Prihvatite Bitcoin sami | Bosnian.Lamareschale.org

Prihvatite Bitcoin sami

Prihvatite Bitcoin sami

Puno poštovanje ide s tobom s obzirom da prihvati Bitcoin za vaše poslovanje bez upotrebe procesor plaćanja ili posrednik. Direktna plaćanja između dvoje ljudi je sama suština Bitcoin. A evo i neke od prednosti ćete dobiti kad to radite sami:

  • Plaćate bez naknade za transakciju. Kupac opcionalno plaća naknadu mali rudara za brže potvrde (minimalne naknade na mnogim novčanike trenutno nalazi at.001 BTC, oko $ 0.06 USD).
  • Nije potreban bankovni račun.
  • Privatnost: ne 3rd party (tj Bitcoin plaćanja procesor) olakšava ili logovanje vaše transakcije sa svojim identitetom. Ovo je korisno ako želite imati više privatnosti sa svojim poslovnim odnosima.

Ali postoje nedostaci u rukovanju Bitcoin plaćanja na svoju ruku, uključujući:

  • Morat ćete imati osnovno razumijevanje Bitcoin, kako se to radi, i kako da zadržite bitkoine sigurno i siguran.
  • Vi ćete biti podvrgnut Bitcoin je nestabilna kursu. Možda cijena naredbu na $ 10, primaju Bitcoin plaćanja za ekvivalentni iznos, a onda sutra, da Bitcoin iznos vrijedi samo $ 7. Ili $ 5. Ili $ 20. Ili 50 $. Kurs Bitcoin brzo kreće.
  • Možda ćete morati čekati potvrde o uplatama (6 potvrde preporučuje, koja traje oko sat vremena). To je opcionalno, ali preporučuje se najbolje prakse, posebno ako prodajete fizički predmet, za razliku od usluga koja se lako može opozvati (poput pretplate ili članstva). Kada je transakcija potvrđuje i "stalna", to je sigurno da preda robu preko do kupca.

Prihvaćanje Bitcoin lično

Morat ćete Android telefon ili tablet. To će raditi kao point-of-sale (POS) uređaj: ući ćete cijenu kako bi kupca u njega, a aplikacija će prikazati QR koda za oba Bitcoin iznos i vaša Bitcoin adresu plaćanja. Kupac skenira QR kod s vlastitim Bitcoin mobilna aplikacija, hitovi dugme, i šalje vam bitkoine za ukupan iznos naloga.

Vaš iPhone / iPad / iPod neće raditi jer je Apple zabranio Bitcoin vezi aplikacije koje imaju mogućnost za slanje i primanje bitkoine.

Prije nego što počnete, morat ćete odlučiti da li želite da zadržite Bitcoin novčanik na Android uređaj (zgodnije provesti i povrat bitkoina, ali manje sigurno) ili ako želite zadržati svoj novčanik drugdje (sigurnije). Postoje Bitcoin point-of-prodaju aplikacija koje će raditi s bilo opcija.

Želim da nastavim moj novčanik Off My Device

Ovo je dobar izbor za čuvanje bitkoine dobijete siguran - vaša Bitcoin novčanik ne mora biti na uređaju da prihvati Bitcoin. Možete jednostavno prikazati Bitcoin adresu koja pripada vaš novčanik i imaju klijente šalju uplate na njega.

Ako ne već imate Bitcoin novčanik, pogledajte u Getting Startedpage. Nabavite Bitcoin novčanik koji neće biti pohranjeni na vašem Android uređaju.

Onda preuzeti i instalirati Coinbox aplikaciju na svom Android uređaju. Ova aplikacija će vam biti point-of-sale (POS). Nakon što otvorite aplikaciju, trebate uvesti adrese iz vašeg Bitcoin novčanika odlaskom u meni Coinbox i odabirom Bitcoin> Uvoz račun> Adresa Uvoz:

Zatim pogodio Scanbutton. To će otvoriti kamerom uređaja za skeniranje QR koda. Usmjerite ga na QR kôd Bitcoin adresu iz Bitcoin novčanika. Ovo će biti adrese klijentima šalju svoje uplate.

Kada ste se uvoze adresu, spremni ste početi uzimati narudžbe. Možete unijeti novih narudžbi na glavnom ekranu. Za svaku stavku po nalogu, možete unijeti u iznosu (po cijeni u nacionalnoj valuti) i opcioni komentar. Hit dugme + da biste dodali stavku u redu:

Kada je ušla u red, pritisnu dugme $ u gornjem desnom uglu aplikacije. Vi ćete biti zatraženo da odaberete način plaćanja kupca. U ovom slučaju, pogodio Bitcoinbutton. Onda QR kod će biti prikazan koji sadrži oba Bitcoin novčanik adresu i odgovarajuću količinu bitkoine (na osnovu trenutne Bitcoin kurs). Pokažite kupcu tako da mogu ga skenirati sa vlastitim Bitcoin novčanik aplikaciju i poslati vam plaćanje:

