GAWMiners: Šta je HashCoin, HashBase i HashPool? | Bosnian.Lamareschale.org

GAWMiners: Šta je HashCoin, HashBase i HashPool?

GAWMiners: Šta je HashCoin, HashBase i HashPool?

Koji je krajnji cilj? Teško je reći. Ipak, mislim da mogu znati koje su njihove najnovije najave, u vezi sa stvaranjem HashCoin i HashPool, dovodi do. Da bi se do toga, moramo početi sa nekim drugim kretanjima, i mogućnosti, kompanija je objavila u proteklih nekoliko mjeseci:

GAW Miners Kupvine BTC.com

Pokrili smo ovu priču kad se to dogodilo. Josh Garza kupio BTC.comfor oko 1 milion $, a još nije objavio ono što kompanija namerava da uradi sa domenom. Naravno, ima smisla da kompanija uključenih u Bitcoin bih da imate BTC.com, jer nije samo LLL.com, ali skraćenica Bitcoin. Ipak, $ 1,000,000 je velika cena za domenu koja trenutno pokazuje samo logo, datum, 2 riječi, kao i mailing listu znak-up box.

Hashlets oslobođen GAW i ZenCloud je Stečena

GAW

# 8216; e Hashlets bio pomalo kontroverzan, jer su signalizirali potez od prodaje stvarne hardvera, a na oblak rudarstva. U Hashlets su pušteni otprilike u isto vrijeme da GAW kupio ZenCloud, što je rudarski cloud servis koji je već u bliskoj saradnji sa GAW.

Iza toga, oblak rudarstva da Hashlets predstavljaju nije "pravi" heširanjem vlast u tradicionalnom smislu. To je podržan od strane GAW hardvera, ali nema naznaka da je velika količina heširanjem energije uvedena u Scrypt ili Bitcoin mreže kada su lansirali Hashlets, iako je prodao milijune vrijednosti od heširanjem moći USD. Ovo ukazuje na to da postoji nešto više ovih Hashlets nego što je primjetno.

Čini se da Hashlets su više simulacija onoga što X iznosa Scrypt SHA-256 rudarskih moći će proizvoditi, a stvarni rudarskih operacija pod kontrolom GAW. GAW se preprodaje heširanje moć da privatne zabave, rudarstva nove kovanice pre nego dođu razmjene, i multipool skakanje na način koji kuca tradicionalne multipool rudarstvo.

Međutim GAW upravlja se to radi, u Hashlets su nadmašujući tradicionalne rudarske opreme za većinu svog postojanja, iako je bilo nekoliko problema nedavno sa uplatama pada naglo. Čini se da je u međuvremenu ispravljena, i bio je explainedto biti ponovno pregovaranje je cijena heširanjem moći prodaje u svoje najveće privatne kupac, ali neki korisnici tvrde da i dalje postoje pitanja.

HashCoin, HashPool i HashBase?

Ova tri programa, koji su suštinski povezani, najavio je u kratkom vremenskom periodu. Svaki od njih je otkrio nešto više o velikoj šemi GAW. Sa najnovijim najava HashCoin, slika se konačno počinje da se okupe.

Što je HashBase?

HashBase je raspisan 13. Oktobra, i objasnio plan GAW da razvijaju svoje ZenCloud platforme. Prema saopštenju, ovaj novi sistem će omogućiti njihovim vlasnicima Hashlet na moj noviji algoritama, kao što su X11, će smanjiti naknade za održavanje, koristite Hashlet Primes kao kolateral za kredite, i još mnogo toga. Međutim, ova platforma je dostupna samo onima koji posjeduju Hashlet Primes, a ova najava, GAW je najavio i da Hashlet Primes više neće biti direktno prodaje GAW. Ako nemate Hashlet Prime, i želite da koristite HashBase, morate ga kupiti preko ZenCloud Market, koji omogućava korisnicima da prodaju svoje Hashlets drugim korisnicima.

Ovaj potez je bez presedana, i zapravo stvara ograničenu količinu posebnih rudarskih paketa koji će povećati na vlasti tokom vremena. To stvara novo tržište iz vedra neba, a GAW pristalice koji je otkupio Hashlet Primes su oduševljeni tim potezom.

