Šta je dokaz radnog dokaza učešća? | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je dokaz radnog dokaza učešća?

Šta je dokaz radnog dokaza učešća?

Ovaj video sadrži napredne koncepte o kojima se govorilo u prethodnim video. Ako ste novi u Bitcoin predlažemo gledanje prethodne videosbefore ovaj.

Da bi rudar zapravo uđe u blok transactionsinto u blockchain on će morati dati odgovor, ili dokaz da je poseban izazov. Ovaj dokaz je teško proizvesti, ali je vrlo lako potvrđena. Ovo je poznato kao dokaz o radnom.

Na primjer - Pretpostavljam kombinacija za zaključavanje je dokaz da se izazov. To je vrlo teško proizvesti, jer ćete morati pogoditi mnogo različitih kombinacija - ali nekada proizvodila je lako provjeriti. Samo unesite kombinacije i vidjeti da li se otvara bravu.

Bitcoin koristi dokaz koncepta rada u cilju kako bi bili sigurni da se mreža nije se lako manipulisati tako što rudarstvu, proces umetanja bloka u blockchain, zahtijevaju veliku moć računanja.

Ali dokaz koncepta rada ima neke mane kao dobro. Prvo, puno procesorske snage i električne energije troši samo radi stvaranja slučajnih pogodaka. Drugo, ako dokaz o radu i dalje možemo raditi u "tragedija zajedničkog" scenarija. Dopusti mi da objasnim…

U budućnosti, kada će biti više rudarskih blagodati dao, rudari će naknade samo transakcije dobiti. Pošto je prilično jeftin, uključujući transakcije za rudare da će prihvatiti bilo kakvu naknadu koja će se postepeno do toga da ljudi plaćaju manje naknade i rudare da zarađuju manje novca. U vremenu manje rudari će kopaju Bitcoin, mreža teško će se smanjiti i Bitcoin mreža će biti osjetljiviji na 51% napada.

Jedna alternativa je predložio dokaz koncepta rada je dokaz koncepta ulog. Radije nego zahtijeva dokaz izazov, dokaz udjela sistem zahtijeva da se pokaže vlasništvo nad određeni iznos novca. Što znači da je više Bitcoin ste vlasnik više rudarskih moć imate.

Ovo eliminira potrebu za skupim rudarstvo bunare kao proračuni su prilično jednostavne da dokaže li imate određene posto od ukupnog iznosa Bitcoine na raspolaganju. Samo zamislite da rudarski bunare zamijenjeni su kovanice, a ako ste vlasnik 1% od ukupnog iznosa Bitcoin na raspolaganju možete kopaju 1% od transakcije.

Ova metoda snage rudari imati udjela u Bitcoin mreži i nadamo se da će odvratiti ljude da uznemiravaju svoje rudarske vlast (jer će biti devalvacije vlastite kovanice). Danas Bitcoin tek treba da sprovede dokaz koncepta udjela ali i drugih altcoins kao Peercoin su već implementirani neki verziju toga.

Za detaljnije objašnjenje o dokaz o radnom posjetite ovaj link.

Za više informacija o dokaz o radnom VS. Dokaz o Ulog.

Za aktivnu raspravu u BitcoinTalkabout POW Vs. POS.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Rudarska kompanija Alydian inkubirana od strane Coinlab dosijea za bankrot

Post Bitcoin

Je Bitcoin Anoniman? Evo kompletnog odgovora

Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Coinbase, Gemini i CoinX bitka biće prva Licensed Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Bitcoin u 2014. godini: Uspesi i padovi godine

Post Bitcoin

Secure My Bitcoin Wallet: Bitcoin Saveti za bezbednost

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Donacije Bitcoina na Vašem blogu

Post Bitcoin

Hello Coin Fire!

Post Bitcoin

Overstock.com postaje prvi maloprodajni gigant koji prihvata Bitcoin širom svijeta

Post Bitcoin

Bitcoin slavine i adblockeri

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a (Q-U)

Post Bitcoin

Kako pretvoriti Satoshi u Bitcoin