Onyx Ashanti - Digital Nomad, Inventor, Muzičar, Filozof i Bitcoin Enthusiast | Bosnian.Lamareschale.org

Onyx Ashanti - Digital Nomad, Inventor, Muzičar, Filozof i Bitcoin Enthusiast

Onyx Ashanti - Digital Nomad, Inventor, Muzičar, Filozof i Bitcoin Enthusiast

U 2012. Godini, dok gledate kroz Netflix, naišao sam na "TED: Muzika revolucije" koji sadržanu čovjek po imenu Onyx Ashanti na njemu je poklopac. On je predstavljao njegov izum, poznat kao Beatjazz. Ovaj izum je bio i novi muzički stil, kao i muzički sistem u isto vrijeme. Pomoću različitih ručnih elektronike, ubrzanja i prilagođene opreme, gospodin Ashanti proizveo instrument koji će stvoriti muziku koja je plesao na muzičar, a ne muzičar ples uz muziku.

U proteklih godinu dana, gospodin Ashanti je postao otvoreni pobornik Bitcoin, i čak naveo namjeru da pređu u potpuno Bitcoin. Imajući to u vidu, dostigao sam na njega, a on se složili da odgovorite na moja pitanja, i podijeliti svoje misli sa zajednicom.

Gospodin Ashanti, vi ste poznati kao "digitalni nomad". Šta to znači za vas, i što ste se vozili na taj način života?

Mislim da je "nomad" je došao pred "digitalni". Nomadizma, za mene, uvek je osjećaj koji treba da proverite moje pretpostavke zvučno, geografski, prostorno i kulturno. Volim da idem na nova mjesta, ali isto tako volim da se vratimo na mjestima sam bio prije, procijeniti ono što mislim da sam naučio. Travel čini vidite svijet, ali i omogućava vam da sami vidite u različitim situacijama.

"digitalne" komponenta je kutija jednu pandorinu za sebe. Internet je programabilnih dimenziju. Ja sam zastupa sebe da je i nije u dimenziji da se moje tijelo postoji. To je dimenzija bestežinskom skladištenje, Lightspeed komunikacije i neograničen arhitektonskog izraza. Na prvi pogled to mi je omogućilo da imaju mjesto za spremanje moje skenirane časopise i stripove, tako da sam mogao da ih ima sa mnom kada sam putovao od mjesta do mjesta, ali sada je, u pravom smislu, moj dom. Svoje gdje su moja porodica, moji prijatelji i moja "posao". Gde god da je, ja imati pristup izgrađen mom samouprave. Gde god to nije tako, ja pokušati pomoći da se to, ili ja nisam u tom mjestu dugo.

Kako je ideja beatjazz nastaju?

Beatjazz je evolutivni konstrukt kulturnih i zvučne istraživanja. Stvorio sam jer nisam mogao lako se utor u postojeće žanrove i stilove "muzike". U to vrijeme da je spajanje riječi "beat" i "jazz" dogodio, ja sam bio u jednom od mojih mnogih zemljama u tranziciji. Stilova glazbe kao što su drum and bass, acid jazz, rano Timbaland doba r & b, i broken beat imao puno moju pažnju u to vrijeme, sredinom 90-ih.

Sve sam ih volio, ali ih nisam mogao "biti". Htio sam da ih hibridizuju u nešto što bi moglo izraziti koliko ih i volio zajedno i pojedinačno pa sam došao na rok beatjazz 1998. I postao je gromobran za moju naprijed zamah. "Tuku" se odnosi na kulturu elektronske ritam i "jazz" uvijek je značilo improvizacije za mene, ali i aludirao na istragu harmonije, melodije i namjere. To je bilo u vrijeme kada nisam bio dobar u improvizacije, tako da je termin mi je dao nešto da rade na. Sada, to je potpuno improvizovana oblik sonic istrage. Pojam i dalje djeluje kao gromobran važnih faktora. Bilo je potrebno na više matematički značenje kao u poslednje vreme.