Što je HashPool?

Oko 10 dana nakon objavljivanja HashBase, GAW najavio HashPool. HashPool je novi bazen koji isplaćuje u "HashPoints" umjesto Bitcoin ili neku drugu kriptovaluta. HashPoints su vezana za dolar, po stopi od $ 0.01 po HashPoint, a rudari će dobiti HashPoint ekvivalent koji bi prethodno plaćen da ih u BTC. Povrh toga, svaki korisnik koji koristi HashPool više neće morati da plati bazenu ili održavanje naknade za svoje Hashlet, što uvelike povećava njihovu profitabilnost.

Kako to mogu uraditi ovo? Pa, čini se da će HashPoints biti upotrebljivi plaćanja naknada za održavanje na drugim rudara, kupiti "ludi Amps" iz HashStore, i da će moći koristiti u ZenCloud tržištu. Dajući korisnicima podstrek da zadrže HashPoints u GAW sistemu, oni mogu ukloniti naknade, i dalje očekujemo dovoljno veliki povratak za pokriće troškova.

Što je HashCoin?

Konačno, najnovija najava je pušten jučer, a uključena informacije o novom projektu poznat kao "HashCoin". HashCoin će biti novi kriptovaluta pokrenula GAW rudara, a objasnio je gospodin Garza na ovaj način:

Ako ste bili da se stvori kriptovaluta da transformiše ove industrije na bolje, kako bi ti to?

 • Ti bi vjerojatno početi zapošljavanjem stručnjaka u monetarnoj teoriji i kriptografije.
 • Onda bi izgraditi ga na vrhu Bitcoin tako da je radio sa i poboljšati svoje postojeće mreže.
 • Ti bi kombinuju dokaz rada, kapitala, i sredstva za podsticanje stabilnost.
 • Ti bi izgraditi rezerve imovine iza valute kako bi se usvajaju zaštićen od rizika.
 • Ti bi to raditi s postojećom infrastrukturom... Tako da se može koristiti širom svijeta, praktično svuda.
 • Ti bi pokažu da su neki od najvećih svjetskih trgovaca i pripremiti za široku prihvatanje.
 • Ti bi napraviti tako da se isplati držati valute, a ne spekulirati s njim.
 • A ti bi da to nevjerojatno lako usvojiti, koristite i graditi za.

Onda slijedi da sa najavom ICO:

HashCoin je ono što smo radili mjesecima, u okviru Projekta premijer. To je, ja sam uvjeren da kažem, najveći pojedinačni napredak za kriptovaluta od originala Bitcoin bijeli papir.

Radimo sa nekim od najvećih brendova u svijetu. I mi ćemo služiti to sa HashBase. To je osnova sistema. To će donijeti rudarstvo, upravljanje novčića, blockchain istraživač, zajednice, i kupovine zajedno.

HashBase će vam omogućiti da kopaju novčić, potražite proizvod, vidjeli rezultate pretrage Target / Walmart / Amazon / Macy, a kupuju na licu mjesta. Nekoliko dana kasnije, proizvod pojavi na vratima.

I, u slučaju da se pitate. Mi imaju ICO vrlo brzo.

Naš inicijalni ICO krug će se dogoditi u narednih 2-3 tjedana. Naša minimalna ulaganja katu je 1 milion dolara, a linija investitora i banaka je formiranje

Vjerujem da će ovo dovesti do vrhunca "Projekta Prime", a veliki plan GAW a. Ova najava je sasvim nejasno kako će to biti implementiran, ali kada s obzirom na sve dosadašnjeg rada, može se zaključiti kako to potencijalno može značiti.

GAW Power Play

Sa konačnim deo slagalice, HashCoin, u mjestu, GAW čini vrlo hrabra izjava. Ovaj potez ide daleko, daleko iza rudarstvo, kriptovaluta, ili bilo čega što je već ranije pokušao. Ako sam u pravu, onda ono što GAW pokušava učiniti je stvoriti novo tržište, kao i valuta koja se koristi na tom tržištu, sistem obrade plaćanja za rukovanje transakcija, procesorske snage da biste ga učvrstili, a istovremeno, vezivanjem da oba USD (preko HashPoints) i BTC (izgradnjom na vrhu blockchain).

