Ko podržava Bitcoin Cash (kompletnu listu) | Bosnian.Lamareschale.org

Ko podržava Bitcoin Cash (kompletnu listu)

Ko podržava Bitcoin Cash (kompletnu listu)

U utorak, 1st avgusta u 04:00 (UTC), ono što mnogi opisuju kao što će se altcoin trpeze van iz glavnog Bitcoin mreže. 1. AVG je i zakazana aktiviranje BIP-148, također poznat kao aktivira korisnik Soft Fork (UASF).

Novi, forking novčić, Bitcoin Gotovina, će pokrenuti kao tzv aktivira korisnik Hard Fork (UAHF) - u stvarnosti; rudar Aktivni Hard Fork. Sve Bitcoin (BTC) nosioci će dobiti iznos u Bitcoin gotovini ekvivalent njihove Bitcoin gazdinstava.

Napomena: Ako se nađete zbunjeni sve ovo "Vilica razgovor", pogledajte ovaj članak o subjector Andreas Antonopolous "odličan" Forkology "prezentacija).

Kratak vodič za Bitcoin Cash

Velikih kineskih ASIC proizvođača i rudarskom basenu operatera, Bitmain, plannedand kodirane odgovor na mogućnost viljuškom UASF izazvana. Ovaj kod, prvobitno nazvao Bitcoin ABC i sada poznat kao Bitcoin Gotovina (simbolom BCCor BCH), će trpeze u verziju Bitcoin bez SegWit ali sa 8x veći blocksize.

Trenutno, Bitcoin Cash je procjenjuje da ima podršku od samo 0,26% od ukupnog broja Bitcoin mining hashrate i njegova cijena na ViaBTC futures marketis oko 12% Bitcoin-a. Kako ove brojke će se razviti nakon bacanja viljuška je visoko spekulativna stvar.

Dnevnom grafikonu Bitcoin Gotovina futures cijene na ViaBTC; trenutno jedini dostupni na tržištu. Sadašnji kurs CNY dolara je 0,14.

Čini se da da će Bitcoin Gotovina ne dobije smislene vuče konsenzus. Bez velike finansijske podrške, BCH će vjerovatno trgovati u 3 (ili čak 2) dvocifrenom ubrzo nakon lansiranja, kao nosioci Bitcoin će ga prodati u mase za Bitcoin ili fiat.

Kako će Exchanges Upravljanje Bitcoin Cash Fork

Ako vaš bitkoine se sigurno održati svoj izbor Bitcoin novčanik, vaš BTC ravnoteža će biti zaslužan i odgovara na lancu BCH. Cijepanje kovanice onda postaje vaša odgovornost, ukoliko želite trgovati jedne ili druge strane.

Pobrinite se da učiniti vaše istraživanje temeljito prije pokušaja podijeliti svoj novac; to je prilično složen i tehnički proces. Nakon bacanja viljušku, pratiti Bitcoin Gotovina tako suditi potencijalnih pojačanja u odnosu na mogući rizik, plus vremena i truda potrebno.

Upozorenje: Čuvajte se usluga nudi podijeliti svoj novac za vas! Osim ako potvrđen kao dio pouzdane razmjene, novčanik ili slično Bitcoin kompanija, takve ponude bi mogao biti i prevara novčić krade!

Ako vaš bitkoine su pohranjeni na razmjeni (koji se ne preporučuje iz sigurnosnih razloga), relevantni kustos će odlučiti o sudbini vašeg BCH. U nekoliko slučajeva, nećete dobiti nikakve BCH.

U sljedećoj tabeli izlaže navedene pozicije Bitcoin razmjena i novčanike po ovom pitanju:

Kako Novčanici će upravljati Bitcoin Cash Fork

Pod uslovom da vaš bitkoine se sigurno održati u ličnom novčaniku, ne možete izgubiti cashcoins. Međutim, postoji mala mogućnost da maliciozni rudari mogli ukrasti cashcoins kada napravite Bitcoin transakcija. Da biste izbjegli ovaj rizik, možda želite podijeliti kovanice u specifične Bitcoin i Bitcoin Gotovina novčanike.

Određeni novčanike će ili su objavili konkretne ažuriranja, usluge i tutoriali za cijepanje svoj novac. Ako vaš novčanik ne podržava takvu funkciju, možete uzeti u obzir privremeno ili trajno kreće svoj novac za potporni novčanik. Kao i uvijek, obazriv kada kreće značajne vrijednosti.

Kao Bitcoin Cash novčanike potreban pristup privatni ključ i lozinku vašeg Bitcoin novčanik kako bi se tvrditi cashcoins, možete biti krajnje oprezni prilikom preuzimanja bilo Cash novčanik. Bilo bi mnogo sigurnije za pomicanje vaš Bitcoins na novi novčanik sa novim privkey i lozinku nakon bacanja viljušku. Samo jednom svoj bitkoine su u novom novčaniku treba unesete privkey / lozinku u bilo Bitcoin Gotovina novčanik. Ovo izbjegava rizik od privkey / lozinku curi preko potencijalni malware.

