Otvoreno pismo fondaciji Bitcoin i njegovim članovima | Bosnian.Lamareschale.org

Otvoreno pismo fondaciji Bitcoin i njegovim članovima

Otvoreno pismo fondaciji Bitcoin i njegovim članovima

Ovaj autor je mišljenja ne odražavaju stavove Coin podnesku.

Na Bitcoin Foundationand svojih članova,

Moram Predgovor glavno tijelo ovog pisma, rekavši da je moja poruka dolazi iz mesta duboke strasti i poštovanje za Bitcoin. Ja ni na koji način namjeravaju biti kontraš ili zatucan, Nadam se samo da da se sačuva eksperiment u primjenjuje slobodu da Bitcoin je stvoren kako bi se olakšalo.

Vidiš, dok sam shvatio da je Bitcoin gorivo, slobodarske utopija je, praktično, nešto više od puste želje. Međutim, vjerujem da je besplatno i neuređenih Bitcoin ekonomija mogla konačno okrenuti vježba u maštanju u realnu mogućnost u nekom trenutku u budućnosti. I bojim se da je nedavni postupci Bitcoin Fondacije su usmjerene na dovođenje ovaj komad kriptografske umeće pod pokroviteljstvom vlade, koja bi to učiniti kao nemoćni u borbi za slobodu, kao voljeni Ustava SAD. Za taj dokument trebalo da bude svetinja, prava zaštićenih to je trebalo da bude neotuđivo, ali ona je postala samo komadić starog papira otkad smo dopustili da savezna vlada da postane sve više nametljiv u našim životima. Dozvoljeno smo za takve upada jer smo da je najbolje vjerovali za očuvanje naše sigurnosti protiv stranih i domaćih prijetnje na slobodu. Sada, mnogi ljudi, koji se bave tim prijetnjama izgleda kao raj u odnosu na masivne policije i nadzor države živimo pod danas.

Dakle, u prošlosti, kada sam govorio protiv Fondacije Bitcoin i svoje postupke, to sam i učinio iz iskrene straha da kompromisa sa vladama će se pretvoriti Bitcoin u ništa više nego novi dodatak na status quo. Čak je i težnja benignih zakona, zakona koji bi utjecati niko osim onih koji istinski cilj nauditi, otvoriti vrata za potpunu kontrolu nad Bitcoin-no vlada bi se odupre toj vrsti priliku da preuzme diktatorsku vlast nad bilo kojem aspektu života. Ne možemo, u jednom trenutku, očekivati ​​vlade da se ograniče u proizvoljnog proširenja vlastite moći.

Ova izjava ne dolazi iz mjesta zavjere, ili "mi protiv njih" mentalitet. Ona dolazi od pojma da većina vlada barem onih u razvijenom svijetu-zaista vjeruju da se ponašaju u našem najboljem interesu. Najviše brižan i humanitarne vlada je najopasniji, onaj koji bi trebao biti održan pod krajnje sumnjom. Za to neće prestati svoje tiranske napore u živote svojih građana sve dok se smatra da su njeni postupci su u ime veće dobro. Stoga, čini se jasno da mi se da je Bitcoin Fondacija igra opasnu igru ​​kada pokušaju da pregovara sa vladama o kojima Bitcoinregulation da prođe, a ne tražeći da oni donesu propisi na sve. Čak i ako su uspješne u dobiti vlade da usvoje najlakši zakonodavstvo moguće, oni su ipak postavili pozornicu za kontrolu vlade nad kripto-valutu. Sve je to vlada treba se jedan zakon, nije bitno koliko je stroga i laissez-faire je, i oni imaju pravnu prednost da se mogu koristiti za sebe dati ovlaštenje da u potpunosti kontrolirati svaki aspekt Bitcoin. I oni će tu mogućnost; oni će znatno prekoračiti svoje granice, jer smatraju da to moraju učiniti kako bi svoje građane kao siguran i sretan moguće. Ovaj pojam duboko me užasava.

