Objavljen Robocoin 2.0, Nove funkcije bankarskog poslovanja za Bitcoin | Bosnian.Lamareschale.org

Objavljen Robocoin 2.0, Nove funkcije bankarskog poslovanja za Bitcoin

Objavljen Robocoin 2.0, Nove funkcije bankarskog poslovanja za Bitcoin

10. Juna 2014. Godine, u Las Vegasu na bazi BitcoinATMmanufacturer Robocoin je najavio sljedeću fazu u njenom razvoju, Robocoin 2.0. Kompanija se nada da će postati stvarne bankarske usluge, a ne samo provajdera Bitcoin bankomata. Robocoin se kotrlja online Bitcoin bankarske usluge, s nekoliko različitih računa za različite namjene; Robocoin, operater, multisig i broker račune, koje možete koristiti u skladu sa vašem Bitcoin potrebe skladištenja. Online bankovni račun Osoba će biti dostupna iz bilo koje Bitcoin bankomata, što znači da ćete biti u mogućnosti da deponuje sredstva, povući ih, i razmjena 12 različitih valuta za Bitcoin, iz bilo kojeg Bitcoin bankomata, na bilo kojoj lokaciji, bez potrebe da se više naloga. Osim svoje bankarske funkcionalnost, novi Robocoin online račune će djelovati kao online novčanike, omogućavajući korisnicima da šalju i primaju sredstva širom svijeta odmah. Trenutno, Robocoin pruža svojim Bitcoin ATM usluga 13 zemalja širom svijeta, a trenutno radi na proširenju svoje usluge na više zemalja. To ne znači da treba da borave u zemlji koja ima Robocoin bankomat kako bi mogli koristiti online bankarske usluge, međutim. Svako može kreirati korisnički račun i koristiti ga kao online novčanik.

Zanimljiv novi karakteristika Robocoin 2.0 Bitcoin bankomata je sigurnost računa. Implementacija biometrijske tehnologije autentifikacije, palme skener će biti jedan od "tri faktora authentication- telefona, PIN, i palme vena", koja će "sigurne račune klijenata protiv krađe i prevare."

Revoluciju Global Remittance tržište

Mi znamo da Bitcoin ima sposobnost za prijenos novca između dvije osobe na bilo kojoj lokaciji odmah i naknade minimalne transakcije, u odnosu na transfere vrši preko tradicionalnih bankarskih institucija. Također, činjenica da Bitcoin transferi mogu biti sa mobilnim telefonima znači da Bitcoin može zamijeniti tradicionalne bankarske institucije u izuzetno osiromašenim zemljama, u kojima pojedinci koriste jeftini pametnih telefona, a ne računala. Međutim, s razvojem Robocoin 2.0, na globalnom tržištu doznaka će postati lakše nego ikad.

Bitcoin se već koristi od strane obitelji koje imaju rođake u nerazvijenim i zemljama u razvoju da pošalju novac onima rođaka, kako bi im se pomoglo u svoje dnevne troškove. Bitcoin je tako privlačan za porodice u tim situacijama zbog brzine, i niske cijene, slanja novca putem Bitcoin mreža za plaćanja u odnosu na tradicionalni način kabliranja novca preko banke. Jedan od najpopularnijih usluga žica transfer koriste za doznaka je usluga Western Uniona međunarodni transfer žice. Tu je i pokretanje međunarodnog transfera novca usluga, Moneygram, koji se trenutno takmiči sa Western Union. Ove usluge naknade masivne transakcije koje jedu se veliki dio novca koji porodica poslati u inostranstvo rođacima naplatiti, što ga čini izuzetno skupo za ove porodice da pomognu svojim osiromašenim rođaka. Bitcoin se dokazao kao puno bolju uslugu nego Western Union ili Moneygram, kao blockchain tehnologija čini naknade transfer zanemariva, pa čak i "slobodne", ako ste spremni da rizikuju produžen puta potvrdu.