Onyx Ashanti Objašnjavajući ideja iza sustava, i predstavljanje najnovija verzija

Pročitao sam da je vaš beatjazz sistem se kreće ka sve više postaje "Sonic operativnog sistema" od muzički instrument. Kako se to koristi? Koje ideje da li, ili drugi, imaju za ovaj sistem?

Pa, prije nekoliko godina, nakon završenog prvog exo-glas prototip, shvatio sam da nikada nisam igrao moja muzika za svakoga, osim sebe. Publika je uvijek bila neka vrsta modulišućeg haotična terenu sa svake osobe kao odašiljač i prijemnik namjere. Igrajući na pretpostavku da je "publika" će biti "kao što je" kad sam igrati nešto posebno potpuno gazi priliku da modulira na terenu su kolektivno ostvaruju. Igra "do" im je nezanimljiva. Igraju svoje rezonancija je kognitivni ostvarivanje više intelektualne vrijednosti za mene kao umjetnika. Ja ne znam ni šta to znači točno, ali čudno, znam kako se to radi. Ja igram samo uz inkorporiranje "publiku polje" u vježbe. Nepotrebno je reći, shvatio sam da je izlazak do sada na njemu vlastitu putanju da sam morao da odustane od ideje zabave u potpunosti. Ne treba polje publike za izražavanje da bude potpuna. Ideja performansa je nešto drugo ipak. Performanse izražavanja, kroz govor tijela i zvučni narativne, objedinjuje namjeru ideje.

Nekako je počelo kada sam pomislio, "Da sam ja na pustom otoku sam sa mojim Exo-glas, zašto bih ga ikada koristiti?" to je u ovom trenutku koji je počeo metabolizmu ideju koristeći zvučne obrasce za programiranje sebe. Koristiti ove nespretnosti muzike kao sredstvo za stvaranje, skladištenje i / ili upućivanje ideje pohranjene u mojoj memoriji. Na isti način na koji će nam pjesmu iz našeg detinjstva se vratimo na to mjesto i vrijeme, sada se fokusiraju na parametrizaciju taj prostor za sve što dolazi sljedeći na ovom putovanju izražavanja. Glas exo koristi operaciju logika na osnovu fraktali tako da se može beskonačno razvija sa svojim patternist "pilot". Šta to znači, je u tome što je dizajniran da imaju zasađeno unutar nje funkcije koje su izuzetno jednostavne na prvi i njihova funkcija dobitke znači tokom vremena. Onda te funkcije proklijati funkcije i tako dalje, u fraktal način. Ove funkcije mogu rasti različito za svaki patternist spremni da idu u i interakciju s njim.

Planovima za ažuriraju, open source verzija će biti vrlo brzo pušten na slobodu. Imam neke prijatelje u Berlinu koji će koristiti svoj opisnim sistem za manipulaciju mikroskopske čestice u 3D prostoru pomoću lasera. Svoje namjene su dotakli VR, robotike i quadcopters, ali parametrizaciju fraktal izraz rukama i prstima, modulirani po položaju ruku i dah tek počinje.

Ono što privlači da Bitcoin?

I istraživao Bitcoin prije nekoliko godina, pa čak i miniran nekoliko leđa kad ti to možeš na laptopu. Ideja je bila vrlo zanimljiva, ali ja nije shvatiti "šta je" to bilo. Bio sam zauzet da se preseli u Berlin. Smanjiti do 2013. Godine, gledao sam vrijednost skok u aprilu te godine, koja se poklopila sa povećanom sposobnosti da shvati složenijih koncepata nakon što je pročitala Whitepaper, i studiying malo više matematike u neposredno prethodi godina. Da i dati Andreas Antonopolous razgovor, dali su mi bolji uvid u ono što je bilo, ono što predstavlja i što bi mogao biti. Mislim da većina je bila ideja "programibilnih novca", stvar koja rezonuje sa mnom. Ideja da bih mogao programirati moja vrijednost je značilo da će postati dio mog izraza. Pa sam sve moj novac iz banke i su koristili Bitcoin od tada, što nije teško jer ja ne bi toliko novca :-)

Koliko dobro se Bitcoin integrisan u tvom životu?