A odgovor na nedavne komunikacije iz Bitcoin Foundation

Sada znate zašto sam tako odlučno vam razliku (Bitcoin Foundation) u prošlosti. Međutim, moj članaka i razgovora sa kolegom, Sean WinCE, na Coin Kratak Podcast, prošli naizgled nezapaženo od vas i većina Bitcoin zajednice u cjelini. To jest, sve dok moja najnovija članak koji je govorio protiv svoje postupke. Napisao sam OP-EDa nekoliko dana kao odgovor na otvoreno pismo u New Yorku Odjel financijskih usluga (NYDFS), koju je napisao Jim Harper, vaš globalni zastupnik politike, u vaše ime. U mom članku, koji je optužen da vas prećutno prihvatanje Bitcoin regulacije i odustaje od borbe za odbranu slobodnog tržišta.

I na kraju, počeo sam primanje odgovora od vašeg službenika. Nekoliko dana nakon što je taj članak je objavljen na Coin podnesak, Jim Harper retvitovan na link moj članak. A mali gest priznanja, ali, kao skromni novinar Bitcoin, to je bilo veliko iznenađenje za mene. Još veće iznenađenje je došao sutradan kada Jon Matonis, vaš izvršni direktor, bavi Sean i ja na Twitteru. On nam je poslao tri različite tweetove; prvi nam govori da je puna odgovor Fondacije za BitLicense nije bio završen, drugi povezuje nas na članku koji je napisao da je krišom sposobnost Bitcoin da spriječi "monetarne tiranije", a treći povezuje nas zvanični stav Fondacije na Florida je primjena poslovnih novca usluga (MSB) zakoni pojedinačnim korisnicima Bitcoin. Na kraju, najnoviji odgovor smo dobili od vas je ujutro 14. Avgusta 2014. Ovaj put, to je Jinyoung Englund, vaš direktor marketinga i komunikacija. Jinyoung nam dužno poštovanje, rekao da je moj mišljenje o pismu Jim Harper su dezinformisani i pogrešno. Direktor komunikacijskog nam je tada rekao da sam pogrešno shvatio svoju misiju i "pravne i vladavine proces odlučivanja." U ove prepiske, Jinyoung su nam sa linkom da ti početni odgovor na prijedlog BitLicense, koji je objavljen u januaru 2014. Godine.

Bih sada uzeti malo vremena da odgovori na tri dokumenta koje nam vaši predstavnici. Ovi odgovori će biti kratak, s obzirom da ne mogu ići u za analizu bez rizika nepotrebno dugotrajan pismo.

Jon Matonis, članak Forbes ste napisali na Bitcoin je prilično zanimljivo. Međutim, da budem iskren, to se ne predstavlja bilo kakvu informaciju da mi, u vezi krajnji potencijal Bitcoin je, da nisam već ne znam. U stvari, siguran sam da većina ako ne i sve-u Bitcoin zajednica je svjesna ovog potencijala. Činjenica da ste svjesni i to ne mora nužno značiti da će vaš Fondacija boriti da to shvate. U stvarnosti, akcije Fondacije su predložili da se favorizuje Bitcoin regulisanja slobodnog tržišta, čak i ako je propis podržava je "razumno". Osim toga, taj članak je objavljen na Forbes, a ne na bilo kojem mediju Foundation vlasništvu. Stoga, dok ste vrlo dobro može biti u potpunosti uloženo u idejama koje ste pisali o, to ne znači nužno da je Fondacija dijeli to mišljenje.

U odnosu na odgovor na nedavni slučaj Florida, pohvaljujem Fondacija za odbranu čoveka koji je pogrešno optužen da djeluje kao neovlaštenog MSB. Mislim da je neefikasan i restriktivan zakon već postoji, i ne postoji realna mogućnost da ukida, onda vlade treba barem biti odgovorni kada pokušaju da ilegalno primjena zakona u nekoga. Međutim, vaš stav o primjeni MSB zakona Floride nije isto što i želje da se zadrži Bitcoin ekonomija potpuno regulirana. Kratak je sudu rekao ništa o očuvanju neregulisan Bitcoin ekosistema i, prema tome, ne mogu se koristiti kao dokaz da Fondacija "ne prešutno prihvatiti" Bitcoin regulacije. U stvari, u nekoliko navrata, književnost iz Fondacije je preuzeo propis kao dati i naglasio važnost razumnog zakonodavstva, a ne zagovara bez zakona. Primjer ove vrste prećutno prihvatanje Bitcoin propis će biti prikazano u nastavku, u mom odgovoru na literaturi koje direktor za komunikacije i marketing Fondacije.

