Pregled aplikacije: Mycelium Bitcoin novčanik za Android | Bosnian.Lamareschale.org

Pregled aplikacije: Mycelium Bitcoin novčanik za Android

Pregled aplikacije: Mycelium Bitcoin novčanik za Android

Micelij Bitcoinwallet je veliki Android appthat pruža mnoge korisne funkcije za neustrašive Bitcoiners, uključujući i sažete upravljanje ključevima i lokalne trgovine GPS-pomoć. Iako postoje neki manji problemi, ovo je solidan novčanik koji ima gotovo sve što Bitcoiner potrebno.

PROS

 • Napredno upravljanje ključ
  • Stvoriti novi slučajni privatnih ključeva
  • Uvoz privatnih ključeva za potrošnju
  • Uvoz javnih adresa za gledanje
  • Opcionalno ukupni prikaz svih adresama u istu ravnotežu
 • Lokalne trgovine
  • GPS-pomoć lokacija
  • Prilagodljiv kupovinu / prodaju oglasi
  • Reputacija praćenje

CONS

 • 0.0001 BTC (6 centi) Naknada za obavezno transakcija ne može se podiže ili spušta
 • Morati otvoriti aplikaciju za provjeru uplate (bez obavijesti)
 • Adresar ne baš prilagodljiv

Next Level Bitcoin Key Management

Micelij novčanik nesumnjivo ima najbolji i najnapredniji Bitcoin ključnih sistema upravljanja na Android. Ove funkcije mogu se omogućiti samo odlaskom u postavke i omogućavanje Expert Mode - ali jednom uključen, omogućava moderniji upravljanje različitim Bitcoin adrese.

Lako je stvoriti novu adresu za ličnu upotrebu, ili uvoz postojećih privatnih ključeva kako bi se provesti Bitcoin iz Mycelium. Postoji nekoliko različitih metoda za uvoz ključeve - Mycelium može skenirati QR kod, kopirajte adresu iz clipboard uređaja, ili uvoz backup iz "Bitcoin Wallet" klijent Andreas Schildbach.

Micelija čak i ima podršku za Bitcoin gledati samo adrese čija vage mogu se pratiti, ali ne i proveo od. Ovo omogućava zanimljiv sposobnost da "proganjaju" tuđe Bitcoin adresa, i pratiti njihov novac - ili jednostavno pratiti vlastite adresu bez potrebe za potrošiti novac iz Mycelium.

Međutim, većina inovativna funkcija u smislu ključno rukovodstvo je ukupni prikaz svih adresa. Po defaultu, Mycelium radi samo na jednoj adresi u jednom trenutku, koji može da se uključi u ekran Active Keys. Ali, kada se agregat pogled omogućeno, Balance prikazan na glavnom ekranu Mycelium uključuje allof Bitcoin iz trenutne aktivne adrese.

Za ljude koji koriste različite Bitcoin adrese za različite namjene, ova funkcija je od neprocjenjive vrijednosti. Moguće je da imaju do 10 aktivnih adresa uključena u agregiranom ravnotežu Mycelium - a neki od njih čak mogu biti sat-samo adrese čija privatnih ključeva nikada nećete morati da se uvozi. Ova mogućnost čini jednostavan za upravljanje višestrukim lični adresa.

Lokalni Bitcoin Trading i Bitcoin Cijena

Još jedna inovativna funkcija micelija je uključivanje GPS-pomoć lokalnih Bitcoin trgovanja. Kao mini-verzija Lokalne Bitcoins ugrađen u Mycelium, aplikacija će naći okolnih trgovcima koji žele kupiti ili prodati digitalne valute. Svaki trgovac ima Bitcoin cijena, željeni raspon volumena, i reputaciju rezultat.

Pri kreiranju kupovati ili prodavati reklamu, tu je tona slobode u odabiru kako se izračunava cijena. Cijena može biti zasnovana na kurs iz Bitstamp, Coinbase, Kraken, BTC-e, BTC Kina, ili BitcoinAverage, i modifikovana negativnim ili pozitivnim procentna poena.

