Pravila FEC Bitcoin se može koristiti za političko finansiranje u 6-0 glasanju | Bosnian.Lamareschale.org

Pravila FEC Bitcoin se može koristiti za političko finansiranje u 6-0 glasanju

Pravila FEC Bitcoin se može koristiti za političko finansiranje u 6-0 glasanju

U četvrtak, maja 8, 2014, Savezna izborna komisija je presudio da Bitcoincould biti prihvaćena kao donacije u naturi političkim grupama. Prijedlog je bio odgovor na Make Your Own Zakoni (MYL) savjetodavni opciju zahtjev PAC-a, AO 2014-02. Ova odluka slijedi zastoj glasova 3-3, na sličan prijedlog, u novembru 2013. Godine.

Šta to znači za Bitcoin budućnost?

Pa, političke donacije u Bitcoin se sada smatraju da su slični donacijama dionica, obveznica ili drugih predmeta vrijednosti. Generalno da bi se smatralo da imaju ograničenje od $ 2.600 po pojedinim do političkog kandidata, i 5000 $ na PAC, međutim, nije jasno da li su granice isti u ovom odluku. Kao MYL samo tražio odobrenje da prihvate Bitcoin donacija u vrijednosti do $ 100, a prijedlog $ 100 ograničenje više puta spomenuo.

FEC komesar Ellen L Weintraub ugasi ovaj komentar na Twitteru:

"U današnjem uskom AO, FEC odobren #bitcoin doprinos do $ 100, w / afirmacije da donatori nisu strani."

Ona je zatim slijede sa:

"FEC treba smjestiti inovacije štiteći transparentnosti i zaštite od stranih donacija kojim je stavljena mrlja našem političkom sistemu."

Međutim, kao presedan za donacije u naturi se podesiti prethodno navedene kape, izvjesno je da će se većina političkih grupa tvrde da 2600 $ i 5000 $ kape primijeniti, a ne 100 $. Predsjedavajući FEC, Lee Goodman, izjavio je da, iako to odobrenje je za konkretan zahtjev od MYL spomenuti $ 100, da ne kapa je postavljen u odobrenju, i da Bitcoin treba da bude predmet prethodno uspostavljene u naturi pravila donaciju. To je vrlo vjerojatno da ova odluka neće biti posljednji čujemo o tom pitanju iz FEC.

Ova odluka je prijeko potrebna dobra vijest za Bitcoin, i druge digitalne valute, jer daje zakonodavci dalje poticaj za rad, a ne protiv, mladoj industriji. Također, kao i druge regulatorne grupe rade prema pronalaženju kako Bitcoin treba uklopiti u vlastite sfere nadležnosti, FEC pozitivnu odluku može poslužiti kao zvijezda vodilja da režira regulatorne zvaničnika, i zakonodavci, prema prihvaćanje, a ne odbijanje. Između ovog odobrenja, i nedavnih smjernice, koje je objavila IRS, o tome kako Bitcoin je da se tretira za oporezivanje svrhe, čini se kao da je Bitcoin zajednica može konačno imati regulatorne odgovore da je čekao. Nadajmo se Bitcoin priceresponds u naturi.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Citi izveštaj i aukcija svile puteva

Post Bitcoin

Bitcoin novinari: etika vlasnika bitkoina

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin donosi praktična rešenja za Evropljane i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin zvanično legalan u Kaliforniji! Gov. Jerry Brown potpisao AB129!

Post Bitcoin

2018 Prognoze: Bitcoin Will Crash- CTech

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: MNO iz BTC-a

Post Bitcoin

Twitch.tv je započeo da prihvata Bitcoin za Pretplate

Post Bitcoin

Grafikon tržišne vrijednosti bitkoina - podaci o razmjenama u živo

Post Bitcoin

Kupite Bitcoins sa Paypal-om - Korak po korak

Post Bitcoin

Capital One Zapošljavaju istraživače bitkoina

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik