Kako digitalna valuta omogućiti poljoprivrednicima u Africi? | Bosnian.Lamareschale.org

Kako digitalna valuta omogućiti poljoprivrednicima u Africi?

Kako digitalna valuta omogućiti poljoprivrednicima u Africi?

Digitalna tehnologija valuta je nastao kao lijek na uočene propuste sadašnjeg finansijskog sistema. Jedinstvena osobina digitalnu valutu tech kao što su Ripplenetwork, Bitcoin ili bilo tehnologije blockchain-based leži u njihovom decentralizirana, niske troškove, instant i globalne prirode. Geografske granice se ne razlikuju u ovim mrežama, pa su podmazati Global Finance, plaćanja, transakcije, naselja i tako mnogo više.

Postoje milioni Afrikanaca koji pate direktno i indirektno iz sadašnjosti, inefficientinternational platnih sistema i mreža. Ove mreže opteretiti doznaka, izvoz zarade, autsorsa plaćanja rada, donacija i SDI; novac priliva u ekonomijama Afrike koje se oslanjaju na nepovoljnim međunarodnim mrežama za plaćanje.

Kako Vrijedni su međunarodne prekogranične Uplate za Afriku?

ČINJENICA: privrede afričkih zemalja trenutno izvozno prešao i izvoz podržava velika većina ljudi.

Izvoz Podaci iz 2012. Godine: Kenija 6 milijardi $ Tanzanija 6 milijardi milijardi $ Uganda $ 2

East African ekonomija u velikoj meri zavisi od priliva od izvoza sirove poljoprivredne i mineralnih roba: čaj, kava, hortikulturni cvijeće i povrće i roba.

Jedna zemlja u istočnoj Africi, Kenija, zarađuje deviza od: Tea (1,42 milijarde $), kava (250 miliona $), svježeg cvijeća i povrća (1,4 milijardi $), doznake (1,29 milijardi $) i turizma (1 milijardu $). Poljoprivreda čini 27% od kenijskog BDP-a, zapošljava 60% Kenije radne snage i doprinosi 50% od Kenije zaradu od izvoza. Prema Tea odbora Kenija "ima više od pola miliona malih čaj poljoprivrednika."

Sadašnja mreža za plaćanja je zastarela i diskriminatorski. Afričkih zemalja, nažalost, oslanjaju se na uplate iz trgovinske odnose sa Evropom, Sjedinjenih Američkih Država, na Bliskom istoku iu Latinskoj Americi. Kao rezultat direktno isključenje iz šireg mreža za plaćanja, plaćanja susreću trenja u dugom lancu dopisnik bankarskih mreža koja obrano dolazne plaćanja through- troškove transakcija, provizije, naknade za konverziju, devizne naknade, naknade dopisnik i vremena kašnjenja dopisnik bankarstva. Na samom kraju ovog lanca, su vrijedni afričkih poljoprivrednika koji nose najveći teret gadnoj neefikasnog sistema plaćanja.

Obično, vaša banka ne može reći koliko će transfer koštati (koliko će dopisnik naknade banke odbiti od transfera. Uslovi korišćenja i vodič Tarife su bagovit sa pravnim žargonom. Neke evropske banke rade sa nekoliko dopisnik banaka u lancu, na taj način, nekoliko naknade dopisnik donose svake banke u lancu

Isplate stručnjak Faisal Khan predlaže međunarodna plaćanja žičana mreža je zreo za digitalnu valutu poremećaja, posebno za developingcountries. Trenja cross transfera granice novca žičani iz jedne zemlje u drugu, preko dopisnik banke uzima čak 6-7% popusta dolazi stvarnih sredstava u dijelovima Afrike.

Zašto su Međunarodni platni promet u ovom dijelu svijeta tako Dire?

Platni sistemi se razlikuju po različitim regijama i međusobne povezanosti između tih mreža ovisi o infrastrukturi, standarda, dogovora i povjerenja. SAD je dom svjetski rezervne valute, kao i dom dopisnik banaka u međunarodnom platnom rute. Chips & Fedwire su sistemi plaćanja / poruka u SAD-u. SWIFT, sistem finansijskog plaćanja poruka, radi prekogranične.