Robocoin 2.0 će iskoristiti izuzetno jeftinih naknade rudar i brzim transakcije ubrzava od strane, konsolidacije servis bankomat, novčanik toplu i hladnu servis za pohranu u jednu Bitcoin "banking" uslugu. Proces doznaka Bitcoin će biti mnogo jednostavniji sa ovakvim konsolidacije. Trenutno, kada pojedinac želi poslati neki Bitcoin inostranstvu članu porodice, što je proces u više koraka mora odvijati.

Prvo, oba članovi porodice moraju da preuzmu novčanik aplikaciju; i sa širokim spektrom novčanik aplikacija za izabrati iz, to može biti teško shvatiti što one za korištenje, kako bi se postigla pravu ravnotežu efikasnosti i sigurnosti, koje bi se željena na tržištu doznaka.

Dalje, osoba šalje bitkoine mora zapravo ih kupiti od razmjene. Sa zloglasnom Mt. Gox debakl, napravio još gore nedavnim oslobađanje Willy izvještaj, došlo je na vidjelo da je bilo koji Bitcoin razmjena treba koristiti s velikim oprezom.

Na kraju, stvarni transakcija mora se održati, koji je najlakši korak u ovom procesu; osoba A će poslati bitkoina inostranstvu, odmah, na osobu B. Zatim, osoba B će morati izaći i naći nekoga ko će trgovati bitkoine za valutu te zemlje. Budući da smo u potrazi na proces doznaka u ekstremno siromašnim zemljama, malo je vjerovatno da će biti mnogo trgovaca koji prihvate Bitcoin, stvarajući potrebu da proda bitkoine za ostale valute. Ovaj korak je najopasniji korak u procesu doznaka Bitcoin, kao osoba pokušava prodati bicoins će biti osjetljivi na pljačku i prevare, jer će morati oslanjati isključivo na njihovo povjerenje u osobu koja kupuje svoje bitkoine.

Međutim, ovaj proces će biti moderniji, i napravio više siguran, do uvođenje u Robocoin 2.0. Svaki korak u procesu sada mogu se odvijati u Robocoin ekosistema. Oba članovi porodice mogu stvoriti Robocoin računa online. Osoba A možete koristiti bilo online uslugu, ili obližnji bankomat, da sigurno kupovati bitkoine i poslati ih osobi B. Zatim, osoba B može otići u Robocoin ATM, koji bi idealno da se nalazi na sigurnom, dobro osvijetljene površine, i iskoristiti proces od tri faktora autentifikacije da sigurno okrenuti bitkoine u drugu valutu da on ili ona može koristiti za dnevne troškove. Sa Robocoin 2.0, rizičnim, multi-korak Bitcoin proces doznaka je napravio mnogo jednostavnije, brže, i da će postati potpuno nepovjerljiv.

Nadamo se, potencijal za Robocoin 2.0 potpuno remont globalnom tržištu doznaka će biti potpuno ostvareni u nekom trenutku u budućnosti. Mi znamo da Bitcoin može donijeti prosperitet čak i najsiromašnijim zemljama, tako što gura vladu monetarnog sistema. Sada, uz najavu Robocoin 2.0, koji će biti na raspolaganju negdje ovog ljeta, ovaj potencijal je masovno proširio.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako zaraditi novac širenjem reči o Bitcoinu

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik

Post Bitcoin

Posuda prihvata Bitcoin kroz Coinbase

Post Bitcoin

4 načina kupovine Bitcoin-a sa Cash Wordwide-om

Post Bitcoin

Laboratorije Butterfly odgovara na žalbu FTC-a

Post Bitcoin

Ešli Madison propušta: Šta učiniti kada se suočiš sa Bitkominskom ucenom

Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas

Post Bitcoin

Kako čitati transakciju Ethereum

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Kanada će sprovesti Uredbu o bitcoinima

Post Bitcoin

10. aprila 2015