U najmanju ruku, to je najzanimljiviji stvar koju sam ikada učinio sa mojim vrijednosti. Čini ti misliš drugačije. Ja sam više kao građanin na internetu sada. Imam skladište vrijednosti koje zapravo cijeni gore. Ovo sam je nov, ali spoznaja da it.that niko ne poseduje sam slobodan za interakciju s njom kako ja volim, bez potrebe da imaju dozvolu ili stepen neka vrsta, me drugačije misle o svoje mesto u ovom svetu smo zgrada. Kao da je sve prije nego što je bio u svrhu nas dobiti do ove tačke u kojoj možemo ispraviti mnogo štete iz prethodnog perioda. U prethodnim sistemima, moja generacija je bila prva u novijoj američkoj istoriji koji je trebalo da imaju manje od svojih roditelja, otišao sa svetom koji je zlostavljao. Sada imamo moć da reorganizuje bukvalno sve do tačke u kojoj imamo više nego što bi ni zamisliti prethodnim genrations istovremeno potrebe za alate za popraviti većinu svjetova bolesti u vrlo kratkom prozor ljudskih vremena.

Mi smo generacija koja je živa u vrijeme eksponencijalnog promjene u ljudskoj istoriji! to može ići srati-ja je dobio sve svoje bitkoine ukraden prije nekoliko mjeseci od malware instalirao sam, glupo (lekcija) Ili biti mnogo više neverovatnih od svega imamo verbalne obrasce za. Dakle, nepotrebno je reći, ja sam optimista šta blockchain predstavlja ide naprijed, za ljudsku vrstu.

U januaru ste rekli, "Sada (kapitalizirane za efekt) SAMO prihvatiti Bitcoin za šta da radim, od busking, da pokazuje sve sadašnje i buduće artefakata stvaram." Čini se da je ispalo dobro za vas? 

Da i ne. Zahtijevam to gdje sam apsolutno mogu. Tako za predstave, performanse i prezentacije, da. Za busking, to je više od anomalija. Planiram da busk više vezan Bitcoin događaja kao način istražuje moje misli na ono što bi se moglo dogoditi u prostoru. Već sam busked nekoliko Bitcoin događaja u Berlinu. Ja bi mi artefakata na raspolaganju za Bitcoin i fiat ali naplatiti više za fiat. Moja exo-glas je 500 € u BTC, ali 850 € u fiat. Do sada, svi koji se kupuje jednom kad sam konačno omogućiti ljudima da mi plati (finaliziranja dizajn), to čini u Bitcoin. U mojoj istrazi, mnogi ljudi su već bili znatiželjni o tome i to postaje izgovor za njih da kopaju u malo.

Smešno, ali sam otkrio da su oni subjekti koji su bitcoin averziju, kao što su veće organizacije, su iznenađujuće dobri sa paypal transakcije sada, gdje prije samo nekoliko godina, oni su bili veliki ne-ne u dobijanju depozita i payents od klijenata. Moj trenutni korak je da se više od busking fanatik za ideju. Tj., da neki artefakti koji su samo za Bitcoin, dok se literatura o ulici koja će pomoći ljudima podesiti Bitcoin novčanik, i naviknuti na ideju tehnologije. Njene sve dalje kovitlac misli i gura koncept-sfere.

Da li ste uspješno prešlo na dohodak koji je u potpunosti sastoji od Bitcoin?

Dobro, tu isnt više potpuno ništa. Imao sam debitne kartice, kreditne kartice, bankovne račune, paypal, gotovina, i Bitcoin. Ponekad su se takmičili jedni s drugima za moju pažnju i drugi put, samo na jedan ili drugi radovi na duži vremenski period. Trenutno, mislim da bankovnih računa neukusno, tako da više ne razmatranje. Sve moje debitnih kartica je izgubljeno u Tajvanu prošle godine, pa to je samo paypal, Bitcoin i gotovina, koji biva bačena na jedno od mojih novčanika nakon što akumulira iznad određenog iznosa, tako ja gledam na to kao Bitcoin kao sada porijeklu mog valute fraktal ; I uzeti paypal, koja se lako pretvoriti u gotovinu i koristiti mycellium kupiti Bitcoin. A proces postaje jednostavniji svaki dan.