Jinyoung Englund, cenim vaš link na početni responseto Fondacije je NYDFS je BitLicense prijedlog. Pročitao sam ga u potpunosti i moram reći da je to samo služi da potvrdi moje optužbe da Fondacija nema želju da zadrži Bitcoin ekonomija preuzeti i neuređenih-uprkos činjenici da ste dali literaturi kao dokaz da sam pogrešno shvatio položaj Fondacije na Bitcoin regulacije. Taj dokument nije ništa rekao o očuvanju slobodnog tržišta, Bitcoin ekonomija. U stvarnosti, Marco Santori, zvučnik u ovom dokumentu, pretpostavlja se da je regulatorne infrastrukture mora biti podignuta Bitcoin oko. Nije pitanje da li ili ne Bitcoin propis bilo potrebno, nego kakav Bitcoin regulacije bi najviše pogoduje za zaštitu potrošača; Santori čak izjavio da Bitcoin licenciranje može biti opravdano u određenim okolnostima. Da ponovimo, nijednom nije Santori pitanje da li ili ne Bitcoin propis je potrebno, on je samo pitanje da li ili ne BitLicense mogao postići željeni regulatornih ciljeva. Pred kraj njegovog iskaza, Santori izjavio je da sve buduće zakone Bitcoin treba doneti na saveznom nivou. Pored toga, Santori čak predložio da postoji jedinstven, globalni zakon, standardizirani regulatorne infrastrukture da bude usvojen od strane cijelog svijeta! A pošto Marko je govorio u ime Fondacije, moram pretpostaviti da je Fondacija zapravo podržava znatno veći, u potpunosti obuhvata i globalBitcoin propisima.

Evo direktan citat iz Marco Santori iskaza:

Bitcoin biznisa bi vjerovatno radije da svaki novi regulatorni okvir treba preduzeti na federalnom nivou ili međudržavne saradnje kroz grupu kao što je konferencija državnih bankarskih supervizora, a ne na ad-hoc, država po država osnovi.

Mi smo vidjeli ove rasprave kao nastavak prijeko potrebnih razgovora među državama i savezna vlada o tome kako aerodinamično, standardizirani, i potpuno zaštitni regulatorni sistem se mogu razviti za Sjedinjene Države u cjelini, a možda i na međunarodnom planu.

(Naglasak dodan Evan Faggart)

Dakle, Jinyoung, ako je vaš namjera pozivajući se taj dokument da dokaže da su moji argumenti su dezinformisani, onda bih reći da je to zapravo ti koji pogrešno shvatili moj stav o Bitcoin propis-a ne obrnuto. Ako pokušavate dokazati da Fondacije je protiv BitLicense, ne zato što je Bitcoin propis u cjelini, već zato što je neadekvatan propis, onda ste potvrđuje samo moje uvjerenje da će Fondacija pretpostavlja i prihvata budućnosti, restriktivne Bitcoin zakona.

Istina je, međutim, da ja nisam svjestan pravne poteškoće koje u podnošenju formalni komentar na NYDFS. Međutim, oni pravnih poteškoća primjenjuju se samo kada se koriste vladine kanale da pregovara neizbježne zakone, a ne potpuno osuđuje sama pomisao na Bitcoin regulacije. Od samog osnivanja je sa sjedištem u državi Washington, ona se jamči pravo na slobodu govora Prvim amandmanom Ustava SAD. Postoji, dakle, nema pravnih poteškoća uključenih u reli Bitcoin zajednice u opoziciji državne intervencije u Bitcoin ekonomiju. Stoga, skrivajući se iza složen pravni sistem nije opravdan razlog za razrješenje mojih argumenata; Ja ne tražim da Fondacija podnese formalni zahtjev, koristeći zamršeni pravni postupak postavljeni od strane NYDFS, za određeni tip zakona, ja pitam za Fondaciju da ustane u ime slobode i potražnje da New York implementira ne Bitcoin propis, na sve.

