Da li je Ross Ulbricht razlog sviranja na Svilenom putu? | Bosnian.Lamareschale.org

Da li je Ross Ulbricht razlog sviranja na Svilenom putu?

Da li je Ross Ulbricht razlog sviranja na Svilenom putu?

Tokom vikenda Bitcoinentrepreneur Roger Ver postaviti Cryptosphere na vatru kada je objavio da će on donirati $ 10 za svaki retweet dobio oko svoju podršku za optužene Silk Roadmastermind Ross Ulbricht. Ulbricht, prema američkoj vladi, bio je tajanstveni Dread Pirate Roberts, vlasnik i glavni administrator zloglasne Dark Marketthat pomogao Bitcoin na karti. Ver dobila 160.000 retweets pre nego što je najavio da neće donirati više novca na uzrok, a trenutno privodi kraju iznos planira da doniraju uzrok.

Free Ross kampanje, počela njegova porodica i trčanje na platformi Indiegogocrowd-sredstva, nije vidio mnogo aktivnosti ranije. Sa skromnim cilj od 20.000 $ do sada su podigli manje od pet godina, ali možda će pokupiti na vijest da Ver donira tako teško.

Bitcoin i svile

Otvorio svile u februaru 2011. Godine na malo pompe. U junu je, međutim, Gawker objavio je članak o lokaciji koja pruža upravo onu vrstu publiciteta što je bilo potrebno. Prometa na stranici dramatično porasla, i više medijske kuće počela da trči ekspozei o ovom uzbudljivom novom korištenja Interneta. Kao jedan kupac od svile reći svoje iskustvo kupnje LSD na lokaciji "To je kao da žive u SF roman."

Ovo je, za mene, je bio razlog za početni uspjeh Bitcoin-a. A gotovo anonimni valute, koja bi se mogla koristiti za kupovinu bilo kakvu vrstu droge želiš od anonimnih proizvođača, na pijaci, gdje je održan novca u escrow za zaštitu i kupca i prodavca? Ako vam se sviđa droge i imao priključak za internet, kako si mogao ne ovako? Niko ne voli kupuje drogu, to je uvijek čudno iskustvo, bez obzira koliko često posećujete iste dilera. Možete videti u prikazan u Pineapple Express, Traffic, Traffic Jam, Requiem for a Dream, i skoro svaki drugi film o drogama možete imenovati, iako neki autori / direktori su jasno imali lošije iskustva od drugih.

Kao Put svile je postao poznat je privukao klijente u gomilama. U 18 mjeseci je bio otvoren federalci tvrde DPR i njegova ekipa rukovati preko 1 milijarde $ u Bitcoin transakcija. Novinarima nazvan Put svile "na ebay droge", ali prema nedavnom studydone profesori prava i krivičnog nauke, odnosno, čini se da bi više apt opis bude "Ali Baba droga" kao i većina prodaje su bulk trgovina.

DPR je bio vrlo popularan poslovni vlasnik koji je rutinski pisao blog o ekonomiji i lične slobode, imajući libertarijanac ton. Njegov drzak stav, i očito prezir za američku vladu, su definitivno motivirajuće faktore koji su doveli američkih senatora Chuck Schumer (D-NY) i Joe Manchin (D-WV) da pišu američki državni tužilac Eric Holder i zamoli ga da započne hitnu istragu u Roberts i svile.

Fed uzvraća udarac

Kao odgovor na ovaj zahtjev, federalci organizovao radnu grupu koja je obuhvatila gotovo sve njegove abeceda juha organizacije: FBI, DEA, DHS, IRS, ATF, a US Postal inspekciju i tajne službe. Počevši u Chicagu i New Yorku vlada je počela agresivnu kampanju da uvoznike droga, i (njihova prednost ciljeva) admina od svile. Obrazloženje je bilo da, ako bi mogli uhvatiti jedan, da bi se obratilo na druge. To je bio zvuk obrazloženja, kao i svi naučili od predmeta LulzSec šut-pozivatelja Sabu: to je lako biti čvrst momak ograda protiv Čovjek iz sigurnosti interneta, mnogo teže kada je policija zapravo kucaju na vrata.

Rezultat ovog istraživanja bio je oduzimanje Puta svile domena, veliku količinu bitkoina, i hapšenje nekoliko proizvođača. Nagrada je, međutim, bio je hvatanje Ross Ulbricht, navodno čovjek koji stoji iza imena "Dread Pirate Roberts."

