BitXBay - Bitcoin-based, decentralizovano, anonimno tržište | Bosnian.Lamareschale.org

BitXBay - Bitcoin-based, decentralizovano, anonimno tržište

BitXBay - Bitcoin-based, decentralizovano, anonimno tržište

Na Bitcointalk, online web-forum za raspravu o Bitcoin, korisnik poznat kao "bitXbay", najavio je ono što on naziva prvi i jedini peer to peer decentralizirana online platforma za trgovinu. To nije prvi trebao decentralizirana tržištu. Međutim, sve druge takve platforme trenutno u razvoju su baziranu na serveru, barem među onima koji su dostigli funkcionalnih sposobnosti. Administratori su i dalje koriste za praćenje i potencijalno manipulirati transakcije, ostavljajući mogućnost krađe. Moderatori u ovim drugim pijacama mogu odabrati za uklanjanje roba ili usluga. Moderatori u ovim drugim pijacama mogu odabrati za uklanjanje roba ili usluga. Ovo pitanje je otklonjena u BitXBay čaršiju kroz djeluju kroz Bitmessage mreže.

Bitmessage i Bitcoin

Bitmessage je decentralizirana i encrypted peer to peer komunikacije e-mail sistema koji se može koristiti za slanje poruka na jednu ili više osoba. Nastala je programer Jonathan Warren, koji je po uzoru na cryptocurrencies i pušten je u novembru 2012. Godine pod Michigan Institute of Technology licence. Miješa poruke šalju i primaju sa sandučiće drugih korisnika za održavanje identiteta, slično kao i protokol u Dark Novčanik. Softver rasla u popularnosti nakon juna 2013. Godine, zbog otkrića američke Agencije za nacionalnu bezbjednost aktivnost praćenje e-pošte. Sistem šifrira sve dolazne i odlazne poruke putem kriptografije javnog ključa. Ovo sprečava bilo koga drugog osim planiranu prijemnik poruke iz dešifrovanjem. To oživljava sve poruke unutar anonimni, peer-to-peer mreže, miješanje sve šifrirane poruke jednog korisnika sa svim ostalim korisnicima na mreži. E-mail adrese za Bitmessage su niz slučajnih slova i brojeve, za potrebe jake enkripcije, uz osiguranje da se identitet ne može biti vezan za Bitmessage adresu. Njegova tipke su kompatibilni sa Bitcoin ključeve. Čvorovi pohraniti šifrirane poruke za dva dana prije brisanja njih što znači da nema poruka se arhiviraju na mreži. Bitmessage koristi "Chans", decentralizirana i potpuno anonimno mailing listu. Oni se ne mogu ukloniti gašenjem servera, oni ne mogu biti cenzurirani, i chan poruka ne sadrže adresu pošiljaoca ili adresu primaoca. Je Bitmessage mreža se koristi za slanje ključeva, transakcije lične karte i komunikacije. Poseban filter je stvoren da izbjegli spam, jer se ne centralizovana moderator može odbiti ili odobriti transakcija. Filter provjere svih transfera u dva Bitcoin adresama u vlasništvu BitXBay, dajući prednost onima koje uključuju više kapitala. Filteri uključujući kategoriju stavke i zemlja se planira da će uskoro biti implementiran, a korisnik stvorio kategorije već su počele.

BitXBay za infrastrukturu

Transakcije se javljaju u obliku escrow sa multisignature adresama, sa tri za svaku transakciju. Jedan se koristi za primarnu transakcije, a drugi za osiguranje plaćanja. Kupac koji inicira transakciju prenosi pet posto naknade za proizvod ili uslugu na jednom od multisignature adrese. Jednom prodavac primjećuje da je novac se prenosi, on prenosi pet posto naknade proizvod svoje bogatstvo kao osiguranje na adresu. Na taj način, ako je prodavac pokušava prevariti kupca, svoj novac će biti žrtvovani, a isto važi i za maliciozni kupca. Ako je transakcija odgovara kupac potpisuje transakcije i pet posto iznio je vratili u svoje novčanik kada je transakcija završena. Jedan javni kanal postoji za ponude sa privatne poruke za direktnu komunikaciju. Bitcoinis koristiti za plaćanje.

Budućeg potencijala BitXBay, Bitcoin, i decentralizirana sistema

Arbitraža u BitXbay se temelji isključivo na novčanike osiguranja. Međutim, sistem Oraclescould biti implementiran za rješavanje sporova, kao i. Oracles će uključivati ​​grupa pojedinaca dobio riješiti sporove između kupaca i prodavača sa poticaj plaćanja, ako je transakcija završena ili riješiti. Naknade osiguranje da odem u Oracle arbitra, uz određeni postotak od obje strane unosa kapitala koji se distribuira između njih. To omogućava više neutralan sistem rezolucije u odnosu na prepiru nazad u navedenim u privatne poruke do poželjnog transakcija je primoran da završi zbog loših diplomatije na jednu ili obje strane ili jednostavno ispušta unos osiguranja.

Su takav sistem da se realizuje, posljedice takvog tržišta bio bi ogroman. Zbog postoji centralizirana servere, to bi bilo nemoguće za vlade da reguliše ili cenzuriše takve transakcije. Kroz korištenje punomoćnika ili šifrovane operativnim sistemima, moglo bi se stvoriti potpuno ekstra-pravne tržištu. Ovo otvara vrata za međunarodne transakcije, jer samo klasifikacija razdvaja pojedinaca iz cijelog svijeta. Bili sistem ugovora postave, kao što je u OpenBazaar, onda isti potencijal za zakon sisteme arbitražu zasnovane postoji. Bitcoin će cijena rasti eksponencijalno, ako takav online sistem su polirani i počela da se naširoko koriste Bitcoin zajednice, polako eliminira potrebu za fiat baziran online tržišta, kao što su eBay, i izazivanje šire usvajanje cryptocurrencies u cjelini. Bitcoin je uveo u novu eru online trgovine koji je slobodan od bilo koji propis ili centralizacije.

Tvorac se nada da će to pomoći motivirati druge da kreiraju anonimne i decentralizirana platformi za trgovanje, uz izvorni kod javno dostupan za uređivanje i popravke bug. Ovo prvo izdanje je samo početni alfa verzija i sigurnosti može biti problem. VMware slika je povezana ispod, koji sadrži WinXP je BitXBay klijent, a blockchain za instant trgovanja. VMWare Player je potreban za pokretanje softvera.

Odricanje od odgovornosti: Coin Kratak ne može garantirati sigurnost datoteke povezane sa ispod. Ako odlučite da proverim, molimo vas da koristite oprez.

 BitXBay v.1.1.4 VMware slike.

Ili pogledajte BitXBay je Githuba

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitkoin je balon, nema planova za kratko prodavanje: Japan Post Bank CIO - Reuters

Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju sa Bitkominom (prema Mike Hearn)

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od sedamdesetih, 31. avgusta, 6. septembra 2014. godine

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Mining Centralizacija: Tržište se sam popravlja

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o kovanom novcu: Blockstream, Cosy Games, Regulations Bitcoin i Florida Lawsuits

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Bitcoin procesor plaćanja BitPay svakodnevno uplaćuje $ 1 milion u transakcijama!

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 Bitcoin Milionera

Post Bitcoin

Twitch.tv je započeo da prihvata Bitcoin za Pretplate

Post Bitcoin

Bitcoin kao roba: Licenca za oporezivanje?