Nadmašiti da koristite 3% Bitcoin Profit-a da biste promovisali svest o Bitcoin-u | Bosnian.Lamareschale.org

Nadmašiti da koristite 3% Bitcoin Profit-a da biste promovisali svest o Bitcoin-u

Nadmašiti da koristite 3% Bitcoin Profit-a da biste promovisali svest o Bitcoin-u

Patrick Byrne, direktor Overstock, i dugogodišnji Bitcoinsupporter, najavio je na "Bitcoin u Beltway" konferenciji u Washingtonu, da će Overstock početi koristiti 3% svojih Bitcoin profita za promociju Bitcoin i kriptovaluta u cjelini. Overstock će uzeti 3% od svoje Bitcoin dobiti i donirati ga u nekoliko različitih grupa zagovaranja, koji rade za širenje svijesti, i prihvatanje, Bitcoin i drugih kripto-valuta. Ova namjena od 3% Bitcoin profita Overstock na širenje svijesti kripto-valute dolazi kao dodatak 10% Bitcoin profita koji kompanija već ima. Patrick Byrne drži nekoliko miliona dolara od svog ličnog novca u Bitcoin kao dobro. Coindesk prijavio da je ova odluka od Overstock je bio vrlo nov i da je njegova realizacija ne bi se dogodilo sve do nekoliko mjeseci od sada, i da službene najave Overstock u cjelini kompanija neće doći do negde u septembru.

Overstock je jedan od najvećih, ako ne i najveći, online trgovaca u svijetu koja prihvata Bitcoin kao legitimno sredstvo plaćanja. Slično kao i Amazon, Overstock nudi širok spektar proizvoda za prodaju, iz knjige pokućstvo, a sve to se može kupiti pomoću Bitcoin. Biti direktan konkurent Amazon, odluka Overstock da prihvati Bitcoin prije nekoliko mjeseci donio je veliki pritisak iz Amazon kupaca da prihvati Bitcoinas dobro. Međutim, Amazon je do sada odbacio bilo kakve sugestije da prihvati Bitcoin. Dakle, Overstock suštini ima digitalni deviznom tržištu do sada u ćošak kao online generalni malo je u pitanju.

Budući da je najveći online prodavac koji prihvata Bitcoin, Overstock je dobio značajnu količinu Bitcoin dobiti, u odnosu na veličinu Bitcoin ekonomije. Od kraja maja, Overstock je dobio 1,6 miliona $ prihoda od prodaje u Bitcoin. Kompanija očekuje da će najmanje 10 milijuna $ do kraja prve godine Bitcoin prihvatanja. Ako Overstock zadovoljava 10 milijuna $ u Bitcoin profita projekcija do kraja ove godine, koji će značiti da će ta kompanija donirati $ 300 hiljada do Bitcoin organizacijama zagovaranje. Ovisno o tome koliko je vrijednost Bitcoin cijeni do kraja ove godine, da je 3% mogao završiti kao vrijedan čak i više nego $ 300 hiljada.

Prema Patrick Byrne, preko 4.300 kupaca su koristili Bitcoin od Overstock počela da prima kao plaćanja. Byrne je rekao da Bitcoin kupci imaju tendenciju da se skuplje kupovine od prosječnog kupca koji koristi fiat valute. Byrne je dodatni najavu na Bitcoin u Beltway konvenciji koja Overstock planira da proširi svoje Bitcoin sticanja dobiti potencijal širenjem Bitcoin prihvatanje međunarodnim kupcima, što znači da kupci izvan Sjedinjenih Američkih Država, u bliskoj budućnosti. Ovo širenje svoje Bitcoin prihvatanja međunarodnim kupcima će značiti još više Bitcoin profit Overstock, što znači da je 3% koji će ići na Bitcoin zastupničkim grupama će biti još veći iznos od bitkoine.

Program za zastupanje Overstock Bitcoin i uticaj na Bitcoin Cijena

Takva svježe najava, bilo koju vrstu analize o utjecaju tog programa Bitcoin zastupanja Overstock može imati na Bitcoin priceis čista špekulacija. Međutim, takve spekulacije ova najava proizvodi neke vrlo realne mogućnosti. Ako Overstock program čini razliku, i dovodi do više preduzeća prihvatanje Bitcoin kao sredstvo plaćanja, a zatim Bitcoin bi cijena mogla jako dobro ići gore kao rezultat.

Pretpostavimo da Overstock ne ispuni svoje projekcije od 10 miliona $ do kraja 2014. To $ 300 hiljada donirali organizacijama posvećen isključivo širenju svijesti Bitcoin će napraviti veliku razliku u sposobnosti tih organizacija da se reklamiraju i dopru do potencijalnih Bitcoin acceptor. Šta ako, u 2015. Godini, Overstock prima $ 15 miliona ili 20 miliona $ u Bitcoin profit? Onda još više će biti doniran ovih organizacija.

Sve dok, ove organizacije će biti rade marljivo da se kompanija širom svijeta da prihvate Bitcoin. Kako sve više kompanija prihvatiti Bitcoin, svijest i prihvatanje treba nastaviti rasti eksponencijalnom stopom, a potražnja će se povećati kao rezultat. Dakle, Bitcoin cijena trebala ići gore značajno, ovisno o uspješnosti ove organizacije su na korištenje donacije Overstock da pomogne širenje svijesti kriptovaluta, i Bitcoin prihvatanje. Naravno, nećemo saznati koliko Bitcoin profit Overstock će do kraja ove godine. Međutim, ako je dugoročni trend u Bitcoin nastavi, možemo očekivati ​​da vidimo Bitcoin profit Overstock nastaviti da raste, a time i njihov doprinos bi mogla postati vrlo značajna.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Volite li Bitcoins? Onda morate znati šta je 51% napad

Post Bitcoin

Član Izvršnog odbora Evropske centralne banke je protiv Bitkoina

Post Bitcoin

Prvi set bitcoin bankomata u Los Angelesu ove nedelje

Post Bitcoin

Kako digitalna valuta omogućiti poljoprivrednicima u Africi?

Post Bitcoin

Bitsquare - Bitcoin razmjena sa decentralizacijom do kraja

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin donosi praktična rešenja za Evropljane i još mnogo toga

Post Bitcoin

Pravila FEC Bitcoin se može koristiti za političko finansiranje u 6-0 glasanju

Post Bitcoin

Raspoređivanje Kipochi, Mpesa i Bitcoin u Istočnoj Africi

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: MNO iz BTC-a

Post Bitcoin

Kako ukloniti bitkoine kod kuće u 5 koraka

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije