Šta je 51% Attack - Pojednostavljen Bitcoin Tutorial | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je 51% Attack - Pojednostavljen Bitcoin Tutorial

Šta je 51% Attack - Pojednostavljen Bitcoin Tutorial

Možda ste čuli za termin "51% napada", ali šta to zapravo znači?

Bitcoin minersuse moćne kompjutere da potvrdi da je svaka osoba koja želi provesti Bitcoin stvari ima Bitcoins provesti i ne pokušava prevariti sistem. Oni to pregledom blockchain - digitalni datoteku koja dokumentira svaki Bitcoin transakcija ikad napravljen. Rudari obično grupe zajedno u rudarstvu bazena, tako da možete kombinirati svoje rudarske moć i postati efikasniji.
Moć procesa rudara verifikacije dolazi iz svoje decentralizacije. Na primjer, recimo da je transakcija koja prolazi kroz blok lanca. Svaki rudari će razmotriti ovu transakciju i odlučiti da li je pošiljalac zaista ima Bitcoin on želi poslati. Ako većina rudara vlada transakcija je važeća da će proći.

Ali, šta ako je neko mogao dobiti čekanju više od 50% rudarskih snage mreže i manipuliraju sistem za vlastite potrebe. Teoretski gledano, ako neko uspeva da izvede takav napad on može udvostručiti potrošiti svoj novac - što znači da mogu platiti sa istim Bitcoin dva ili čak i više.

Napadač će moći da spriječi transakcija bude potvrđena i spriječiti drugih rudara iz stvaranja novih Bitcoine. Ali više na dvostruko potrošnje i potvrda će se razmatrati u kasnijim video.

Za sada, evo pravog primjer napada 51%. U januaru 2014. Godine jedan od rudarskih bazena postao tako veliki da približavao 51% od ukupnog broja rudarskih snage. To, naravno, stvorio neke panike u Bitcoin zajednici, ali je fiksna ubrzo nakon rudara koji su napustili bazena kako bi se izbalansira stvari.

Jedna od stvari koje treba imati na umu je da neko sa toliko rudarstva snaga bi vjerovatno zaraditi više novca koristeći ovu moć da kopaju legitimno nego zapravo blokira transakcije ili dvostruko potrošnje. Time se smanjuje rizik za takav napad značajno.Bitkoin vredi 4.000 dolara. Zašto verovatno ne bi trebalo da posedujete jedan - ForbesTo je razlog zašto skoro niko od nas ne bi trebalo da imate Bitcoine. Bitcoin vrijednost ima više slabosti. Neko bi mogao da hack u blockchain, stvoriti više Bitcoin i manipulirati vrijednosti ili prodati nelegitimni Bitcoin i pobjeći sa dolara kupaca. Ili grupe korisnika možete postaviti veliki kupuje i prodaje za Bitcoin, manipulacije njihovu vrijednost, jer nema kontrole. Ili korisnika Bitcoin mogao jednostavno početi koristiti drugi kripto-valutama ili tradicionalne valute koje izdaje vlada i na tržištu bi mogao u potpunosti preklopiti, čineći Bitcoin bezvredna, kao što se desilo sa drugim kripto-valuta. Bilo koji ili sve od ovih stvari bi se moglo dogoditi u bilo kojem trenutku.

Osim ako ste profesionalni trgovac, ili jednostavno želite da se kockaju, kloni Bitcoine. Oni nemaju inherentnu vrijednost, jer su valuti koja predstavlja vrijednost umjesto da cijenimo sami. 

Eulogy od strane: Adam Hartung


Sve ovo Bitcoin Stvar je lažno - SplinterSvi ovi imaginarni "digitalne valute" tek čine lažni stvari....

Što je Bitcoin? Niko ne zna. Ne mislim da niko ne može ponuditi niz mogućih zvuče riječi koje čini na prvi pogled, kao da se opisuje pravu stvar, i primijeniti te reči Bitcoin ili čak "Ethereum" ili bilo koji drugi "digitalni novčić", to jest "miniran" na računaru (lažni). Mislim da ništa od toga nema smisla....

Na računaru imate Bitcoin. Njegova vrijednost varira mahnito iz mjeseca u mjesec. Nemaš pojma šta će biti u stanju da ga zamijeniti za sutra. Ne možete kupiti burrito s njim bilo gdje. To je lažni...

Umjesto da mi govori kompjuter činjenica o tome što su to digitalne valute, reci mi ovo: Je li bolje od gotovine? To držim u ruci? To mi burrito kupuje? To me košarkaški kupuje? To me kuću kupuje? To me borbeni avion kupuje? Je li bolje od toga? Ne nije…

Smijati svojim bahatih smeh sve što želite. Uživajte me zovu neznalica. Imam burito i sve što imamo je "kod". Da-kod za "idiot".

Eulogy od strane: Hamilton Nolan


1. Aprila 2015. GodineNajnoviji update: 11:47 EDT

(Forbes) Dva agenata za provođenje zakona koji su uključeni u zamršenu multi-agencija istragu svile optuženi su od strane Ministarstva pravde za krađu više stotina hiljada dolara (u najmanju ruku) u Bitcoin.

(CCN) Invoiced.com, usluga naplate koji omogućava preduzećima da kreira faktura i prihvatiti online plaćanja, počela je da omogući svojim klijentima da prihvati Bitcoin.

(Unutar Bitcoin) Bivši DEA agent koji je optužen za iznuđivanje svile administrator Dread Pirate Roberts i krađe sredstava iz bivšeg trzište je bio i oficir za usklađenost sa Bitcoin razmjene CoinMKT tokom svog vremena u DEA.

(Coin Fire) Payza je izrazila interes za kriptovaluta i priprema ažuriranje na platformu koja dodaje mogućnost za trgovce da počne primanje bitcoinand zamijeniti za drugu valutu ili za držanje novca.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

BetChain postaje vodeći bitkoin kazino u višejezičnoj podršci

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena Dio 1: Metodologija

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Donacije Bitcoina na Vašem blogu

Post Bitcoin

Arbitražujući bitkoin - Kako sam postigao 12.12% ROI za 1 sat

Post Bitcoin

Bitcoin novinari: etika vlasnika bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za početnike

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

7 Online preduzeća Trenutno prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Je Bitcoin Anoniman? Evo kompletnog odgovora

Post Bitcoin

Najbolje Ethereum Rudarstvo Hardver (2018 Ažurirano)