Svim članovima Bitcoin Fondacije

Sada moram obratiti članovi Bitcoin fondacije, korporacije i pojedince-ste svi od jednake važnosti u ovoj borbi za očuvanje naše eksperiment u ukupnom slobode. Ne zaboravite da su okosnica Fondacije, vaše članarine služe kao žila kucavica za postojanje Fondacije. Stoga, svoje postupke treba u potpunosti odražavaju vaše mišljenje i uvjerenja. Ne finansiraju Fondacija tako da se može bezbrižno nastaviti bez obzira načini djelovanja to želi; vi svake godine platiti članarinu, tako da će Fondacija boriti kako bi zaštitili svoje život iz vladine intervencije i razvijati core Bitcoin protokol tako da vaš biznis može postati još prosperitetnije u budućnosti.

Međutim, umjesto da radi na poboljšanju Bitcoin je kod, Fondacija je odlučio igrati političke igre. Oni su koristili svoj novac za lobiranje vlade širom svijeta. U Sjedinjenim Američkim Državama, koristili su svoj novac da unajmi vrh agencija za lobiranje u Washingtonu. Umesto da Bitcoin bolje valutu za širu javnost, oni su podilaženja političarima, obloge svoje džepove sa svojim novcem u nadi da će imati milosti prema našoj zajednici. Oni su čak počeli da preuzme neke osobine vlada im je druženje s; nisu uspeli da svoje postupke transparentan i oni imenovani Brock Pierce, izuzetno nepopularna lik u digitalnom poslovnom svijetu-koji se trenutno ni ne stavlja svoju punu truda u Bitcoin-a ignorišući krike bijes iz zajednice. U međuvremenu, Rusija i Ekvador su zabranile Bitcoin, samo razmjena Argentine Bitcoin imao svojim bankovnim računima zatvorena, a New York je ostvarivanju drakonske Bitcoin propisa koji bi mogli destroythe kripto-ekonomije u cijeloj državi. Jasno, Fondacija ne uspijeva u svojoj misiji da "standardizirati, štiti i unapređuje korištenje Bitcoin kriptografskog novca za dobrobit korisnika širom svijeta."

Pozivam vas da ne stoje skrštenih ruku dok Bitcoin Fondacija pumpe svoj novac u slomljenom političke mašinerije koja će vjerovatno ne sluša molbe i protesta zajednice. Bezbroj pojedinaca i grupa za lobiranje su pokušali da osvoji srca i umove državnih službenika kroz donacije kampanje i besplatne večere. Ova vrsta aktivnosti, međutim, dovodi do ništa, ali više korupcije, više novca u politici, i gore zakone. Podsjeti Fondacija ko plaća svoje račune i finansiranje njihovih političkih nestašlucima; kontaktirajte ih i traže da zauzme principijelna, slobodnog tržišta stav o Bitcoin propisa.

Fondacija je odigrala utakmicu političara predugo sada je sat navijanje dolje na javno komentarisanje period BitLicense i Fondacija tek treba da podnese formalni komentar jer su previše vremena provodi vrteži palcima i nadajući se da će NYDFS će se predomisle. Samo nekoliko dana da li su konačno tražiti da Odjel objaviti dodatne informacije o njihovim predloženim Bitcoin regulacije. Sada će morati žuriti da pročitate kroz dodatne podatke koje je Department je pristao da preda i da podnese formalni komentar pred prozor 45 dana zatvara. Čak i ako oni mogu podnijeti službeni odgovor na vrijeme, to je vrlo vjerojatno da će Fondacija zapravo ustati u odbranu slobodnog tržišta. Dokumenata koje sam odgovorio na gore potvrditi da oni zapravo ne vjeruju u slobodno tržište, i zapravo podržavaju jako regulirano Bitcoin ekonomija.