Bitcoin Core (aka Bitcoin QT)

Upozorenje: instaliranje Gotovina na istom stroju kao Core je opasan. Upotreba opcija default instalacija, Gotovina će prepisati i podatke Bitcoin Core - potencijalno brisala pravi Bitcoin ravnotežu! Saznajte više o podacima Bitcoin directoryand iza toga - posebno svojim wallet.dat fajl! - prije instaliranja Gotovina.

Bitcoin Core neće podržati Bitcoin Gotovina na bilo koji način.

Electrum

Dok najnoviju verziju Electrum, 2.9, je sposoban za razlikovanje između konkurentskih lanaca, Electrum zvanično ne podržava Bitcoin Gotovina. Zaista, oni smatraju da je "Electrum Gotovina" vilica svoj softver biti kršenje zaštitni znak.

Odlazak

Kombinovani novčanik i zamjene, Exodus, neće podržavati Bitcoin Gotovina, bilo kroz cijepanje ili pružanje tržištu.

Trezor

Popularni Trezor hardver novčanik će podržati Bitcoin Gotovina. Trezor web sučelje će imati alat za sigurno cijepanje svoj novac. Konsultovati službene statementfor dodatne informacije Trezor je

Glavna knjiga

Popularni Ledger hardver novčanik će također podržati Bitcoin Gotovina. Njihova Chrome novčanik interfejs će imati i split komunalnih i selektor za oba lance. Konsultuju svoje službene detalje statementfor.

Jaxx

Budući korisnici Jaxx su uvijek u kontrolu nad svojim privatnih ključeva, što odgovara Bitcoin Cash (BCH) će biti siguran u svoj Jaxx novčanik. Ipak, znajte da nećete moći pristupiti / poslati / primiti Bitcoin Cash (BCH) dok se integracija odvija.

Blockchain.info

Ako imate blockchain novčanik, bitno je da zadržite vaš novčanik i odgovarajuće fraza oporavak, a ne izbrisati ih, čak i ako ispraznite ravnotežu BTC. Isto tako, ako ste s obzirom na povlačenje sredstava iz razmjene da neće podržati BCC, to je sigurno da se povuče sa svojim blockchain novčanik.

U slučaju dva odvojena blockchains nakon 1. Avgust 2017 Blockchain.info će podržati najduži lanac. Od danas, Blockahin.info nema direktnih plansto u potpunosti podržavaju Bitcoin Gotovina viljušku u naš glavni proizvod. Ali, ako BCC razvija u stvarni lanac i tržište, od vas će biti u mogućnosti koristiti svoj izraz oporavak izvoza svoje zlato i koristiti ih na taj lanac, bez obzira da li ili ne blockchain odluči da ga podržavaju.

Keepkey

KeepKey planira supportall viljuške Bitcoin kao jedinstvene valute i da će vam omogućiti da zamijeniti između njih ShapeShift.

Copay

Copay nema direktnih plansto podrške BCC. Od ove aplikacije su pravi Bitcoin novčanike, korisnici držite privatnih ključeva i imaju puno, ekskluzivan pristup svojim sredstvima. Dok korisnici neće biti u mogućnosti da posmatra BCC ravnotežu ili otvorite BCC transakcije u ovom trenutku, to je moguće pristupiti BCC kasnije sa dodatnim softverom.

BTC.com

Ako je viljuška je uspješan ćete automaticallyhave ekvivalentna količina BCC kao količina BTC koji se nalaze u BTC.com novčanik.

Kada ste u nedoumici posjeti BitcoinCash.orgto vidi da li je podržan Exchange ili novčanik.

Imaju dodatne informacije da dijele? Slobodno ga ostaviti u komentar ispod teksta.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Overstock je vredeo 1,6 miliona dolara u prodaji bitkoina

Post Bitcoin

ShapeShift.IO ima moralni i etički stav protiv BitLicense-a i suspenduje servis u Njujorku

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - šta su oni, kako koristiti BTC grafikone

Post Bitcoin

4 načina kupovine Bitcoin-a sa Cash Wordwide-om

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik

Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni: 12-18. Oktobar 2014

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni: 28. septembar 2014. - 4. oktobar 2014. godine

Post Bitcoin

Zašto moramo da sredimo Tamni novčanik

Post Bitcoin

Prva polovina 2014. godine donosi četiri Bitcoin konferencije u Sjedinjene Države

Post Bitcoin

Senator Manchin poslat pismo Kongresu tražeći zabranu Bitcoina u SAD-u!

Post Bitcoin

Mt. Gox prodaje trgovački znak Bitcoin-a