Intra-afričke trgovine i trgovine pati od nedostatka zajedničkog plaćanja žice sistema preko cijelog kontinenta. Istok, Zapad, Srednjoj i Južnoj Africi imaju odvojene sisteme razlikuje plaćanja - koji nisu povezani. Dvije afričke zemlje trgovanje međusobno dopisnik korištenje treće strane banke (i) u SAD-u i još jedan domaći / lokalni dopisnik banke. A SWIFT bijele paperaptly opisao problem

Prekogranična plaćanja unutar Afrike i između Afrike i ostatka svijeta iskrivljena prema upotrebi USD i USD kliringa preko Sjeverne Amerike banaka. Transakcijski troškovi i dalje visoki barem djelomično zbog toga što je veliki dio procesa naselja u Africi uključuju banke izvan Afrike.

Kapital banke, Kenija je drugi najveći zajmodavac po tržišnoj vrijednosti, održava vezu sa 5 dopisnik banaka u 5 različitih zemalja za 11 različitih valuta.

Alice lokalne banke - Alice banke dopisnik Banka - Američki dopisnik Bank - Bob je dopisnik banke - Bob banka

SWIFT bijeli papir zatim nastavlja da predloži pravna sredstva za ovaj izazov

S obzirom na prisustvo najmanje 800 komercijalnih financijskih institucija u Africi, sljedeći korak će biti da pomogne bankama, posebno domaće banke razviju sposobnost da postane potvrđuje i odgovarajuće banke, tako da možemo smanjiti troškove.

Gdje li Bitcoin, ili drugih digitalnu valutu, Fit u?

Danas, inovativne digitalne valute tehnologije, kao što su Ripple mreže i Bitcoin masovno mogu utjecati prisutne strukture za afričke zemlje isključene iz međunarodnih plaćanja mreže. Oslanjajući čista niske troškove globalnog skalabilnost i instant transakcija brzine od Ripple mreže - transfere iz BILO gdje automatski efikasniji. East African sudbine plaćanja može potrajati sat vremena, nastanka unaprijed određena, transparentan paušal. Bitcoin blockchainis globalne mreže Peer-to-Peer. Sa pravim set usluga izgrađen oko njega, multi-tier platnog prometa može drastično pasti na u roku od 12 sati na paušal. Stručnjaci plaćanja široko priznati potencijal blockchainfor globalne mreža za plaćanja. Trenutno, blockchain je radio na nekim od najboljih umova.

Prilika za Bitcoin, digitalnu valutu tech FinTech i novac Odašiljači

Izazove predstavio predstavljaju jedinstvenu priliku za digitalnu valutu tech da uvede transparentan, brže, direktan, pouzdan i niske usluge plaćanja troškova preko B2B (business to business), B2C (business to potrošača) i P2P (peer to peer) prekograničnih plaćanja. Povoljan propis za finansijsko-Technology (FinTech) i digitalnu valutu tech će omogućiti novac odašiljač startupa na korak u i offset neke od tih izazova. U nedavne komentare, George Osborne, UK kancelar Ministar finansija, toplo govorio o FinTech, digitalnu valutu i virtualne valute u Velikoj Britaniji. Njegovi komentari sluti i mogućnosti novac odašiljač na ovom hodniku. Od 1,2 milijarde $ doznaka industrije u Keniji, 51% potiče iz SAD-a i Kanade, dok je 25% potiče iz Velike Britanije. Omogućavanje propis ovdje čini digitalni prenos valute novac održiva alternativa za prethodno skeptični kompanije i potrošače.

Jer novac odašiljača nemaju račun odnose sa svojim kupcima, oni nisu u obavezi da izvrši identifikaciju i verifikaciju, osim u skladu sa transfernih sredstava i putovanja pravila i zahtjeva CTR kupca. - FinCEN

U transakcijama kao što je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz istočne Afrike, obveznicima i primaoci na oba kraja su jasno poznati. KYC, KYCC, AML i CFT propisi mogu biti ispunjeni, a dalje nudi low cost vrijednost propozicija. Digitalni startups valute poput BitPesa (u istočnoj Africi), mogu koristiti isti kanal zaposlenih za digitalne doznake valutu u lijevka u drugim vrstama UK tokova novca predodređen za istočnu Afriku. Kretanja u Bitcoin i digitalnu valutu ekosistema će biti od presudnog značaja za što to moguće.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako je Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiatovu inflaciju

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin? Jednostavno (ali temeljito) objašnjenje

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

Bitcoin-ov rastući prihvat: 6 načina za korištenje BTC-a

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Zašto su Bitcoin Plate ključni za smanjenje volatilnosti cena

Post Bitcoin

3 najbolja načina kupovine Bitcoin Cash (Bcash, BCH ili BCC)

Post Bitcoin

Možete kupiti pasoš sa Bitcoinom

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Post Bitcoin

Bitcoin Value Part 3: Bitcoin Value Theory of Konrad S Graf