Pregled aplikacije: Hive Bitcoin novčanik za Android (w ugrađena App Store) | Bosnian.Lamareschale.org

Pregled aplikacije: Hive Bitcoin novčanik za Android (w ugrađena App Store)

Pregled aplikacije: Hive Bitcoin novčanik za Android (w ugrađena App Store)

Košnica je nedavno objavio beta versionof svoje nove Bitcoinwallet za Android, vizualno atraktivna aplikacija koja ima ljudi orijentisani sučelje i native platforma za third-party usluge kao što su Bitstamp i LocalBitcoins.

Košnica novčanik, koji je ranije pušten za Mac OS Xin februara je hvaljen za svoje pojednostavljeno dizajn i "tanak novčanik" osobine koje dobijaju efikasnost nemaju za obradu cijeli blockchain. Ali Hive najzanimljivijih karakteristika mogu biti ugrađene u App Store za usluge trećih strana. Ovo je potencijalno revolucionarna mogućnost za Bitcoin novčanik. Tržište je zrelo za aplikaciju koja djeluje prvo kao siguran novčanik, ali alsoas interfejs sa svime Bitcoin u vezi - i App Store Košnice pokušava da to postigne.

Sada kada Hive je došao na Android, ona ima potencijal da uzdrma novčanika pejzaž mobilnog telefona. Hajde da pobliže pogledamo njegov dizajn i mogućnosti, kao i da li je to dovoljno da ga izdvajaju od konkurencije.

Jednostavno sučelje

Početni ekran košnice ima popis abecednim redom kontakata koji predstavljaju sačuvane Bitcoin adrese. Razvojni tim je svjesno odlučio ne pokazati stvarnu Bitcoin adrese u listi kontakata, umjesto da koristi prostor na ekranu da ponudi prilagođene slike za svaki kontakt. To čini popis osjećati više kao skup ljudi, a ne zbirka adresa.

Listi kontakata također može uključiti i druge adrese koje se Hive korisnik kontrolira kroz posebne aplikacije i web stranice. Ili može biti jednostavan način da se setim Bitcoin adresa važnih humanitarnih organizacija, kao što su beskućnici terenskih grupa Sean Outpost.

Swipe lijevo na listi kontakata, a mijenja se na listu nedavnih transakcija. Lako je brzo provjeriti kada su izvršene transakcije, s kim i koliko BTC / USD je razmijenjen. Na listi transakcija je kratak prevlačenja od liste kontakata.

Gornji kraj početnog ekrana ima količinu pohranjene Bitcoin (denominiranih u BTC, mBTC ili μBTC) i ekvivalentna količina fiat - USD po defaultu, ali postoje i mnoge druge valute koje Hive mogu koristiti za kurs.

Desno od balansa novčanika su četiri tipke - jedan za slanje novca; jedan za traženje novca; onaj koji donosi veliki QR kod novčanika adresu korisnika; i jedan koji pristupa kamerom telefona kako bi skenirati QR kod nekog drugog.

"Zahtjev bitkoine" funkcija je značajna za što ga čini lako tražiti određeni iznos novca i stvaraju prilagođeni QR koda za primanje taj iznos. Tekst komanda za ovaj zahtjev se može kopirati i dijele na društvenim mrežama, e-mail, i aplikacije poruka.

Prva Bitcoin App Store

Košnice najzanimljivijih i potencijalno igra mijenja karakteristika je native App Store koji se može pristupiti pritiskom na ikonu kutiju u gornjem desnom uglu. Trenutno postoji samo nekoliko aplikacija koje su dostupne, ali ova platforma ima značajan potencijal kao jednostavan način za korisnike Hive interakciju s drugim službama u Bitcoin ekosistema.

Jedan od više zabavna aplikacija je BitPremier, tržnica nude skupe luksuzne robe koji su svi po cijeni u Bitcoin. Iako će većina korisnika nema praktične koristi za BitPremier osim zavidne izloge, to pružiti prikladan način za hiper-bogat da kupim novi superautomobil ili dizajner torbu.

App Store Hive uključuje više korisnih usluga kao Bitstamp, popularni Bitcoin trgovanja stranice. Korisnik može pristupiti svojim Bitstamp računa direktno iz košnice, pa čak i pokrenuti kupovati i prodavati narudžbe.

Tu je i aplikacija za LocalBitcoins, omogućavajući korisnicima Hive da direktno tražiti kupce i prodavce. Međutim, u ovom trenutku ne postoji način da se zaista traženje za lokalne trgovce za in-osoba gotovinske transakcije; samo online trgovine su dostupni u košnici aplikaciju.

Dodatne aplikacije uključuju punjenja usluga za prepaid mobilne telefone; jednostavan način da doniraju dobrotvornim akcijama poput Sean Outpost i hrane za djecu; i metoda za doniranje razvojnom timu Hive.

Potrebno je napomenuti da je Android verzija Hive nema toliko aplikacija koje su dostupne kao Mac OS X verzija, koja uključuje Coinbase i nekoliko kladioničke igre. Međutim, to je verovatno promeniti tokom vremena kao programera stvoriti više i bolje aplikacije na Hive Android platformi.

Jer Bitcoin je prvi programabilnih valute, što je App Store za usluge Bitcoin u vezi je dugo vremena dolazi i da će dati novi sloj funkcionalnosti za ljude koji koriste Hive da upravljaju svojim digitalna valuta. To nije nerazumno predvidjeti budućnost aplikacije sa naprednim funkcijama, kao što su na aukciji u stilu tržišta i mini-igre sa Bitcoin nagrade.

Presuda

Iako Košnica Android novčanik je još uvijek u beta fazi, već ima nogu na konkurenciju sa svojim inovativnim i eventualno revolucionarnog App Store. Dodati da na vrhu moderniji sučelje, i Hive je već veliki kandidat za najbolji novčanik aplikaciju na Android. Kada se razne aplikacije poboljšati na njihovu funkcionalnost i dodati više mogućnosti, Hive bi eventualno moglo da se pretvori u one-stop shop za sve Bitcoin u vezi - skladište, trgovina, potrošnja, kockanje, i tako dalje. Programeri samo treba staviti rad u portanje svoje web servisa na Košnice platformu.

Dakle, na osnovu košnice jednostavno sučelje i veliki potencijal ugrađenom App Store, ovaj Android novčanik dajem solidnu 5 od 5 bita.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

10. aprila 2015

Post Bitcoin

FBI istražuje razmene bitkoa zbog suđenja Silk Road

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

Kako izvući svoj profit bitkoinog slavina sa jednim korakom

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 14-20 septembar 2014

Post Bitcoin

Fleksibilno snabdevanje bitkoma neće stabilizovati cenu bitkoina

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

AsiaCoin Transitions to Proof of Stake

Post Bitcoin

Koji je najbolji Bitcoin procesor za plaćanje? Coinkite ili BitPay?

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena: Uvod u USD za vrednovanje BTC-a

Post Bitcoin

Bitcoinova budućnost, i to je uspjeh, zavisi od decentralizacije

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Bitmainov razvoj P2pool, Arctic Cycle Cloud Mining KnCMiner i još mnogo toga