Ti ovo dole još više:

 • U HashStore i Zencloud tržište grade, i proširen, uključiti sve više i više opcija. GAW se očito radi na tome da trgovci na brodu, što bi omogućilo korisnicima da kupuju robu direktno sa HashPoints, i moguće HashCoin.
 • Apsorpcija ZenCloud je u HashBase, zajedno sa HashPool, će pružiti GAW uz ogromnu količinu upravljati rudarstva snage, i da se koristi BTC.com, dostavit će procesorske snage za upravljanje vrlo velikim brojem transakcija.
 • Vezivanjem HashPoints dolara daje GAW sposobnost da ponudi "stabilnu" (u odnosu na USD) valutu unutrašnjost kriptovaluta sistema.
 • Dozvoljavajući HashPoints da se koristi u njihovim radnjama i tržišta, oni će gotovo garantirati da će njihova rudari reinvestira u svom sistemu, koji bi mogao voziti ogroman profit.
 • HashCoin gradi na Bitcoin je blockchain omogućava GAW da iskoriste Bitcoin mrežu, kao i, i da koriste lud iznos od heširanjem moći BTC da osiguraju svoje nove valute.
 • Ako HashCoin ima POS izgrađen, kao što se čini da se insinuira, onda svako lice koje ima HashCoins će dobiti kamate na njih, dajući poticaj da bi zarada u HashCoin.
 • Otpuštanjem HashCoin preko ICO, to će odmah imati visoku tržišnu kapitalizaciju, i dati mu stvarnu vrijednost.
 • U pomen "dokaza" koji se koristi, konačna je jedan resursa. Ova sredstva mogu biti rudarstvo sama moć, što bi značilo da je POS dio HashCoin bi biti sve veći iznos od rudarstva snage, i vjerovatno podržan od strane enog rudarskog energije na početku, a zatim povećana tokom vremena.
 • Ako je ovaj rudarski moć je zapravo Hashlet Primes, koji su dostupni samo u ograničenom broju, a GAW posjeduje velika većina njih, onda će to voziti vrijednost Hashlet premijera još veći. Efektivno, Hashlet Primes će postati rudarske opreme koja je valuta, a kada je u kombinaciji s HashPoints se vezan za USD, će omogućiti razmjenu kripto na "USD" (ili USD ekvivalent) u potpuno digitalnom način.

Očigledno, ne znam sve detalje, a neke moje analize može biti malo off bazu, ali to čini se da je osnovna ideja. GAW pokušava uhvatiti suštinu kriptovaluta, kao i jednostavnost i relativnu sigurnost USD, i kombinirati ih u jedan sistem, uz mogućnost da ga koristi bez potrebe da razumiju kriptovaluta, rudarstva, ili nešto više od kako za navigaciju web.

Mogu li ovo da izvede? I, ako mogu, ako ne? Ne znam, ali ako to rade, to će imati ogromne implikacije za digitalni svijet valute u cjelini.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Value Part 3: Bitcoin Value Theory of Konrad S Graf

Post Bitcoin

Antonopulos napušta Bitcoin fondaciju preko Mgmt

Post Bitcoin

Dark Wallet Alpha 4 izdanje

Post Bitcoin

Pravila FEC Bitcoin se može koristiti za političko finansiranje u 6-0 glasanju

Post Bitcoin

Dish satellite TV Da biste počeli da prihvatate Bitcoin do kraja septembra

Post Bitcoin

Član Izvršnog odbora Evropske centralne banke je protiv Bitkoina

Post Bitcoin

Kako izvući svoj profit bitkoinog slavina sa jednim korakom

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Da li ste ikada od ovih 8 bitkoin trgovinskih ličnosti?

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Butterfly Labs Josh Zerlan Deposition Hightlights

Post Bitcoin

EKSKLUZIVNI Hack: kupiti Jeftini Bitcoins (25% od tržišne cijene)