Ulazi i izlazi - objašnjeni su Bitcoin promjeni | Bosnian.Lamareschale.org

Ulazi i izlazi - objašnjeni su Bitcoin promjeni

Ulazi i izlazi - objašnjeni su Bitcoin promjeni

Jeste li ikada probali da pošalje Bitcoin i saznao da je veći iznos nego što ste planirali Činilo se da je poslao? Evo objašnjenje zašto se ovo dešava...

Je blockchain je veliki fajl koji prati sve Bitcoin transakcija ikad napravljen. Dakle, ako ste vlasnik neke Bitcoin, sve to znači da je blockchain ima reference na transakcije koje su napravljene na svoj Bitcoin adresu. Rok za ove reference je "Ulazi".

Sada recimo da unesete prodavnicu kupiti sat za 1 Bitcoin. Umjesto da se stvarne novčane iz džepa i plaćanje za nešto što samo Kažite prodavaču, - "ovdje su reference koje imam taj novac" ili "ovdje su moji ulaza".

Ono što mislim je - tu su prethodnim transakcijama poslao mi je da dodati do 1 Bitcoin ili više. Ovo se zove izlaz, tako da svaki izlaz je sastavljen od 1 ili više prethodnih ulaza.

Jednom kada koristite ulaz da plati za nešto što se smatra "potrošen", a ne možete ga ponovo koristiti i za druge izlaze. Dakle, u ovom slučaju jednom svoj izlaz je potvrdio da će postati ulaz za prodavca za korištenje u buduće transakcije.

Bitcoin pravila država koja ne možete koristiti samo dio ulaza. Dakle, ako na primjer sam htio da pošalje prodavcu 1 Bitcoin i jedini ulaz ili referenca imam je od nekoga ko mi je ranije poslao 1.5 Bitcoin ću morati koristiti sve ovo ulaz i vratiti "promjene" se vratim na prvu adresu novi ulaz. Tako da ću koristiti svoj 1,5 Bitcoin ulaz, plati 1 Bitcoin prodavatelju, platiti naknadu rudara i vratiti ostatak na moju originalnu adresu.

Sada za pravog primjer - ako se ispita ulaze pažljivo vidjet ćete da je izlaz se sastoji od ulaza 0.142 Bitcoine. 0.005 Bitcoins su poslati nekom drugom, naknada rudara 0.0001 Bitcoin je odbiti, a ostatak novca je vraćen na originalnu adresu.

To je razlog zašto ćete ponekad vidjeti dodatne novčiće šalje sa svojim transakcijama. Ove kovanice će biti vraćeni na promjenu adrese koje možete ručno konfigurirati u vaš novčanik.

Ako želite da se raspitate više o specifičnim ulaza možete omogućiti "nova" moda u blockchain, praćenje ulaza i vidite koji ulazi su potrošeni ili ne.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoin sa bankovnim računom. Žični prenos

Post Bitcoin

Bitcoin kreće do $ 0.00 i mnogi će izgubiti sve kada se bubble pops - upozorava investitor Peter Schiff - RT

Post Bitcoin

Kako razvijati zajednicu bitkoina kroz svijest

Post Bitcoin

Posuda prihvata Bitcoin kroz Coinbase

Post Bitcoin

Grafikon tržišne vrijednosti bitkoina - podaci o razmjenama u živo

Post Bitcoin

Bitkoini protiv bitnih kovanica i bitkoina protiv bitnog kovanog novca

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Donacije Bitcoina na Vašem blogu

Post Bitcoin

Kako napraviti 99,9% sigurnu bitkuin papirnu novčaniku

Post Bitcoin

Dubok Web Bitcoin mikser Nedavni Hack ponovo pokrenuta Debata Darkcoin protiv pouzdanih miksera i pouzdanih miksera Pobjeda

Post Bitcoin

Kako pretvoriti Satoshi u Bitcoin

Post Bitcoin

Twitch.tv je započeo da prihvata Bitcoin za Pretplate

Post Bitcoin

Koncentrisani DDOS napad onemogućava mnoge Bitcoin lokacije