Bit-tamo - Potencijal Bitkoina, Etereuma i Orisi, Prvi deo | Bosnian.Lamareschale.org

Bit-tamo - Potencijal Bitkoina, Etereuma i Orisi, Prvi deo

Bit-tamo - Potencijal Bitkoina, Etereuma i Orisi, Prvi deo

U cilju obavljanje poslova preko treće strane, mora se pretpostaviti da je centralizovana sredstvo kroz koje se vrši transakcija je sigurna. Kada se želi poslati sliku putem Google Drive, pretpostavka je da, Drive, je centralizovana sredstvo važeća. Međutim, mnogo puta ova pretpostavka je dokazano da su lažne, ili nedosljedan, objašnjena situacija, kao što su Mt. Gox incident.

Alternativno, sistemi bez potrebne povjerenje, je ranije bilo teško, i konceptualno, i u primjeni. Ethereum, a "Crypto 2.0" sistem (ili 3.0, neki bi mogli reći) je križ između programski jezik i platformu. Biti potpuno otvoreni protokol, omogućava programerima da se razvije u jezicima koji su vjerojatno upoznati. Cilj je omogućiti bilo koji programer za kreiranje aplikacija pomoću Eter, koji se koristi kao razmjena token na decentraliziranoj mreži. Ethereum se time koristi za decentralizaciju, i trampe, bilo koje stavke, od imena domena, da omogućava publici sredstva, u trgovanje kontakte slično OpenBazaar, da se koristi kao demokratska glasanja platformu. Trebalo bi čak biti moguće za potpuno nove digitalne valute da se kreiraju u Ethereum mreže.

Aplikacija baziranih Ethereum ne zahtijevaju korisnicima da zavisi programere pružajući im sa ličnim podacima ili fondova. Ugovor je program koji postoji unutar Ethereum mreže, sa svojim 'vlastite eter vrijednosti, memorije, i kod. Kada je transakcija šalje preko ugovora, izvršava its'code ovisi o njegovoj memoriji, i može olakšati drugih transakcija, uz rad sa drugim ugovorima. Ovo stavlja ovisnost korisnika o programer u novu decentralizirana carstvo. Ovi kontakti se održava Ethereum mreže, bez bilo kojeg pojedinca koji ima ukupno vlasništva. Međutim, reinženjering, kroz stvaranje nove dokaz workor valute, može se pokazati kao besmislena. Složenost Ethereum sistema pruža mnoge moguće načine za zlonamjerne hakere da poremeti svoj 'sigurnost. To dovodi do ponavljaju fazi testiranja sigurnosti koji bi mogao onesposobiti cijeli sistem za godina na kraju.

Ethereum je Limitless Primjena Potencijalni

Ethereumcurrently ima tri glavne vrste aplikacija: financijske, polu-finansijske i decentralizirana upravljanja.

Finansijske aplikacije osnažiti korisnicima dopuštajući im da uđu u potpuno proizvoljan ugovora i dajući im slobodu sa svojim kapitalom. Hedžinga ugovora, štedni računi, volje, i ugovore o radu spadaju u ovu domenu. Ugovor uključuje štedni račun za sigurnost može uključivati ​​dva partnera, partner A može samo remi 1% sredstava na dan, partner biti samo mogu povući 1% dnevno, međutim, zajedno, oni mogu povući bilo koji iznos. Ovo omogućava sigurnost čak i ako haker ukrao jedan od njihovih privatnih ključeva. Ako je hakirana, zatim drugi partner može kretati sredstva za drugi ugovor. Ako se izgubi svoje ključne, a drugi će na kraju biti u stanju da povuče sva sredstva. Ako haker pokušava da ukrade, oba partnera imaju stotinu dana primjetiti. Jedan partner može isključiti mogućnost drugih da se povuče ako malicioznosti je dokazano da Oracle trećoj strani. Polu-finansijski uključeni kapitala i ne-kapitalnih dobara, kao što su kupovina ili usluge. Peer-to-peer kockanje, kao što su 'BetMoose', i decentralizirana tržišta, kao što su OpenBazaar su drugi mogući aplikacije na Ethereum.

Nemonetarna aplikacije uključuju stvari kao što su glasanje i druga sredstva za trampu ili razmjene informacija. A decentralizirana podataka je moguće, kroz korištenje daje određeni broj pojedinaca znak, i traži da ga provedu u zajednički ugovor. Svaki pojedinac daje token će biti motivisani da govori istinu da bude dio veće token bazen, ugrožena od ljudi koji su rekli podataka, kao ispravno moguće i poslalo svoje tokene tamo. Token sistemi mogu se koristiti kroz pod-valutama koje predstavljaju sredstva, kao što su zlato, jen, kompanija zaliha, ili glasačkih listića. Ovi sistemi su lako primijeniti na Ethereum jer je usmjerena prema njima; logika jednostavno mora biti implantiran u ugovor.

Naravno, kao Ethereum ugovori kojima se može upravljati na način ograničena samo maštom programera, ta područja nikako nisu jedini način da se može koristiti. Pravi mogućnosti ovog sistema neće biti u potpunosti shvatio dok se ne stabilizirala, a test neto zamjenjuje uživo, potpuno funkcioniranje platforme. U tom trenutku, monetarni poticaj svojstvene digitalne valute može dovesti u horde programera traže načine da osmisle ugovora kako bi svoje ideje na život. To jest, osim ako ih Bitcoincan je pretekao...

Bit-therum - Kombinovanje Bitcoin je cijena i snage sa Ethereum je Inovativni Mogućnosti

Ethereum'sconcept ugovora koji ima sredstva, varijabla kod, i više država, koje su potvrđene od strane mreže sa anonimnim aktiviranje kroz transakcije, može se montirati na Bitcoin. "Bit-thereum" može biti izgrađen na vrhu Bitcoin. Ako je verifikacija mreže razmenili renomiranih proročišta, onda to postaje mogućnost.

Složenije kontakti potrebni podaci treće strane odvoji od blockchain, kao što je Bitcoin kursu dolara. Obični Ethereum jednostavno prihvaća ove podatke trećoj strani. On smatra sistem kretanja podataka iz jednog pouzdanog izvora na određeni broj polu-pouzdanih izvora da se distribuira uz Ethereum mreže. Imajući polu-pouzdanih proročišta, sa reputacijom sistema za provjeru ugovora, od kojih je više potrebni prije nego se ugovor ne završi i transakcija izvršena, da eliminira potrebu za povjerenje uklanjanjem straha od jednog proročišta krađa fondova. Međutim, univerzalni jezik ugovor mora biti stvoren za ove proročišta.

Od Bitcoin je već globalne i ima javnu knjigu, spajanje stvarnom svijetu informacija sa Bitcoin ne bi bilo previše teško. Ipak, to predstavlja neverovatno mogućnosti, kao što su obojene novčić, ili Orisi, koji će se proširiti na dijelom II.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

VT $ 19M vrijedi za aukciju u Australiji - Reakcije bitkoinskog tržišta!

Post Bitcoin

Mogućnosti arbitraže bitkoina: Kratak vodič

Post Bitcoin

Bitcoin kao roba: Licenca za oporezivanje?

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi?

Post Bitcoin

Bitcoin Vrijednost: Priroda i porijeklo novca

Post Bitcoin

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin donosi praktična rešenja za Evropljane i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin Value Part 3: Bitcoin Value Theory of Konrad S Graf

Post Bitcoin

Bitkoin je balon, nema planova za kratko prodavanje: Japan Post Bank CIO - Reuters