kenija

# 8211; je slavljen kao kolijevka mobilnih novca revolucije na kontinentu i sveprisutna sa nadmetanja izmedju i digitalne financijske inkluzije. Uspjeh mobilnog novčanika probio psihološku barijeru u vezi sa skladištenje i prijenos digitalne vrijednosti preko virtualne mreže. Ovaj ogroman pomak je dobar predznak za uspjeh Bitcoin-a u istočnoj Africi.

* Mobilni novac, kao što su Mpesa, je oblik digitalne valute koja je u središtu izdaje, na osnovu mrežu povjerenja i 100% uz podršku fiat gotovine na 1: 1.

BitPesa

Je startup kenijski zasnovan koji vodi Bitcoin doznaka usluga uz Ujedinjeno Kraljevstvo-Kenija koridor. Pre nešto više od mesec dana, BitPesa'sservices pokrenut. Charlene Chen, Bitpesa COO, je izjavio: "Veoma smo zadovoljni uzimanja smo vidjeli od pokretanja našeg beta stranice. Mi se prave planove za proširenje naših usluga preko istočnoj Africi (Uganda, Tanzanija, i Ruandi). "

BitPesa nudi smanjenje naknada od 7% za međunarodni transfer novca; tradicionalne igrača u regiji - Western Union, banke i MoneyGram naknade u rasponu od 10% do čak 24%! Na jedinstvenoj stopi od 3% naknade, BitPesa se nada da će ponuditi konkurentan rješenje za afričke radnike migrante u inostranstvu. Šta više, oni šalju novac direktno u mobilni novčanik korisnica je što je odmah na raspolaganju! Cijeli proces traje 20 minuta!

* Ja kasnije ove nedelje testira uslugu sa prijateljem u Velikoj Britaniji. Ja ću dokumentirati proces -Pazi na post o tome, ako vas zanima.

TagPesa

TagPesais planirano doznaka uslugu i kripto valuta platformi za trgovanje u Južnom Sudanu

Amp; Keniji. To je čisto finansiran u bitkoina od Seedcoin, Bitcoin startup inkubator sa sjedištem u Hong Konga.

Osnivač, Nhial Majok je rodom iz Južnog Sudana koji žive i rade u Asutralia. Nhial je izjavio "Naš glavni fokus za doznake u prvoj godini rada će početi sa jugom sudanske zajednice u Australiji -. Koji u 2012. Godini poslala ukupno AUD24.6Million dolara i platio AUD2.4Million oko honorara"

On opisuje svoje iskustvo šalje novac kući svojoj porodici putem Western Uniona i Dahabshiil kao veliki motivator za korištenje Bitcoin ponuditi konkurentne naknade u ovom prostoru

Tim u TagPesa kažu da bi trebalo da počne sa radom u avgust-septembar.

GHANAis također dom mobilnog novčanika inovacija. Mobilne usluge novac imali duboke uspjeh u Gani, gotovo oponašajući uspjeh u istočnoj Africi. Ghan, slično kao i druge granice afričkih ekonomija, vrši utjecaj mobilne usluge novac da ponudi finansijsku pristup i usluga nebankovne.

Kitiwais za pokretanje u Gani da "pomaže obični Afrikanci šalju i primaju novac, jeftino i odmah pomoću Bitcoin tehnologiju". Kroz svoje usluge i web stranicu, Ghanaiansare u stanju pretvoriti Gana Cedis u Bitcoine. Veliki transfer novca i finansijske usluge kompanijama kao što su PayPal i Visa su na crnoj listi nekoliko zapadnoafričkih zemalja; ometanja prosjeku Afrikanaca iz transakcijama legitimne poslovne online. Samo nekoliko tjedana nije PayPal proširiti svoje usluge plaćanja uključuju Nigerija na primjer.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Fleksibilno snabdevanje bitkoma neće stabilizovati cenu bitkoina

Post Bitcoin

Bitcon je Geld želi da Bitcoin bude novac

Post Bitcoin

Deflacija Dio 1: Deflacijska priroda bitkoinske cijene

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin donosi praktična rešenja za Evropljane i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Tim Draper osvaja aukciju od svile

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Bitkainova budućnost je sjajna: pad cena i evolucija

Post Bitcoin

Bitcoin procesor plaćanja BitPay svakodnevno uplaćuje $ 1 milion u transakcijama!

Post Bitcoin

Mogućnosti arbitraže bitkoina: Kratak vodič

Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas

Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes