Kanada će sprovesti Uredbu o bitcoinima | Bosnian.Lamareschale.org

Kanada će sprovesti Uredbu o bitcoinima

Kanada će sprovesti Uredbu o bitcoinima

Kanadska vlada izmijenila prihoda od kriminala (pranje novca) i Teroristički akt finansiranju 2000. Uključuju komad Bitcoin regulative koja bi zahtijevala bilo Bitcoin poslovanja, bilo da su zasnovani unutar ili izvan Kanade, slijediti neke prilično stroga pravila kada obavljanje poslovnih transakcija koje se preklapaju u kanadski financijske područja. Predlog zakona za izmjenu prihoda od kriminala (pranje novca) i Teroristički akt Finansiranje 2000. Je prvi put predstavljen u martu, ali nije usvojen od strane kanadskog parlamenta do 19. Juna. Dok Bitcoin će vjerojatno biti najteže pogođene kripto-valuta, budući da je najpopularniji, ovaj amandman nije ograničen na Bitcoin. Jezik zakona je takav da obuhvata sve kripto-valute, navodeći:

"Division 19 Dio 6 mijenja prihoda od kriminala (pranje novca) i Teroristički akt finansiranja, između ostalog, poboljšati identifikaciju klijenta, vođenje evidencije i registracije zahtjeva za finansijske institucije i posrednike, pogledajte online kockarnice, i proširiti primjenu Zakona osobama i subjektima koji se bave u virtualnim valutama i stranog novca usluge poslovanja. "

Ovaj komad Bitcoin regulacije bi klasificirati bilo firme koje se bave uglavnom u trgovini Bitcoin, i druge digitalne valute, kao Money usluge preduzeća. Nakon što je klasificiran kao Money usluge Business, bilo Bitcoin kompanija poslovanje u Kanadi će biti podvrgnut bezbroj zahtjeva, kao što su vođenje evidencije, procedure verifikacije, prijavljivanje sumnjivih transakcija, i zahtjeva registraciju. Ova uredba Bitcoin također zahtijeva bilo koju kompaniju Bitcoin koja vrši bilo kakve Bitcoin poslovanje u domenu kanadske privrede da se registrujete na finansijske transakcije i izvještaji Centra za analizu Kanade. Propust da se registrujete na ovaj biro će rezultirati u plasmanu ogromne kazne na poslovanje u pitanju. Ove kazne uključuju javno objavljivanje imena kompanija koje nisu u skladu sa propisom Bitcoin, što bi bilo vrlo štetno na bilo koji Bitcoin poslovne pokušava da radi sa bilo kojim bankarskih institucija u Kanadi.

Potencijalni utjecaj Bitcoin Uredbe

Zakonodavstvo koje provodi ova Bitcoin propis proširuje na bilo koji Bitcoin posao koji posluje u Kanadi, bez obzira na zemlju kompanije. Ako Robocoinwants instalirati Bitcoin bankomat u kanadskom gradu, ona mora biti u skladu s novim propisima Bitcoin. Ako kanadski državljanin kupuje ili prodaje bilo koji iznos od Bitcoina iz Coinbase, onda Coinbase mora biti u skladu sa propisima Bitcoin. Prostranstvo ove Bitcoin regulacije čini samo po sebi očigledno u ova dva primjera; svaki Bitcoin kompanija u svijetu mora biti u skladu sa ovim kanadskim propisom Bitcoin inače oni će u suštini biti zabranjen iz Kanade.

To se ne može reći da li je ili ne Kanadski parlament usvojio propis Bitcoin u namjeran pokušaj da se ograniči širenje Bitcoin u Kanadi. Međutim, bez obzira na namjere kanadskog zakonodavaca, ovo Bitcoin propis potencijalno može staviti značajan prigušivač na stopu prihvatanja Bitcoin na domaćem kanadske privrede. Ako razmjene i pružalaca ATM odlučiti protiv ulaska Kanada, ili prekine svoje već postojeće kanadske firme, to će biti teže za druge lokalne biznise -local kafića i bookstores- u ​​kanadskim gradovima da prihvati Bitcoin kao sredstvo plaćanja za svoje proizvode, jer bi nemaju pravni način da trguju svojim bitkoina za fiat, koje trenutno imaju učiniti da pomogne poklopac iznad glave. Osim toga, bilo stranih Bitcoin poslovne potrazi za privlačenje kanadski kupci će biti obeshrabreni da to učini zbog propisa Bitcoin. U suštini, ovaj Bitcoin propis mogao napraviti tako skupo i opterećujuća za obavljanje Bitcoin trgovanja aktivnosti koje mogu isključiti ulaska u potpunosti kanadskog finansijskog sektora.

Da li je ovo Bitcoin Uredbe utjecati Bitcoin Cijena?

Kada je Kina pokušala da zabrani Bitcoin otvoreno, Bitcoin cijenu reagirali vrlo negativno. Iako je propis Bitcoin donosi Kanada verovatno neće imati što više uticaja kao kineski "zabrane" učinio, zbog to biti samo propis, a ne direktna zabrana, to i dalje može imati neke efekte na Bitcoin cijenu. Bilo koji loše vijesti u Bitcoin zajednica može imati utjecaj na Bitcoin cijenu, a to prolaz Bitcoin regulacije je prilično značajan vijest.

Međutim, čini se kao da ova vijest nije utjecala Bitcoin cijena, barem za sada. Bitcoin cijenu je proveo većinu dana (lipanj 23, 2014.) na $ 580 klasa, lebdeći oko $ 588 za većinu dana, što je nešto niže onda rasponu $ 590 koja je vladala na tržištima u proteklih nekoliko dana. Ovo je vrlo mali pad u Bitcoin cijenu teško da je rezultat ovog vest iz Kanade. Budući da je Bitcoin cijenu samo je pala nekoliko dolara, a nije ispustio dalje, ukazuje na to da je rezultat normalnog trgovanja. Bitcoin fluktuacije cijena koje dolaze u reakcija na vijestima su generalno iznenada i bilo vrlo duboko ili visoko, ovisno o tome da li ili ne da je dobra ili loša vijest. Dok uvijek postoji mala mogućnost za to Bitcoin propis da imaju negativan utjecaj na Bitcoin cijenu, nekada propis Bitcoin počinje zapravo se izvršava, vrlo je vjerovatno da će se propis Bitcoin imati nikakav utjecaj na Bitcoin cijene ili širenje bitcoin u Kanadi. Većina firmi koje će biti pogođeni ovim zakonima već rade na putu da postane u skladu sa ovim zakonodastva zbog činjenice da ove kompanije su naletio na slične zakone u drugim zemljama, a sada očekujemo da će biti prisutan u zemljama poput Kanade. Tako da je vjerovatno da će početni nedostatak reakcije Bitcoin cijene na ovu vijest ukazuje na budućnost uticaja Kanade Bitcoin propis o Bitcoin cijena, koje su u najboljem slučaju zanemarivi.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Efekti bitkoina na sistem D - Ekonomija senka

Post Bitcoin

Bitcoin u Mainstream Part 1: Švajcarski Bitcoin Research Paper

Post Bitcoin

Da li ste ikada od ovih 8 bitkoin trgovinskih ličnosti?

Post Bitcoin

Šta je bitkoin privatni ključ, kako ga koristiti, držite ga sigurno!

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Laboratorije Butterfly odgovara na žalbu FTC-a

Post Bitcoin

Kupovinom Bitkoina sa gotovinom, Western Union - How-to Guide

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

Butterfly Labs Josh Zerlan Deposition Hightlights

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija