Kako funkcioniše transakcija Bitcoin? | Bosnian.Lamareschale.org

Kako funkcioniše transakcija Bitcoin?

Kako funkcioniše transakcija Bitcoin?

99Bitcoins već prošla kroz tajne Bitcoin razmjene, ali danas smo odlučili da se setim kako transakcije su napravljeni, tako da novih fanova digitalnu valutu mogu ući ovom svijetu znaju sve tajne.

Ovaj kompletan infographic, iz Zero Hedge, prikazuje sve korake da uspješno ostvari Bitcoin transakcija.

Preko zerohedge.comKako bezbedno deponovati i povući binkove iz papirnog novčanikaU julu sam stvorio vrlo detaljan tutorial o tome kako stvoriti ultra siguran papir walletfor čuvanje Bitcoine. Od tada sam dobio pitanja o tome kako da se povuče Bitcoin od papira novčanika. Budući da je lako deponuje Bitcoin u papir novčanik, ali ne kao intuitivno da ih se povuče sam napravio kratki video tutorial o tom pitanju.

Korak 1 - Pronađite privatni ključ

Vaš privatni ključ je niz dugih brojeva i slova koja se ponaša kao lozinku za svoj Bitcoine. To bi trebalo biti tajna po svaku cijenu. Pobrinite se da se ne zbunjuju sa javnim ključem - također dugi niz brojeva i slova, ali ipak kraći od privatnog ključa. Dok je javni ključ se koristi da deponuje Bitcoin u novčanik, privatni ključ se koristi za njihovo povlačenje.

Korak 2 - Uvezite privatni ključ u Bitcoin klijenta

A Bitcoin klijent je samo program koji se koristi za slanje i primanje Bitcoine. Najosnovniji primjer koji je dat u spotu je Bitcoin Core. Možete koristiti bez obzira na klijenta (tj novčanik) želite (a ima ih mnogo). Pokušao sam za usporedbu većinu popularnih Bitcoin novčanike u ovoj tabeli. Svaki klijent će imati drugačiji način uvoza svoj privatni ključ - neki će vas poslati sliku, drugi će vas da ukucate u svoj privatni ključ. Bolje je da se odnosi na sekciji pomoć od izabranih novčanik da shvatim ovaj iskorak.

Imajte na umu da, kada ste uvezli privatni ključ novčanik papir postaje beskoristan. Ne postoji način uvoza samo određeni iznos od papira novčanik - sve je to na ništa.


Intervju sa osnivačem bitLandersa Franceskom RulijemDobio sam priliku da razgovara sa osnivač bitLanders, Francesco Rulli, danas, i ja sam vrlo zahvalan da je uzeo vremena da razgovara sa mnom. Da li ste čuli za bitLanders ili ne, trebalo bi da vidi ovo. To je društvena mreža koja plaća je korisnicima u Bitcoin, barem na površini, ali gospodin Rulli objašnjava kako se gradi da je mnogo više od toga. Detaljnija analiza će biti napisan u bliskoj budućnosti, ali je vjerojatno to objašnjava bolje nego ja.


Investitor koji je nazvao poslednja dva velika tržišna udesa kaže da je bitkoin mehur - CNBCU pismu ulagačima Srijeda, Jeremy Grantham upravljanja investicijama firme GMO dijeli grafikon ilustrira koliko je velika i koliko brze Bitcoin cijenu talas je u posljednje dvije godine u odnosu na druge istorijske mjehurića.

"Povijesni analogija predlaže ovaj junior balon, po veličini, možda srušiti i spali čak i prije široko tržište vrhova", kaže on.

"Imati nema jasnih temeljnih vrijednosti i uglavnom neuređenih tržišta, zajedno sa pričom pogoduje iluzije o veličini, čini više nego išta u istoriju možemo naći samu suštinu balon."

Grantham također navodi Bitcoin pomama kao jedan od prvih znakova da berzi može se bliži kraju svog yearslong mitinga, i predviđa akcije ćete svoje završne noga više u narednih šest do 24 mjeseci.

Eulogy je byJeremy Grantham


Džejmi Dimon kaže da ako ste dovoljno glupi da kupite bitkoin, plaćate cenu jednog dana - CNBC"Nije me briga za Bitcoin.... Ja lično ne razumiju vrijednost nečega što nema stvarnu vrijednost. Svi vi možete učiniti što god želite i ne zanima me.... Ako si toliko glup da ga kupi, ćete jednog dana platiti cijenu za to. Također sam rekao ljudima da se može trgovati na 100.000 $ prije nego se trguje na nulu. Jedina vrijednost bitcoin je ono što drugi tip dati platiti za to. Koga briga za bitcoin? svjetske ekonomije je tako velika, JPMorgan sam, 6 $ biliona krećemo sav taj novac, i bitcoin ukupno, sve te valute, 50 milijardi $ dolara, možda i milijardu dolara trguje dnevno.

Druga stvar koju sam uvijek [rekao] o bitcoin, vlade - a to nije tehnološki izjavu - vlada će ga slomiti jedan dan ".

Eulogy je byJaime Dimon

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - kako pretvoriti Bitcoin u USD

Post Bitcoin

Kanada će sprovesti Uredbu o bitcoinima

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins ako ste Noob - Bitcoin Whiteboard u utorak

Post Bitcoin

Prvi set bitcoin bankomata u Los Angelesu ove nedelje

Post Bitcoin

Bitcoinova budućnost, i to je uspjeh, zavisi od decentralizacije

Post Bitcoin

Bitcoin Prices Surge & Why You Should not Care

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 14-20 septembar 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Citi izveštaj i aukcija svile puteva

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Time Inc. prihvata Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales i još mnogo toga

Post Bitcoin

BetChain postaje vodeći bitkoin kazino u višejezičnoj podršci

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Kako prodati Bitcoins online odmah i sigurno