Objašnjene tarife za Bitcoin - Da li je transakcija Bitcoina stvarno besplatna? | Bosnian.Lamareschale.org

Objašnjene tarife za Bitcoin - Da li je transakcija Bitcoina stvarno besplatna?

Objašnjene tarife za Bitcoin - Da li je transakcija Bitcoina stvarno besplatna?

Ovaj video sadrži napredne koncepte koji su objašnjeni u prethodnom video. Ako ste novi u Bitcoin je najbolje gledati na prethodni tutorialsbefore gleda ovaj.

Jedna od glavnih prednosti Bitcoin je da možete navodno slanje novca između bilo koje dvije točke na zemlji za besplatno. Ali, ako ste poslali Bitcoin jednom ili dva puta prije nego što ste verovatno primetili da postoje naknade činjenicu transakcije u - pa šta se ovde dešava tačno?

Prije nego što sam objasniti kako se obračunava naknada želim da objasnim šta Bitcoin naknade su. Kada naručite rudari transakcije u blocksinside u blockchain plaćeni su dva puta - Prva isplata je ono što vi nazivate "sistem" - što im daje nagradu za uspeh u koji ulaze na blok transakcija. Drugi isplate je naknada korisnika vezan za transakcije koje je zadobio uključeni u tom bloku.

Ali ne uvijek moraju platiti ove naknade, postoje određena pravila koja diktiraju da li će i kada je potrebno da ih plati. Naravno, možete izabrati da zanemari pravila i ne pridaje naknadu za uplatu, ali je onda moguće da će vaša transakcija potrebno puno vremena da se obradi.

Pravilo # 1 - Manje količine plaćaju naknadu

Ako je broj Bitcoin šaljete je manji od 0,01 Bitcoin vas će se tražiti da plati naknadu rudara. Ova naknada je potrebno kako bi se spriječilo korisnike da spam mrežu sa mikro transakcija.

Čak i ako je cijeli transakcija iznosi više od 0,01 Bitcoin ali promjene se vratiš iz yourinputsis više nego 0.01Bitcoins ćete morati platiti naknadu.

Evo kratak primjer:

Recimo želite kupiti sat za 1.999 Bitcoine. Koristite ulaz 2 Bitcoin i dobiti natrag na ulaz 0.001 Bitcoine kao promjene. Od promene je tako mali iznos koji će zahtijevati da plati naknadu dodatnih rudara za to kao dobro.

Pravilo # 2 - Stariji kovanice imaju manje naknade

Ako se ulazi šaljete u transakciji su stariji onda postoji veća šansa da neće zahtijevati naknadu. Starog novca znači kovanice koje nisu preselili dugo.

Pravilo # 3 - Manji transakcije zahtijevaju manje naknade

Svaka transakcija je napravljena od ulaza. Što manje inputa da sastavi transakcije, manje naknade će biti potrebni. Dakle, ako ste poslati 1 Bitcoin i koristiti 4 ulaza od 0,25 Bitcoin je više vjerovatno da će to onda zahtijevati naknadu ako bi poslati samo 1 ulaz 1 Bitcoin.

Imajte na umu da je većina puta nećete imati toliko kontrolu nad da li transakcija zahtijeva naknade ili ne. Vaš Bitcoin walletwill obično čine optimizaciju inputa za vas tako da ćete izbjeći naknade kada je to moguće. Današnje naknada rudar je 0,0001 Bitcoin što je oko $ 0.06 i verovatno vredi platiti da se vaša transakcija brzo obrađeni.

Informacije u ovom postu je izgrađen korištenjem znanja AlefBit (hebrejski web stranica) i BitcoinFees- Oba nevjerovatan izvora za Bitcoin informacija.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema

Post Bitcoin

Bitcoin i tranzicija u novac

Post Bitcoin

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - šta su oni, kako koristiti BTC grafikone

Post Bitcoin

Secure My Bitcoin Wallet: Bitcoin Saveti za bezbednost

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - kako pretvoriti Bitcoin u USD

Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 14-20 septembar 2014

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena Dio 1: Metodologija

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin novinari: etika vlasnika bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za početnike