Open Bazaar Beta 3.0 čini decentralizovane tržišta pristupačnijim | Bosnian.Lamareschale.org

Open Bazaar Beta 3.0 čini decentralizovane tržišta pristupačnijim

Open Bazaar Beta 3.0 čini decentralizovane tržišta pristupačnijim

Otvorite Bazaaris Dark Market spin-off priznao je tim Dark Market. Koristi Bitcoinand kriptografsku sigurnost da postane prirodni razvoj stranicama kao što je eBay, što omogućava direktnu peer-to-peer transakcija. Tim ne u potpunosti manipulirati tržištu šema u njihovu korist na način da drugi trzište srednje muškarci. Otvoren Bazaarallows za razmjenu slažu količine bogatstva u odnosu na sredstva direktno, što omogućava veći stepen za sigurnost u inače unparoled platformi. Tržištu koristi dokazane identiteta, korisnik na osnovu ocjena prodavatelja sistema, party čvorova treći, i funkcije kroz Bitcoin obraća izbjeći Scamming. To omogućava krajnje univerzalno međunarodnom tržištu na osnovu Bitcoinwhilst uklanjanja naknade često povezuje sa online kupovini ili prodaji. Otvoren Bazaar otvara vrata jeftin, trenutni, sigurno, i ekstra-pravne tr cjelokupnog online zajednice.

Trenutno, on se prilagođava prolaze kroz Tor. Uporaba uz Dark Walletwould čine visoko anonimne ekonomije. Otvoren Bazaar nije centralizovana, što znači da uzimanje niz programera ili centralnih servera ne može donijeti sistem dole. Nedavno je FBI skinuo svile 2.0 zbog kvarova na dio vlasnika sajta za šifriranje svoje podatke. Ovo je niz cijelu tržištu. Za razliku od svile, Agora, ili drugih takvih online crno tržište, Open bazar je decentralizirana. Otvoren Bazaar se ne može ukloniti sa interneta, kao interakcija odvija direktno između pojedinaca sa samo sigurnosne barijere, što znači da ga ugasi, oni bi trebalo da zatvore sve one koji ga koristi.

Otvoren Bazaar 3.0 je ovdje

Najnoviji update se navodi kao zahtijeva veliki napor od strane razvojnog tima. Neki od poznatih nadogradnje su:

  • Sposobnost da se radi na Windows u an.exe datoteka, što je najveći iskorak u ovoj verziji. Ovo otvara je do mnogo veće UserBase. To je u stanju da radi na Windows 7 i više, zajedno s Mac OS X i Linux, čije verzije vidio manjih ažuriranja kao dobro.
  • Eksperimentalni Tor instrukcije su dodati Otvorite Bazaaras tim radi da to radi preko proxy sistema.
  • Korisnički interfejs testera prerada, optimizirati performanse i upotrebljivost.
  • U pogledu sigurnosti, bolje korisnik anonimnost je postignuto odlaganje enkripciju nakon ključne potpisivanja, za razliku od istovremenog šifriranje uz ključne potpisivanje kao što je učinjeno u prethodnim verzijama.
  • Na kraju, bilo je nekoliko bug ispravke, zajedno s mrežom i kod ažuriranja.

Za potpuni popis promjena, pogledajte u changelog dostupan putem Open Bazaar GitHubu, ili posjetite početnu stranicu Open Bazaar.

Tabriz - Početak otvorenog Bazaar Tradicija

U nedavnom blogu, u OpenBazaar tim najavio novi način, i tradicija, za imenovanje izdanja platforme:

"Treća beta izdanje OpenBazaar je sada dostupan. Sa ovim izdanjem, počinjemo tradiciju imenovanja naših objava nakon velikog bazara iz svih krajeva svijeta, a prvi je Tabriz, tržište u Iranu koji je jedan od najstarijih bazara na Bliskom istoku. "

Bazar Tabriz je istorijski tržište u Iranu. To je jedan od najstarijih bazara na svijetu, te je odigrao značajnu ulogu kroz istoriju. To simbolizira Open Bazaar'srole kao platforma za nefiltrirane kulturne razmjene. Originalni Tabriz bazara je bio jedan od najvažnijih komercijalnih lokacija na istorijskom svile, nema sumnje da je to namjerna paralelno s današnjim online tamne tržištima. Povijesnog bazar sadrži nekoliko manjih tržišta za određenu robu, slično kako Open Bazaarshops su direktno peer-to-peer, za razliku od centralizovane super-molu.

Posljedice Open Bazaar-a Napredak

Tržištima kao što svile Roadhave pokazala želju za ekstra-pravne online platforme, u vrijeme kada vladine agencije su postali sve vješti u zatvaranje ih. Bitcoin je na čelu ove platforme: finansiranje ih i stvaranje čitavog online ekonomije.

Pojava novčanike, kao što su Dark Novčanik, i alternativne cryptocurrencies dizajnirane prema anonimnost, uz otvoreno Bazaaropens je ustava za osjećaj sigurnosti. To je, uz predstojeće Tor integracije, će stvoriti medij kojim išta može prodati ili kupiti. Nezakonitog materijala, usluga, rijetke robe, ili u potpunosti pravne usluge vrši slobodni od poreza i web stranice naknade.

Vlada propisa, zakona i poreza, ne može se izbjeći samo, već kroz izbor koji će se baviti, korisnici mogu da se dogovore o svoj zakon sistema. Niša ideološke zajednice mogu provesti ekonomske eksperimente, pojedinci biti potpuno besplatno da koriste svoju kupovnu moć kako bi se utvrdilo što su prihvatili moralno, i improvizovane trgovina zakoni su sve vjerojatno precipitants od predstojeće inovacija u tehnologiji. Se ostvaruje više odlučnosti slobodu i sebi nego ikada zamišljali da je moguće, a ne u rukama odgovara političara, ali u rukama klavijature i proxy usluga.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Kako rasti svoje Bitcoins za 20% godišnje na autopilotu

Post Bitcoin

Kako razvijati zajednicu bitkoina kroz svijest

Post Bitcoin

Deflacija Dio 2: Da li je deficita Bitkominske cene dobra ili loša?

Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas

Post Bitcoin

OP-ED: neadekvatno proširenje BitLicense dokazuje napore Fondacije bez plodova

Post Bitcoin

Bitkainova budućnost je sjajna: pad cena i evolucija

Post Bitcoin

Ešli Madison propušta: Šta učiniti kada se suočiš sa Bitkominskom ucenom

Post Bitcoin

Konačna bitkain aukcija svilenih puteva - Četiri pobednika su prošle sa 44.000 bitkoina vrednih 14,6 miliona dolara

Post Bitcoin

Kako napraviti 99,9% sigurnu bitkuin papirnu novčaniku

Post Bitcoin

BetChain postaje vodeći bitkoin kazino u višejezičnoj podršci

Post Bitcoin

Bitcoin kreće do $ 0.00 i mnogi će izgubiti sve kada se bubble pops - upozorava investitor Peter Schiff - RT