Kako prihvatiti Bitcoin sa Coinbase | Bosnian.Lamareschale.org

Kako prihvatiti Bitcoin sa Coinbase

Kako prihvatiti Bitcoin sa Coinbase

Coinbaseis jedan od najvećih američkih zasnovan Bitcoin platnih procesora. Oni ručka Bitcoin plaćanja za više od 35.000 kompanija kao što su Dell, Expedia, i kuhinjske satelitska televizija. Trenutno, oni ne puni nikakve naknade na prvom 1.000.000 $ u prodaji da privede. Nakon milijuna dolara u prodaji, oni će naplatiti% 1 Naknada za plaćanje.

Prijavi se i krenite

Da biste počeli, morate se prijaviti za račun. Nakon što ste se prijavili i potvrdili vaš e-mail adresu, morate povezati bankovni račun i provjeriti broj telefona.

Provjeriti broj telefona, idite na Postavke> Telefon Numberson je Coinbase sučelje i kliknite Potvrdi telefon. Vi ćete biti zatraženo da unesete broj telefona. Ako je to mobilni telefon, vi ćete biti poslao SMS poruku ohrabruje da instalirate i registrirati mobilnu aplikaciju Authy, koji će zauzvrat generirati 7 cifara koje onda možete unijeti da potvrdi svoj broj telefona. Ako nemate smartphone, ili jednostavno ne žele instalirati drugu aplikaciju, možete se odlučiti da primite tekstualnu poruku ili telefonski poziv sa 7 cifara umjesto. Da biste to učinili, samo kliknite na jednu od veza u "Vi možete zatražiti i tekstualne poruke ili telefonskog poziva, ako nemate pametnog telefona." Kaznu. Kada primite kod, unesite ga u kutiju i kliknite na Potvrdi Broj telefona.

Kako bi se Bitcoin plaćanja pretvaraju u gotovini, također ćete morati povezati bankovni račun. Idi na Kupi / Prodaj> Plaćanje Methodsand kliknite Dodaj bankovni račun. Vi ćete biti zatraženo da odaberete tip bankovni račun, a zatim unesite usmjeravanje i brojeva bankovnih računa. Nakon toga, potrebno je da odaberete kako želite provjeriti svoj bankovni račun:

Sa instant računa Verificationmethod, morat ćete osigurati svoj online bankarstvo korisničko ime i lozinku tako da Coinbase možete prijaviti u vaše ime i provjeriti informacije o nalogu. Ovaj proces traje samo nekoliko minuta, a Coinbase obećava kako bi zaštitili svoje vjerodajnice trajno izbrisati svoje korisničko ime i lozinku od svojih trupaca nakon proces verifikacije završi.

Alternativno, možete koristiti depozita Verificationmethod. Ovo je slično Paypal metoda verifikacije banka: 2 male depoziti su napravljeni u vas čine u narednih nekoliko dana. Zatim se vratite na Verificationpage na sajtu Coinbase, kliknite na Verifybutton pored svog bankovnog računa i unesite iznos depozita:

Osobno, ja bih ići sa Verificationmethod depozita jer je to loše bezbednosne praksa da dijele svoje korisničko ime i lozinku sa nekim drugim. Ako ne odaberete da koristite Instant računa Verificationmethod, ja bih preporučio mijenja svoj online bankarstvo lozinku kada se proces verifikacije Coinbase završi.

Start Prihvaćanje Bitcoin

Nakon što ste potvrdili vaš bankovni račun i broj telefona, spremni ste prihvatiti Bitcoin isplate - do 3.000 $ u prodaji na dan, što se može povećati podnošenjem više informacija verifikaciju. Naplata Prvi koraci u Merchant Toolspage za pomoć u podešavanju Bitcoin načina plaćanja. Dostupnih Bitcoin metode plaćanja su:

  • Plaćeni sa Bitcoin u osoba koja koristi Android mobilnih uređaja i Coinbase Merchant aplikaciju
  • Pošaljite upit Bitcoin plaćanje preko e-mail
  • Dodati Bitcoin plaćanje buttonto vaše web stranice ili blog
  • Instalirati Coinbase pluginfor svoje web košaricu softver shopping (tj Zencart, WooCommerce, Magento, itd)

Automatski Pretvoriti Bitcoin nacionalnim valuta

Vi svibanj također žele podesiti svoj Coinbase postavke tako da se sve Bitcoin plaćanja se automatski unovčio američkih dolara i prebačen na vaš bankovni račun na dnevnoj bazi. To se može učiniti na trgovca> Merchant Settingspage. Po defaultu, to Instant Exchangefeature onemogućena:

Provjerite Instant Exchangecheckbox, poništite potvrdni Održavajte minimalnu ravnotežu u BTC kad exchangingcheckbox, a zatim kliknite Spremi izmjene. Instant Exchangesetting se ne može omogućiti dok se bankovni račun je potvrđen.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Šta je Bitcoin

Post Bitcoin

Kako doći do dna ako ste početnik: Vodič za rudarenje sa Antminer D3

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Coin Brief-u: Bitcoin VeriCoins, IBM-ov Internet stvari, Syscoin protiv Moolah, Bitlendingclub i Bitcon

Post Bitcoin

Bitsquare - Bitcoin razmjena sa decentralizacijom do kraja

Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Citi izveštaj i aukcija svile puteva

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - šta su oni, kako koristiti BTC grafikone

Post Bitcoin

Kako koristiti PayPal za kupovinu i konvertovanje Bitcoin: jednostavan vodič

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata

Post Bitcoin

Bitcoin u 2014. godini: Uspesi i padovi godine

Post Bitcoin

Svjetski rekord? Kockar osvaja 11.000 bitkoina za jedan vikend u onlajn casinu JustDice

Post Bitcoin

Bitcoin slavine i adblockeri