Microsoft počinje da prihvata Bitcoin za digitalni sadržaj | Bosnian.Lamareschale.org

Microsoft počinje da prihvata Bitcoin za digitalni sadržaj

Microsoft počinje da prihvata Bitcoin za digitalni sadržaj

Microsoft je službeno na brodu Bitcointrain.

Masivno uticajni tehnološki div omogućen Bitcoin plaćanja Srijeda, dajući kupcima mogućnost razmene kriptovaluta za usluge kao što su Xbox Live i digitalnih dobara kao što su video igre i softver. Integracija javlja u Microsoft PaymentHub, dio odjel naplate i račun njihove web stranice.

Popularni plaćanja procesor BitPay izabran je za rukovanje Bitcoin transakcija i konverzija.

Ovaj potez uslijedio je dva mjeseca nakon što je suosnivač Microsofta Bill Gates izjavio je da Bitcoin je "uzbudljivo" zbog jeftine troškove transakcije i praktičnost prenošenja velike količine novca širom svijeta. Takođe, slijedi lavina online trgovci usvajanje kriptovaluta kao novu opciju plaćanja u 2014. Godini.

Finansiranje Microsoft računima kod Bitcoin

Novi unos je dodan u Microsoft pomoć stranica za račun naplate, hodanje kupaca kroz proces plaćanja sa Bitcoin.

Sada možete koristiti Bitcoin dodati novac na Microsoft nalog. Nakon što dodate novac na Microsoft nalog, možete ga koristiti kao opciju plaćanja kupiti aplikacije, igre i druge digitalne sadržaje sa Windows, Windows Phone, Xbox Games, Xbox Music, ili Xbox Videoteke.

Korištenjem BitPay intuitivnog plaćanja sučelje, korisnici mogu bilo automatski platiti sa Bitcoin novčanik instaliran na svom računaru, plati sa smartphone aplikacija skeniranjem QR koda, ili ručno kopirati Bitcoin adresu i iznos uplate u poseban uređaj ili web novčanik.

Vodič takođe navodi neke upozorenja korištenja Bitcoin, kao što je činjenica da se isplate ne može preokrenuti ili refundira lako. Kupci koji izvrši uplatu Bitcoin greškom - kao što su plaćanje previše ili premalo - će morati da se obratite podršci sa detaljima njihove transakcije.

Bitcoin Cijena Impact

Microsoft vijest je imao gotovo neposredan utjecaj na Bitcoin cijenu. Iako je kurs bio klizi u srijedu navečer od $ 350 prema $ 340, taj trend naglo preokrenut kao online zajednica - uključujući i r / Bitcoin subreddit Forum- postali svjesni Microsoft potez.

U razmaku od samo nekoliko minuta, Bitcoin cijene naviše pucao na nešto iznad $ 360, što pokazuje prvostepeni u dugo vremena da je kurs bio toliko očigledno pod uticajem jednog vijest. Uprkos nedostatku formalnog objavljivanja na Microsoft dijelu, nova funkcionalnost je već utiču na tržištima.

Limited integracija za sada

Integracija nije apsolutno, što je Microsoft još uvijek ne dozvoljava Bitcoin plaćanja za direktno proizvoda i usluga. Umjesto toga, korisnici koriste digitalnu valutu kao generalni sredstva za svoje Microsoft račune - što se onda može koristiti za kupovinu digitalnih dobara. Bitcoin finansiranje je ograničena na koracima od $ 10, $ 15, $ 25, $ 50, $ 75 ili $ 100.

Osim toga, Bitcoin plaćanja su trenutno ograničene na Sjedinjene Države kupcima, prema Microsoft naplate vodič.

Ipak, to predstavlja veliki korak naprijed za oba Bitcoin, u smislu legitimnosti u očima javnosti, i sam Microsoft - koji sada ima dodatni izvor prihoda i opciju plaćanja za kupce.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Google, Yahoo Dodajte bitcoin cijene za finansijski indeks!

Post Bitcoin

Studija: Svileni put je bio promena paradigme u trgovini drogom

Post Bitcoin

Op-Ed: Ne trebamo bitkuinsku osnovu

Post Bitcoin

Lista zemalja koje su zabranile Bitcoin!

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

John McAfee je slučajno otkrio zašto je Bitcoin totalna prevara - Natural News

Post Bitcoin

Odgovor na Profesora Bitkorna: Ja se obrati 1 Bitcoin da si pogrešio

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema

Post Bitcoin

Pokušavate kupiti Bitcoin Sa Paypal-om? Evo kako za 2 minuta

Post Bitcoin

Bitcoin u 2014. godini: Uspesi i padovi godine

Post Bitcoin

Šta je 51% Attack - Pojednostavljen Bitcoin Tutorial

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od sedamdesetih, 31. avgusta, 6. septembra 2014. godine