Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima | Bosnian.Lamareschale.org

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Odricanje od odgovornosti: Ovaj autor je mišljenja ne odražavaju stavove coinbrief.net.

Nedavno je objavljeno da je američki radne grupe, koja se sastoji od federalnih regulatora, pripremaju objaviti "Bitcoin pravilo-knjiga" koja će "zaštititi korisnike virtualne valute od prevare bez gušeći tehnologiju mlada." Dok neki pozdravljaju ovu najavu kao dobra vijest za Bitcoin, tvrdeći da će to učiniti kripto-valute jači štiteći korisnike od prevare, najava je zaista negativan razvoj u Bitcoin zajednici. Bilo koja vrsta Bitcoin regulacije će nužno ograničiti njegovu sposobnost da se širi, čime je manje šanse da zamijeni sistem centraliziranog fiat novac.

Debata Bitcoin Uredbe

Zašto nam je potrebna bilo koja vlada regulaciju Bitcoin na prvom mjestu? Neki mogu reći da nam je potreban takav propis da spriječi drugi razmjenu kolaps, podsjeća na nedavne Mt. Gox debakl. Međutim, tržište je već riješen taj problem sam po sebi, bez uplitanja vlasti. Razmjene odmah su mjere kako bi se osigurala sigurnost sredstava svojih korisnika kako bi zadržali ljude povlače novac iz centrale. E sad, nije baš vjerojatno da ćemo vidjeti još jedan sigurnosni proboj slična onoj u Mt. Gox. Ako to učinimo, to bi zahtijevalo veliku vještinu da se probije kroz sigurnosne mjere od najpopularnijih razmjene. Toliko da takav haker, ili hakera, verovatno moći da zaobiđe bilo koja vlada pruža sigurnosne mjere ili propise s lakoćom. Ako ostavimo na tržištu za rad sama po sebi, ona će razviti rješenja za probleme brže od vlade i efikasnije nego vlada. U stvari, tržište može riješiti probleme koji potrošači ne znaju da imaju još! Vlade mogu djelovati samo retroaktivno, a akteri na tržištu preduzela preventivne akcije kako bi zaštitili svoje dobiti, što čini sve učesnike na tržištu sigurniji i uspješniji.

Sada, postoje posebni propisi su spomenuti u ovom nedavne najave. Međutim, ne možemo pogoditi, sa fer stepenom tačnosti, da će ovaj propis biti usmjerena na poslovanje razmjene Bitcoin, kao regulatora je naveo da su sa ciljem da se neka stvarna tehnologija Bitcoin da ostane slobodan, uz istovremenu zaštitu potrošača od prevara. Jedini način da se "zaštiti" od prevare, bez ugrožavanja jezgra Bitcoin tehnologija, bio bi ograničiti slobodu razmjene. Nametanja vrste restriktivnih propisa na berzama Bitcoin će nesumnjivo napraviti radi razmjene skuplji, čime se ograničava iznos konkurencije na tržištu. Ta vrsta konkurencije ubijanje regulacije utire put za monopol rasti i vladaju na tržištu sa čeličnom rukom. Mi već znamo šta se može desiti kada se većina razmjene aktivnost koncentrirana u jednoj firmi.

Bitcoin Uredba može dovesti do Nelojalna monopoli

Olakšavajući jedan firmama da monopolizirati čitav tržište će nas sigurno postaviti za drugu Gox-kao katastrofa. Ako razmjena monopol nastaje kao rezultat vladine regulacije, onda ćemo imati firma koja je odgovorna za 100% od berzanskog trgovanja u SAD-u bez smatrati odgovornim za potrošače. Ako razmjenu tenkova, vlada neće kazniti svoje menadžere. Vlada će spašavati razmjenu u cilju prevencije katastrofa, i razmjena će se nastaviti rukovanje naš novac neodgovorno.

Ljepota tržište je da uvijek postoje opcije. Ako se poslovni ne uspije, ili ne u potpunosti zadovoljiti potrošača, uvijek će postojati konkurenti zauzimaju zatišje. Ta vrsta konkurencije je suština inovacija. To je ono što pokreće tržište naprijed. To je ono što drži na odgovornost za potrošače. Kada vlade intervenišu, pozitivan napredak na tržištu su gotovo uvijek usporen ili potpuno obustavljen. Zašto bi mi želimo da to uradi u Bitcoin razmjene? Trenutno, razmjene su čvorišta Bitcoin aktivnosti. S obzirom da su vrlo malo poslova koji plaćaju u Bitcoin, jedini način za mnoge ljude da polažu pravo na Bitcoin zajednice je da kupi novčiće na razmjenu. To daje razmjene znatnu količinu energije, što ga čini vrlo loša ideja da se koncentriše da vlast u jednoj razmjeni, ili mali broj firmi, kroz implementaciju restriktivnih zakona.

Slobodno tržište je najbolje za Bitcoin

Ovi Bitcoin propisi mogli biti sljedeći Net neutralnost. Znamo da će Net-Neutralnost izazvati veliki monopolizacije tržišta interneta, s obzirom na to da je firma sa najviše novca će biti u stanju da slomi sve takmičare koji su u mogućnosti da snose troškove su bili prisiljeni da daju jeftinije brzinu veze. Ako američka vlada donosi zakonske reguliše Bitcoin razmjene, to će zasigurno postati mnogo skuplje za manje, novije razmjene da se takmiči sa mnogo veće i čvrsto uspostavljena razmjena.

Što ako Japan stavio propisa o japanskom razmjene u Mt. Gox doba? Šta ako je sve razmjenu aktivnosti trgovanja bio primoran u Gox kao rezultat restriktivne regulacije? Krah bi bio mnogo veći i mnogo više poražavajući. Da ne bi sada tu grešku da Bitcoin je još važnije. Kripto-valuta buja o decentralizaciji, a nastao je iz anarhije. Bitcoin ne treba pojas, a to sigurno ne treba nacionalne vlade da preuzme uzde. Ne treba nam vlada da se brine o nama, ili da nas zaštiti od Bitcoin, kao što su mnogo otporniji od vlada nam daje kredit za. Neka slobodno tržište ide svojim tokom. Sloboda će donijeti više prosperiteta u Bitcoin zajednici nego centralizationever mogao.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od sedamdesetih od 17. avgusta do 24. avgusta

Post Bitcoin

Bitkoin je objasnio u 3:30 minuta

Post Bitcoin

Moj prvi bitkoin: anekdota o dobrovoljnoj razmjeni

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin? Jednostavno (ali temeljito) objašnjenje

Post Bitcoin

3 Sigurna načina sigurnog skladištenja bitkoina

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: plaćanja za Bitcoin za Newegg.ca, Apriva Partners sa GoCoin-om i još mnogo toga

Post Bitcoin

Mogućnosti arbitraže bitkoina: Kratak vodič

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za početnike