Bitcoin Fondacija i dalje ima malu količinu vremena u kojem oni mogu odgovoriti na NYDFS, iako. Dakle, trebalo bi da ih pozivamo da se bore za slobodu i slobodu. Fondacija je najuticajniji platforma Bitcoin zajednica trenutno ima, pa moramo koristiti da ustanu protiv New York i sve druge vlade, čak i usred Fondacije opada popularnost u Bitocin zajednici. Ako želite zadržati Bitcoin, motor budućnosti monetarne strukture, besplatno, neuređenih, i daleko od ljudi koji su uništili postojeći monetarni sistem, onda morate tražiti da Fondacija koristi svoj uticaj da branimo naše ekonomske slobode.

Naravno, ne možemo biti toliko idealistički kao da vjeruju da možemo uspješno očuvati slobodnog Bitcoin tržištu slanjem ljuta pisma ispunjena glasnim zahtjevima vladama. Moramo pokušati razumu sa vladama i dobiti najlakši zakonodavstvo je to moguće, jer, čini se, regulacija je neminovno u ovom trenutku. Međutim, ne treba trošiti previše vremena i energije molbe sa ovim regulatornim agencijama, jer će vjerojatno završiti nas ignoriraju ionako. Fondacija je radila upravo to, iako; oni su potonuli previše vremena zajednice i svoj novac u politički proces koji je do sada nije dala nikakve pozitivne rezultate. Umjesto da i dalje posegnuti za grane ove jalove stabla, oni treba da pregovori sa vladama pomoćni posao dok prvenstveno fokusira na razvoj i unapređenje Bitcoin infrastrukture. Ako možemo graditi decentralizirana sistema na vrhu Bitcoin protokola kao što su Dark Wallet i OpenBazaar-onda te restriktivne propise Bitcoin će postati bezopasan.

Ako Fondacije je zaista bavi zaštitom suštinu Bitcoin i osiguranje njegove dugovječnosti, onda treba odustati političke igre i početi finansiranje projekata koji će omogućiti stvarnu vrijednost ekosistema.

Vi, kao članovi Bitcoin Fondacije, imaju mogućnost da koriste svoju financijsku uticaj postaviti Fondacije vrati na pravi put. Ako ne zahtijevaju da oni promijene svoje načine, Fondacija će nastaviti da baci svoj novac neminovno u užasno neefikasno politički mašine, koji su žarišta pohlepe i korupcije. Nemojte pasti žrtva na argument koji bi propis donijeti više legitimitet da vaše poslovanje; činjenicu da ste uspostavili uspješne Bitcoin biznisa je i više nego dovoljno dokaza da Bitcoin je već legitimna, čak i bez regulacije. Napravite svoj zahtjevi sada. A ako Fondacija nastavlja s više istih, napravite nezadovoljstvo jasno i glasno.

Nadam se da su i Fondacija Bitcoin i njenih članova iskoristiti ovu poruku u ozbiljno razmatranje prilikom formuliranja svoj stav o regulaciji BitLicense.

Pozdrav,

Evan Faggart

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako Net Netalitet može uticati na Bitcoin

Post Bitcoin

Blockcoin Online Bitcoin novčanik - Uputstvo za konfiguraciju sigurnosti

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: Vodič za početnike

Post Bitcoin

Zašto New York Bitcoin pravila neće uspjeti: Obim i privatnost

Post Bitcoin

Kako čitati transakciju Ethereum

Post Bitcoin

Bitlicense Update - Lawsky dodaje nove foldove u Bitcoin regulatorni okvir

Post Bitcoin

11. maj 2015

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Konačna bitkain aukcija svilenih puteva - Četiri pobednika su prošle sa 44.000 bitkoina vrednih 14,6 miliona dolara

Post Bitcoin

MasterCard Bitcoin patent za kupovinu širom svijeta!

Post Bitcoin

Kako izvući svoj profit bitkoinog slavina sa jednim korakom

Post Bitcoin

Bitsquare - Bitcoin razmjena sa decentralizacijom do kraja