Bitkoini protiv bitnih kovanica i bitkoina protiv bitnog kovanog novca | Bosnian.Lamareschale.org

Bitkoini protiv bitnih kovanica i bitkoina protiv bitnog kovanog novca

Bitkoini protiv bitnih kovanica i bitkoina protiv bitnog kovanog novca

Iznenađujući trend se pojavio nedavno. Ljudi koriste malo novca i malo novčić umjesto bitkoine i Bitcoin. Da ide zajedno sa našim uvodne članke o Bitcoin i digitalnu valutu, kao što su "Što je Bitcoin?", Odlučili smo da razjasnimo za nove korisnike.

Koji su Bitcoin ili Bit Kovanice?

Dozvolite mi da ovo odmah. Pravi izraz je bitkoina, nije malo novca. Bitcoin su jedinice currencythat se stvaraju, kroz proces Bitcoin mining. Bitcoin nisu fizički objekti, što je jedan od razloga što ne bi trebalo nazvati malo novca, na način na koji bi se moglo spomenuti srebrnjaka ili zlatne kovanice. Drugi razlog je jednostavno činjenica da je originalni tvorac Bitcoin protokola, poznat jednostavno kao Satoshi Nakamoto, također je dao valute njenog jedinstvenog ime riječ: Bitcoin. Možda ćete primijetiti da sam koristeći naizgled slučajnih kapitalizacija na riječ Bitcoin ili Bitcoin, a postoji i razlog za to kao dobro.

Zatim Što je Bitcoin ili Bit Coin?

Dok bitkoine su valute vezane za Bitcoin mreže, kapitalizirane verzija riječi odnosi se na Bitcoin kao cjelinu. Postoji samo jedan "Bitcoin" i da je Bitcoin protokol. Kapitalizacija se također koristi kada se govori o nešto u vezi sa Bitcoin, ali sama po sebi ne Bitcoin. Bitcoin mreža, koja je peer-to-peer koji čini cijeli sistem rada; Bitcoin zajednica, koja se odnosi na osobe koje koriste bitkoina, ili se bave različitim Bitcoin povezanih forumima, web stranice, itd.; i Bitcoin biznisa, koji su preduzeća koja ili prihvatiti bitkoine kao način plaćanja, odnosno kompanije koje su napravljene posebno za Bitcoin.

U ovom slučaju, termin Bit novčić nema smisla, jer se ne odnosi na novčić, ili valuti, bilo koje vrste.

Jedini izuzeci od pravila kapitalizaciji gore navedeni kada je valuta, kao jednina Bitcoin ili množini bitkoina, koriste se na početku rečenice, ili u naslovu.

Dakle, to je Bitcoin i Bitcoin, ne Bit Coin i Bit Kovanice?

Umjesto toga, izvan formata naslova, koji se koristi gore, to bi bilo "Bitcoin i bitkoina, ne Bit novčić i malo novca." Znam da ovo izgleda kao mali problem, ali kada je valute i protokol udio ime, postoji potreba da se razlika između ta dva. U stvari, to je jedan od razloga da su mnogi pripadnici Bitcoin zajednice podržavaju potez fokusirajući se na manje jedinice valute, kao što su bitovi, koji su jednaki za 0.000001 bitkoine. To znači da će svaki Bitcoin se sastoji od 1 milion bitova, i nadam se da uklonite neke od zabune između Bitcoin i Bitcoin, i zaustaviti pojam "malo novca."

Hoće li to raditi? Možda. Međutim, jedna stvar koja se zna da ublaži takve zabune je jasnu instrukciju i obrazovanje. Nadam se da je to pomoglo na tom planu.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Studija: Svileni put je bio promena paradigme u trgovini drogom

Post Bitcoin

Kako izvući svoj profit bitkoinog slavina sa jednim korakom

Post Bitcoin

Kako rezervisati svoj Bitcoin novčanik (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Google Adsense Alternative za Post Bitcoin Faucet Apocalypse

Post Bitcoin

Bitcoin i tranzicija u novac

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin? Jednostavno (ali temeljito) objašnjenje

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

2018 Prognoze: Bitcoin Will Crash- CTech

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear