Prihvatite Bitcoin na Etsy | Bosnian.Lamareschale.org

Prihvatite Bitcoin na Etsy

Prihvatite Bitcoin na Etsy

Iako Etsydoesn't trenutno imaju automatizovan sistem za prihvatanje Bitcoin, to je vrlo lako prihvatiti Bitcoin uplate od kupaca za svoj dućan. Proces radi ovako:

  Kada kupac ide u naplatu, oni odaberite "Drugo" način plaćanja, a po želji pišu napomenu da bi voleli da platite Bitcoin.

  load...

  Etsy vas obavještava o novim prodaju. Vas kontaktirati kupca direktno sa Bitcoin adresu plaćanja i Bitcoin iznosa koji se plaća.

  Ili, ako koristite Bitcoin plaćanja procesor (ovo se preporučuje), možete ga koristiti za generiranje faktura sadrži Bitcoin adresu plaćanja i iznos, a e-mail je do kupca. Procesor plaćanje prihvaća plaćanje u vaše ime, i po želji pretvara plaćanje Bitcoin na nacionalnu valutu i šalje ih na svoj bankovni račun.

  load...

  Kupac šalje plaćanja Bitcoin, te plaćaju, a onda označiti poredak kao plaćeni na Etsy.

To je kratak i mršav toga. Slijedite ove korake i početi plaćeni u bitkoine!

# 1. Odrediti ako želite Bitcoine ili u gotovini

Ako biste radije imati Bitcoin isplata odmah unovčio na nacionalne valute i prebačen na vaš bankovni račun, posjetite Prihvati Bitcoin za Vaše Businesspage uputstva za dobijanje postavke s Bitcoin plaćanja procesor. Preporučujem Coinbase (za prodavača u SAD-u). Bitcoin plaćanja procesor će raditi na tehničkim od plaćen u bitkoine - samo ćete koristiti uslugu na e-mail fakturu kupcu, koji će uključivati ​​Bitcoin adresu plaćanja. Zatim plaćanje se automatski pretvara u vaše nacionalne valute i prebačen u svoj bankovni račun. Ili možete se odlučiti da se dio isplata drže u Bitcoin, dok ostatak biva poslan na vaš bankovni račun.

load...

Ali ako želite prihvatiti bitkoine kao plaćanje i držati ih, preuzmemo Dobijanje Startedpage i nabavi sebi Bitcoin novčanik. Kada kupci preuzmete, oni će vas obavijestiti da žele platiti Bitcoin, a vi ćete ih pružiti Bitcoin plaćanje adresa (vidi Doing It Yourselfat dnu za više informacija).

# 2. Dodati "Drugo" Način plaćanja u postavkama Etsy

Da bi zadržali svoj Bitcoin prodaje u dobrom odnosu sa Etsy, morat ćete imati kupca proći kroz standardni proces nabavke i odaberite "Drugo" način plaćanja kada su kasu. Etsy će ipak dobiti svoj deo i tako nije briga šta se valuta koristi između kupca i prodavca.

Prijavite se Etsyand idite na Shop> Dostava i plaćanje> Načini plaćanja. Omogućite "Drugo" način plaćanja.

To nije dobra ideja da preskočite ovaj korak i pokušaj da proda svoju robu ispod stola - ovo bi moglo biti štetno za Etsy Bitcoin prodavac zajednice, a moglo bi dovesti u svoj dućan gase.

# 3. Update Your Shop politike

List Bitcoin kao prihvaćeni oblik plaćanja na stranici shop politike (nalazi se na Shop> Info & Izgled> politike). Ako već nemate politike postaviti, sada bi bilo dobro vrijeme. Mnogi kupci neće kupiti od prodavatelja ako nemaju politike formaciju.

Kao primjer, možda ćete navesti prihvaćene metode plaćanja, koji ste prihvatiti Bitcoin, i kako da se plati sa Bitcoin:

Prihvaćam PayPal, kreditne kartice, i Bitcoin.

Ako plaćanje sa Bitcoin, molimo vas da koristite "Ostalo" kao način plaćanja prilikom odlaska, a pišu da želite da platite Bitcoin u "Napomena Seller" polje. Kada se kako je postavljen, ja ću vas kontaktirati sa fakturu sadrži Bitcoin iznos i adresu možete poslati plaćanje.