Ja očekujem da pusti PayPal račun skupljati prašinu u vrlo bliskoj pojam. A tu je i činjenica da ja mogu jednostavno uzeti dio svog vremena i vrijednosti i ulagati u druge stvari, potpuno digitalno, tako da je ideja prihoda postaje nekako kovani. Tu je i ideja učenja hard stvari i dizajniranje sistema zasniva se na konceptu blockchain, ali fokusiran na neki oblik izražavanja i još ne mogu da zamislim.

Koje su vaše misli o budućnosti Bitcoin, naš povećava integracija sa digitalnim sistemima? Čega se najviše uzbuđen sada?

Vidim mnoge strane ove medalje. (Mislim da je ideja o dvostrani novčić će morati biti revidirana, ali to je još jedna misao vektor.) Vidim banke odmazde, a možda čak i podešavanja određenih stranaka, u pokušaju da ga kontrolirati nasilnim ili drugim sredstvima. Mislim da je to zbog toga vrijednost je bila toliko stan od decembra, ali ja digresiju. Ništa od toga će biti važna, naravno, ali to neće zaustaviti od toga da je opcija koja može vidjeti izraz. Jer su neki od tih subjekata vidjeti još jedan korak dalje nego što mnogi rani vidjeti; da se ne radi o Bitcoin. Radi se o blockchain. Ljudi će shvatiti da ako je dovoljno dobra za novac, onda je dovoljno dobar za mnoge stvari. Poput izbora.

Ja vjerujem da će od ove godine, vidjet ćete nastanak zasnovan izbornih sistema blockchain-tehnologiju koja će sve promijeniti. Moja kristalna kugla mi pokazuje viziju debakla koji će biti (ne-blockchain) 2014 srednjoročni izborima, koji će dovesti do potpuno blockchain 2016 predsjedničkim izborima u SAD-u. Da ne pokvari parceli, ali niko od "cipela-ins" će biti sljedeći predsjednik.

Ja isto tako vjerujem da će DAC vidno shvatiti u sve decentralizirana INTERWEB. Kao tok vrijednosti ide u različitih stranaka nego što je istorijski, i učiniti programski, vidjet ćete "svijet" mutira u novi kolektivni modalitet, za bolje i za lošije u nekim manjim slučajevima. Šta je svijet tinejdžera i 20-nešto tinejdžerske haker milijardera izgledati i osjećati se kao? šta najvećih svjetskih ekonomija (internet) žele? mi smo saznati.

Ja ne želim ni da zaviri previše u to, jer sve sto vidim ili da vidim da će biti žalosno neadekvatna da opiše šta sve ovo znači bilo dalje od 12 mjeseci od. Tako da je "budućnost" za mene je to peer naprijed dovoljno da obavijestiti moje akcije ovdje u sadašnjosti, i neka ih izgraditi alate potrebne da se stvori most na sledeću tačku na proces putanju. Mi smo jako sretni što je živ u ovom trenutku u ljudskoj istoriji!

Onyx Ashanti Predstavljanje The Early verziju svog Beatjazz sistema u 2011. Godini

Ako želite da

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga

Post Bitcoin

Novi Bitcoin novčanik firme Blocktrail nudi zanimljiv tehnološki razvoj

Post Bitcoin

Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi?

Post Bitcoin

Kako razvijati zajednicu bitkoina kroz svijest

Post Bitcoin

Bitkoin protiv USD (dolara) prema zlatu: šta je bolja investicija?

Post Bitcoin

BitPay objavljuje Copay: Multi-Sig Bitcoin novčanik za grupe

Post Bitcoin

Pay Bitcoin Taxes Sa LibraTax: Novi Automatski Bitcoin porezni softver

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Jody Drake iz Butterfly Labs tvrdi nemoguće kupiti namirnice

Post Bitcoin

11. maj 2015

Post Bitcoin

Hack: kupiti Bitkoine sa Paypal-om odmah preko kruga (samo za SAD)

Post Bitcoin

Kako kupiti Ethereum - početni vodič za brzi početak