Rastuća neefikasnost Bitcoin fondacije | Bosnian.Lamareschale.org

Rastuća neefikasnost Bitcoin fondacije

Rastuća neefikasnost Bitcoin fondacije

Ovaj autor stavovi ne predstavljaju stavove Coin podnesku.

Bitcoin Foundationis mnogi smatraju da je glavni predstavnik Bitcoin. Fondacija je zadužena za promociju globalnog prihvatanje Bitcoin, koji uključuje pomoć velikih kompanija i da ga prihvati plaćanje, lobiranja vlade da se povoljan stav prema digitalnu valutu, te razvijanje Bitcoin protokol da bi se najbolje monetarni sistem može biti.

Međutim, čini se da Bitcoin Fondacija pada kratko da služi svojoj svrsi u poslednje vreme. U svojim ranim danima, Fondacija je bila središte aktivnosti, uzbuđenja, a optimizam u pogledu razvoja Bitcoin i širenje njegovog prihvatanja. Sve to pozitivnosti promenio, međutim, kada je Fondacija počeo s obzirom na mogućnost slanja lobista na raznim svetskim vlade kako bi se pro-Bitcoin zakona prošao kroz legalne kanale. Od tada, Fondacija je postao obavijen velom tajne i birokratije; ona je postala više političku pozornicu od grupe zastupanje Bitcoin.

Napori Fondacije zapravo poboljšati Bitcoin infrastrukture, a ne moliti za vladu prihvatanje Bitcoin (koji je po svemu sudeći nije do sada bila uspješna) postali su toliko stagnira da je, prema Mike Hearn, oni imaju "stao." I postali su "radikalno dovoljno sredstava." Hearn je rekao da su svi osim jednog od tri programera koji rade za Bitcoin Fondacije su prestali da rade na Bitcoin je kod zbog političkih razloga. Svaki put kad jedan od njih predlaže promjenu protokola, oni primaju reakcije iz određenih dijelova zajednice. Iako je ovo slutnja zaista ne mogu potvrditi, pretpostavljam da je Fondacija koja je napravila Wladimir J. Van der Laan i Cory Robertson nerado raditi na Bitcoin jezgru koda. Zbog javne reakcije u vezi sa predloženim promjenama na Bitcoin, Fondacija vjerovatno želi da se suzdrže od davanja velikih promjena na protokol, tako da oni mogu podržati njihov javni imidž. Ali opet, ako su zaista toliko zabrinuti za svoju reputaciju, onda zašto bi zaposliti Brock Pierce, neko sa neverovatno sumnjive prošlosti? Ne samo da Pierce ima sumnjivom istoriju, ali izgleda da je on čak i ne brine o svom poslu kao Bitcoin Foundation boardmember.

Dakle, ako je istina da je Bitcoin Fondacija je toliko zabrinut o politici i javnom slike koje su se odlučili da se suzdrže od donošenja promjene u Bitcoin protokol (i to nije bitno da li je to istina ili ne, jer to je činjenica da je razvoj Bitcoin je postao stagnira), a oni su do sada bili neuspešni u dobijanju vlada na našoj strani, koja je onda svrha Bitcoin Fondacije? Zašto čak i postoji, a šta je to doprinosi Bitcoin zajednici? Mislim da je sve veći neefikasnost Bitcoin Fondacija ima puno veze sa svojom skrenula pažnju od razvoja Core političku akciju. Jednostavno rečeno, ako se družiš s vladama, koje ćete početi da se ponašaš kao vladu.

Bitcoin Fondacija potreba samo Go Away

U ovom trenutku, Bitcoin Fondacija je prilično bezvrijedan kao sredstvo za širenje svijesti i prihvatanje Bitcoin. Od kraja, Bitcoin Fondacija je zaista učinio ništa da se ostvari bilo kakav dalji razvoj u protokolu, ili bilo šta drugo što bi moglo biti pozitivno za Bitcoin zajednicu. Coinbase i BitPay učinili mnogo u posljednjih nekoliko mjeseci u pogledu dobivanja velike kompanije da prihvati Bitcoin kao sredstvo plaćanja onda Fondacija ima. Plus, jedan od najvećih problema sa kojima se suočava Bitcoin do sada, Bitcoin mining centralizacija, je otišao sve ali nezapaženo od strane Fondacije. Sve što su oni radili kao odgovor na Ghash.io postizanja 51% heširanje vlast je bila da objavi thislackluster blogu Gavin Andresen. Djelovanje slobodnog tržišta sebičnim učinio eksponencijalno više od Bitcoin Fondacija za rješavanje rudarskih centralizacije problem Bitcoin. Pojedinaca u Bitcoin zajednici okupili nezavisno Fondacije-a uvjeren rudara da se ukaže svoje bunare na druge Bitcoin mining bazeni, posebno P2Pool, decentralizirana Bitcoin mining bazen koji ne bi bio ranjiv na 51% napad ako je to da dobije 51 % heširanjem snage. Međutim, jedini način da se dođe do zaista trajno rješenje Bitcoin mining centralizacija je modificirati osnovni protokol Bitcoin tako da rudarska centralizacija je nemoguće. Ali Bitcoin Foundation, organizacije koja je preuzela odgovornost za razvoj Bitcoin, više ne radi na core protokol!

Politike i birokratija Bitcoin Fondacije radi ništa drugo nego skretanje pažnje od stvarnih problema koje zajednica treba popraviti ako želimo da ikada vidjeti Bitcoin ostvariti svoj puni potencijal. Aktivnosti vlade poput Fondacije je jednostavno otišao predaleko. Do sada je, u stvari, da je Andreas Antonopoulos je potpuno prekinuo sve tieswith Fondacije:

Zajednica ne treba politika, tajnost, a navodno pedofili u cilju poboljšanja nakon početnog stvaranja Satoshi Nakamoto, a proširio se širom svijeta. Treba nam samo adekvatna sredstva za Bitcoin Core programere, koji Mike Hearn Lighthousehopes pružiti. Nakon što smo se u dovoljnoj mjeri poboljšati Bitcoin protokol, tako da je najbolje da to može biti, slobodno tržište će jednostavno ide svojim tokom, i Bitcoin će biti izabrani od strane građana svijeta kao najpoželjniji monetarni sistem.

Bitcoin je trebalo da bude bijeg od vlade letargije i pesimizma. Nemojmo dozvoliti da Bitcoin Fondacija da ga pretvori u više od istog.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Zašto je Rand Paul pogrešio u vezi s podrškom Bitcoin-a s akcijama

Post Bitcoin

Deflacija Dio 1: Deflacijska priroda bitkoinske cijene

Post Bitcoin

Šta je bitkoin privatni ključ, kako ga koristiti, držite ga sigurno!

Post Bitcoin

Kako rasti svoje Bitcoins za 20% godišnje na autopilotu

Post Bitcoin

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Post Bitcoin

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10

Post Bitcoin

Prvi set bitcoin bankomata u Los Angelesu ove nedelje

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

Objašnjene tarife za Bitcoin - Da li je transakcija Bitcoina stvarno besplatna?

Post Bitcoin

Argentinska centralna banka se plaši bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Mining Centralizacija: Tržište se sam popravlja