# 4. Poboljšati Vaš Bitcoin SEO

Vozite Bitcoin centric kupaca na svoj dućan ažuriranjem Shop za javnost, oznake, naslove i opise s riječima 'Bitcoin' ili 'Bitcoin Prihvaćene'.

# 5. Pridružite se Bitcoin Etsy tima

Pridružite se Bitcoin Etsy Teamand lista da radnju kao onaj koji prihvaća Bitcoin kao valutu. Na stranici tim, kliknite na Pridružite se ovoj Teambutton.

Kako da obrade plaćanja

U redu, vi ste obaviješteni kupce kako će trebati za naplatu ako žele platiti Bitcoin. Jednom kad Etsy obavještava o Bitcoin prodaju, morat ćete dati kupcu Bitcoin adresu plaćanja i iznosa koji se plaća.

Koristeći plaćanja procesor Bitcoin

Ako koristite plaćanje procesor, napiše kratak komentar za kupca objašnjavajući da ćete biti direktno slanje e-poštom im fakturu sa Bitcoin adresu plaćanja i iznos. Zatim se prijavite na web Bitcoin plaćanje procesora i odabrati za stvaranje novog e-mail računa. Unesite detalje naloga i cijene svake stavke u nacionalnoj valuti (procesor isplata će nositi pretvaranja cijenama Bitcoin). Unesite e-mail adresu kupca i poslati ga na njih. Nakon što je kupac platio račun, uplate procesor će vas obavijestiti da je to plaćen (obično putem e-maila). U tom trenutku, možete označiti poredak kao plaća u Etsy i brod kako bi se kupca.

Doing It Yourself

Ako ti je pri ruci Bitcoin plaćanja sebe, otvorite svoj Bitcoin novčanik i generirati novi prijemni adresu - Ovo je adresa kupac će poslati plaćanja. Zatim odrediti ukupnu cijenu reda u Bitcoin:

  Idi na bitcoinaverage.com- se prikazuje prosječna Bitcoin kurs iz svih glavnih centrala. Dobiti tekuće Bitcoin kurs za lokalnu valutu. U ovom primjeru, 1 BTC 650 = $ USD.

  Pretvoriti ukupnu cijenu kako bi Bitcoin dijeljenjem to po kursu, a oko njega do 8 ili manje decimalnih mjesta. Na primjer, ako je ukupna cijena bi bila 120 $, Bitcoin ukupna cijena bi be.18461539 BTC (tj $ 120 / $ 650 = 0,18461539 (zaokruženo)).

Zatim pošaljite kupac vaše Bitcoin adresu i ukupan iznos Bitcoin da plati. Provjerite svoje Bitcoin novčanik periodično kako bi se utvrdilo da li je kupac poslao plaćanja. Jednom su ga poslali, budite sigurni da čekati najmanje 6 confirmationson plaćanje prije obilježavanja kao plaća na Etsy i isporuka i učinili. Čekajući Bitcoin transakcija imati najmanje 6 potvrde će vas zaštititi od bilo kakve moguće dvostruke potrošnje pokušaj maliciozni kupca.

To može biti dobra ideja da traži da kupac izvrši plaćanje Bitcoin u roku od nekoliko sati od prijema vašeg zahtjeva za plaćanje. Odgovor exhange stopa Bitcoin je nestabilna - ako kupac čeka dana prije uplate, cijena Bitcoin mogao ući u međuvremenu, ostavljajući vam manje od originalne cijene. Ako koristite Bitcoin plaćanja procesor ipak, vi ćete biti zaštićeni od promjene kursa Bitcoin.

Za više detalja, pogledajte Prihvati Bitcoin sami.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

load...

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - kako pretvoriti Bitcoin u USD

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Post Bitcoin

Bitcoin u Kini - prvi Bitcoin bankomat instaliran od strane Robocoin

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Uzmi svoju besplatnu kopiju Moj prljavi mali bitkoin tajni

Post Bitcoin

Svjetski rekord? Kockar osvaja 11.000 bitkoina za jedan vikend u onlajn casinu JustDice

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

GAWMiners: Šta je HashCoin, HashBase i HashPool?

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Bio bi lud da zapravo potroši Bitcoin - Bloomberg

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: američke banke predlažu regulaciju bitkoina, žrtve TorrentLocker neće plaćati otkaz i još mnogo toga