Na primjer, recimo da želim kupiti Bitcoin što je brže moguće. Mogu otvoriti Mycelium, a ne samo pronaći pouzdan prodavač u blizini, ali i stvoriti reklamu za buduće kupuje kao dobro. Postavljanje cijena po Bitstamp + 10% bi se osiguralo da dobijem mnoge željne prodavača koji žele dobar posao na USD.

Što se tiče lokalne trgovine, Mycelium je korak iznad najbližeg konkurenta: Košnice Bitcoin novčanik za Android. Kao što sam spomenuo u svom pregledu Hive, ima native aplikacija za lokalnu Bitcoins, ali samo online trgovine je trenutno u funkciji. Nema šanse da se zapravo tražiti trgovce geografski blizu - iu tom smislu, Mycelium je superioran.

Nesretan pritužbi micelij Bitcoin Wallet

Međutim, micelij Bitcoin novčanik nije bez mana. Nema Android push obavijesti za dolazne plaćanja, što znači da morate otvoriti aplikaciju za provjeru da li je neko platio. Ova opcija bi trebao biti ne-brainer za sve mobilne Bitcoin novčanike, ali to je upadljivo odsutna u Mycelium.

Struktura naknada je previše pojednostavljeno. Naknada obavezno rudara je 0,0001 BTC (oko 6 centi) po transakciji - to osigurava plaćanje se obrađuju blagovremeno, ali može biti nepraktično kada kreće male količine Bitcoin između vlastite adrese. Ovo je bilo posebno neugodno "opcija", kada je vrijednost Bitcoin bio iznad 1000 $, što je značilo naknada micelij rudara bio dimefor svake transakcije, bez obzira na to koliko je mala. Programeri treba dodati opciju da se smanji naknade rudarima za niskog prioriteta transakcije, posebno ako je Bitcoin cijene i dalje rasti.

Također bi bilo lijepo da imaju više mogućnosti prilagodbe za unose u adresaru. Trenutno je moguće samo dodati prilagođene imena za svaki Bitcoin adresu - možda u budućnosti, Mycelium će omogućiti custom slike, kao i (kao Košnica radi), pa čak i sposobnost da se grupa adresama u kategorije.

Zaključak

Micelija je vrlo dobar izbor za čuvanje Bitcoin na Android uređaju, a pruža napredne upravljanje ključem koji hardcore korisnici Bitcoin mogu iskoristiti. Funkcija lokalni trgovac je inovativni dodatak dobar novčanik ovako, a sada je to najbolji način za lokalnu trgovac ili svojim sredstvima na Android. To bi bio fantastičan novčanik da nije bilo za svoje upadljive mane, pa je iz tog razloga sam ovaj novčanik dati solid 4 od 5 bita.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitkoin neverovatan porast će na kraju dovesti do suza - South China Morning Post

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Konačna bitkain aukcija svilenih puteva - Četiri pobednika su prošle sa 44.000 bitkoina vrednih 14,6 miliona dolara

Post Bitcoin

Holivudska bolnica plaća hakere 40 bitkoina vrednih 17.000 dolara za izdavanje računara

Post Bitcoin

Pravljenje novca od pokretanja Bitcoin slavine - Moja 45-dnevna lekcija

Post Bitcoin

OP-ED: Potrebno je više profesionalizma na tržištu analiza cijena bitkoina

Post Bitcoin

Šta je bitkoin privatni ključ, kako ga koristiti, držite ga sigurno!

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins ako ste Noob - Bitcoin Whiteboard u utorak

Post Bitcoin

Milli martovsko ludilo (Izrada novca sa ažuriranjem bitkoinih slavina)

Post Bitcoin

BitPay objavljuje Copay: Multi-Sig Bitcoin novčanik za grupe

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Kako napraviti 99,9% sigurnu bitkuin papirnu novčaniku