Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde? | Bosnian.Lamareschale.org

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Recimo da vam poslati 1 Bitcoin. Nakon nekoliko minuta, vidite da ova transakcija je dobio jedan "potvrde". Šta to zapravo znači?

Blok lanac je izgrađena od "blokova". Svaki novi blok je skup novih jedinstvenih Bitcoin transakcija koje su nedavno napravili. Dakle, kada sam se emituje na mrežu koju želim da vam poslati 1 Bitcoin transakcija otišao u nepotvrđenih transakcije bazen.

Rudari ušli u nepotvrđenim transakcije bazen, uzeo ovu transakciju i druge slične, ovjeren su bili na snazi ​​(što znači da zapravo imam 1 Bitcoin provesti), i grupisani ih u blok. Novi blok je postavljen na vrhu blockchain i smatra potvrđena. Sada rudari mogu preći na izradu novog bloka na vrhu toga.

Svaki put novi blok je izgrađena to znači da je stariji blokira dobio jednom potvrdio (jer provjeravaju iu procesu). Što više potvrda ti, teže će biti da neko manipuliše sistema i ukloniti blok koji sadrži ove transakcije od zida (ili blockchain) jer je zakopano pod drugim blokovima koji su potvrđeni.

Preporučuje se da se čekati najmanje 6 potvrde kako bi se 99,9% sigurni da transakcija neće se otkazana - to traje oko 1 sat da se postigne. Ukoliko imate posla s manjim količinama novca verovatno si u redu sa čeka samo 1 potvrdu.

Unazad transakcija potrebno planiranja, vremena i truda i puno procesorske snage. Većina ljudi vjerojatno neće proći kroz sve te muke za mali iznos novca.Bitcoin kupci bi trebali biti spremni izgubiti sav svoj novac, upozorio je glavni regulator UK-CNBCAndrew Bailey, izvršni direktor Financial ponašanja Authority (FCA), izjavio je BBC-jev "Newsnight" u četvrtak, "Ako žele da ulažu u bitcoin, budite spremni da izgubite sav novac."

Bailey, rekao je nedostatak podržavaju vlada i centralnih banaka za najpopularniji svjetski digitalnu valutu dokazi da je stavljanje novca u bictoin nije bio siguran investicija.

Eulogy od strane Andrew Bailey


Bitcoin Kalkulator: Izračunajte trenutnu tržišnu vrednostŠta je kalkulator Bitcoin? Hajde da bliži pogled na neke od zamršenost Bitcoin objekta, počevši s onim što je kalkulator Bitcoin i kako se koristi kalkulator Bitcoin. U osnovi, kalkulator rudarstvo ili moć calculatoris koristi za praćenje i izračunati koliko Bitcoin svoj poseban sistem može moj.

Koristeći informacije kao što je sadašnja stopa hash i trenutni status poteškoća, ovaj kalkulatori može precizno procijeniti bitkoine generira. To je, u suštini, odgovara na pitanje što je kalkulator Bitcoin. Tu je i Bitcoin kalkulator profitabilnost koja pomaže da se izračunati stvarni iznos novca sistema je sposoban za stvaranje, dok s obzirom na trenutno stanje kursa Bitcoin.

To zaista nije teško shvatiti kako se koristi Bitcoin calculatorand uz malo prakse i znanja u procesu postaje lakše. Koristite kalkulator Bitcoin gore i vidite vrijednosti valuta Bitcoin. Do sada, ovaj osnovni kalkulator može izračunati samo Američki dolar (USD), britanska funta (GBP) i Euro (EUR). Radimo da dodate više valuta / zemalja.

Bitcoin kalkulator


Postoji fatalna mana u kriptokotovinama, što znači da nikada ne mogu biti stvarne valuteProblem koji cryptocurrencies lice je da oni ne dva ključna metrike onoga što čini valutu valutu ", rekao je Donovan. "A valuta mora biti u širokoj upotrebi sredstvo razmjene. Cryptocurrencies nikada neće to postići. Periodu. "

"Fatalni pitanje za cryptocurrencies je da je ponuda od njih mogu samo ikada", rekao je on. "Postoji unlimitedupside za snabdevanje cryptocurrencies."

Eulogy napravio Paul Donovan


Dnevni izveštaj o Bitcoinu: Fidor banka koja koristi Ripple, Huobi dokaz o rezervama i još mnogo togaHuobi objavio (preko reddit

zadnji) da će se provedba industrijski standard Dokaz rezervi programa do kraja avgusta, sa Trading / imovine šema Odvajanje slijediti u rujnu.

Nakon optužbi iz zajednice da obim trgovanja u kineskom razmjene može biti teško manipulisati, Huobi, drugi po veličini razmjene u volumen je sada poduzima korake da bi dokazao svoje rezerve.

BitPay exec: Platili smo ESPN za naše sponzorstvo u bitcoin

U skladu sa svojoj poruci da je digitalna valuta je kao jednostavan za korištenje kao gotovina i sigurnije od kreditne kartice, BitPay suosnivač Tony Gallippi stavio bitcoinwhere usta je ovog ljeta, kada je platio ESPN za College Football zdjelu igra sponzorstva u Bitcoin.

Njemačke Fidor banka će konačno početi završetka internacionalnim transferima preko Ripple protokola virtualne valute iduće sedmice, što je prva banka u svijetu da to učini. Ove dvije kompanije prvi najavili partnerstvo u maju, ali su očito proveli put od rade na integraciji. Banka je možda bio pomoću protokola za iza-the-scene međubankarskih transfera prije odlaska uživo sa transferima kupca.

Ovo je prvi put da je banka uvodi usluga koje se odnose na virtualne valute za javnost. Ovo bi mogla biti velika prekretnica za svijet kriptovaluta.

Bitcoin Online Poker Transakcije odbila Coinbase

Na Reddit, igrač s računa na Bitcoin-prihvatanje online poker stranice Seals je sa Klubovi (CSR) prijavio da popularna Bitcoin razmjena Coinbasehad ograničen pristup uslugama na njihovom mjestu, jer je koristio svoju Coinbase računa za financiranje njegova CSR poker račun.

Čini se kao da Coinbase, kao regulisani novac usluga mora komentar radnje koje je korisnicima kako bi se osiguralo da su u skladu sa propisima. Čak iu svojim korisničkim sporazum poglavlje 7.2 "ilegalnih igara na sreću" prema američkom zakonu je uključena na ograničene aktivnosti.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin-ov rastući prihvat: 6 načina za korištenje BTC-a

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Buducinova buducnost zavisi od vas

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Fleksibilno snabdevanje bitkoma neće stabilizovati cenu bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Tim Draper osvaja aukciju od svile

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Koji je najbolji Bitcoin procesor za plaćanje? Coinkite ili BitPay?

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

Prvi set bitcoin bankomata u Los Angelesu ove nedelje

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a