Prema FBI, njihova istraga je pokazala da Ulbriht napravio nalog na različitim forumima koristi naziv "altoid" slati poruke oglašavanje svile, kao i traženje radnika. Kasnije, "altoid", rekao je aplikanti ga kontaktirati na, iako je kasnije pokušao (neuspješno) da pokrije te tragove. Sudski dokumenti pokazuju da je Fed sudski poziv Google da pruži informacije o vlasnika računa, a vlasti su također dobili server sliku nakon saznanja da se koristila za domaćin svile stranice, dajući im pristup svim privatne poruke na sajtu.

Federalci su brzo Crow o hapšenju, a mediji su mnogo optužbi ponovo poravnala Ulbricht. Osim očekivanih zločine (pranje novca, trgovinu drogom, udruživanje radi vršenja krivična dela) Ulbriht je također optužen da je pokušao da unajmi ugovor ubojica da se nosi sa potencijalom informacije curenje, nakon što je jedan od njegovih radnika je uhapšen u sklopu FBI uboda operacije.

Bitcoin je Champion of the People?

Na tragu njegovog hapšenja, Ulbriht porodica pokrenula web stranicu, FreeRoss.org, gdje oni traže da se prikupe sredstva za njihovog sina pravnu zaštitu. Gore navedenih Indiegogo kampanja, sa 23 preostalih dana, do sada je samo podigao 22% im je cilj od 20.000 $, uprkos porodice Ulbriht bojati kao veliki trenutak u individualne slobode. Argument koji se vrši na Free Ross stranice je prikazan na slici ispod, preuzete sa sajta Free Ross.
 

Postavljanjem pod nazivom "altoid", a onda kasnije postavljanje jedinstveni kod isječke na Stack Overflow traže pomoć, Ulbriht prilično se predstavio da je DPR svakome ko ima vremena i novca za digitalni arheologija saznati. (Savezna vlada, na primjer.) Shvativši da je objavljeno ovih isječke pod svojim imenom, on je žurno briše njegov račun, a zatim ponovo postavila pod drugim imenom i e-mail adresu, ali šteta je već učinjeno. Federalci su shvatili tko je on i da su u procesu izgradnje slučaj, koristeći sve resurse na raspolaganju.

Ulbricht porodice, osim ako ja sam to nesporazum, čini argument da, čak i ako je njihov sin Dread Pirate Roberts, koga je briga? Sve što je uradio je osigurati mjesto za ljude da kupuju drogu za ličnu upotrebu, lični izbor da vlada ne treba da se ometa. To je izuzetno Slobodarske argument, i veoma popularna kod te zajednice (iako se ne čini da se izlazi u gomilama da doniraju novac za njegov pravni fond oni, treba imati na umu).

Ono što svi izgleda zanemaruju je, međutim, da je Put svile prodao više od droge. To je prodao falsifikata, hacking brojevi alata, ukraden PayPal računa i kreditne / debitne kartice. Možda da droga zaista bili jedini roba na prodaju na Putu svile ovom slučaju imaju više popularan žalbu. Kako sada stvari stoje, međutim, DNR izgleda manje kao Slobodarske heroj, a više kao tipična gangstera, posebno ako je optužbe da je pokušao da unajmi ubica su istinite.

Nastavak suđenja zakazan je za početi u novembru. U ovom trenutku, izgledi sumorni za Ulbricht, ali samo će vrijeme pokazati kako će svoju pravu sudbinu biti.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Izveštaj o cenama u nedelji u boji za kovani novac

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 Bitcoin Milionera

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

Karton Bitcoin košara dodaje Bluetooth, GPS Discovery pomoću GPS-a

Post Bitcoin

Lista od 8 bloka istraživača i šta su tačno?

Post Bitcoin

Kako Mine Monero na računaru: početni vodič za XMR Mining

Post Bitcoin

Svjetionik Mikea Hearna bi mogao masovno poboljšati bitkoin

Post Bitcoin

Butterfly Labs Josh Zerlan Deposition Hightlights

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin mining nezakonito?

Post Bitcoin

Kako pročitati transakciju Bitcoin

Post Bitcoin

GAWMiners: Šta je HashCoin, HashBase i HashPool?

Post Bitcoin

Bitkoini protiv bitnih kovanica i bitkoina protiv bitnog kovanog novca