Nakon što je kupac poslao plaćanja, aplikacija će prikazati da je kupovina je završena. Ako želite da gledate za transakciju za potvrdu, idite na meni Coinbox i odaberite prodaje i odaberete koji Vas zanima detalji Prodaja će se prikazati, uz transakcije je broj potvrda.:

I to je kako ste prihvatili Bitcoin plaćanja sa Coinbox aplikaciju. Ali postoji još nekoliko stvari koje možda želite da postavite na Coinbox aplikaciju prije početka snimanja Bitcoin narudžbe:

    Bitcoin Popust

  • Po defaultu, Coinbox uzima 5% popust od svih naloga platio Bitcoin. Da biste onemogućili ovu, idite na meni Coinbox i odaberite Popust i porezne. Dodirnite polje za 5% do Bitcoin Discountand tipa 0 (imajte na umu da jednostavno brisanja 5 na terenu nije dovoljno, morate upisati 0).
  • Postavite lozinku

  • Možete po želji postavite lozinku u Coinbox aplikaciju za sprečavanje bilo koga drugog da mijenjaju svoj Bitcoin podešavanja adresa, valuta, i niže. Idite na meni Coinbox i odaberite Security. Izaberite i potvrdite jaku lozinku.

Ako niste ljubitelj point-of-sale aplikacije Coinbox, ili koristeći istu Bitcoin adresu za svaku transakciju, druga opcija je Merchant aplikacija blockchain. Ova aplikacija ima više jednostavno sučelje i manje opcija, ali stvara novu primanje adresu Bitcoin za svakog kupca. Međutim, važno je napomenuti da je isplata zahtjev QR kodove koji aplikacija generira ukazuju na Bitcoin adresa kontrolom Blockchain.info. To znači da sve uplate kupac prvo ići na novogenerisanog Blockchain.infoaddress, koji su na kraju proslijedila kao nove transakcije na svoju Bitcoin adresu. Ovo pomaže u zaštiti Bitcoin privatnost (tj otežava kupcima da znaju koliko bitkoine u Vašu adresu), ali također znači da sve uplate prolaze kroz Blockchain.info prste.

Želim moj novčanik na uređaju

Preuzmite micelij aplikaciju. Mnogi Bitcoiners se slažu da je to najbolji Bitcoin novčanik za Android jer ima tona mogućnosti, uključujući i osnovni point-of-sale (POS) funkcionalnost.

Backup Vaš Mycelium Private Key

Prva stvar koju treba učiniti je backup privatni ključ kodiranom PDF-u. Hit Backup Missingbutton, a zatim pogodio Backupbutton:

Micelija će potom generirati i šifriranje PDF backup vašeg privatnog ključa. Trebalo bi da zapišite prikazan lozinku za backup i čuvajte ga na sigurnom mjestu. Jednom Mycelium završava stvaraju backup PDF, trebalo bi onda ga kopirati na drugi uređaj, računalo, ili online pohranu za čuvanje. Pogodio Podijeli PDFbutton na e-mail za sebe ili držati ga u oblaku.

Ako biste radije ručno potez backup PDF na vanjske SD karticu ili drugdje, backup PDF mogu se naći u ovom direktoriju na vašem Android uređaju:

Datoteka će se po imenu micelija-back-XX-XX-XX-X.XX.pdf, gdje će X biti datum i vrijeme kada je nastao backup.

To je također dobra ideja da provjerite PDF backup nakon što je potpuna. Pogodio Provjerite Backupbutton i koristili kameru uređaja za skeniranje QR kod Šifrirani Privatni Keyon PDF backup:

Vi ćete biti zatraženo da unesete lozinku 15 znakova za backup. Micelija će tada dešifriranje i provjeriti backup, i prikazati uspjeh poruku na završetku:

Svaki put kada se stvori novi prijemni adresu u Mycelium treba ponoviti ovaj proces backup za odgovarajući privatni ključ. Svaki privatni ključ u Mycelium treba da ima svoj backup PDF-u.

Prihvaćanje plaćanja Mycelium

Na Balancetab od micelij aplikacije, pogodio Receivebutton. Ovo će prikazati svoj aktivni Bitcoin adresu i njegove QR koda. Generirati određeni iznos plaćanja za kupca, pogodio ikonu tastature ispod Opcionalno Iznos. U početku, vi ćete biti zatraženo da unesete iznos u mBTC (millibitcoins):

Za ulazak u iznos u lokalnoj valuti, dodirnite pravougaonik mBTC u gornjem desnom uglu. Ako imate mrežnu vezu, to bi sada trebalo prikazati pretvoren iznos u lokalnoj valuti. Ovo se zasniva na live Bitcoin kurs:

Pogodio dugme OK kada ste gotovi i ažuriranu QR kod će biti prikazan da sadrži iznos koji ste unijeli. Pokazati sa svojim klijentima i oni ga mogu skenirati sa vlastitim Bitcoin novčanik aplikaciju i poslati vam Bitcoin plaćanja:

Nakon što je kupac poslao plaćanje Bitcoin, Mycelium će prikazati plaćanje na Transactionstab. Koristite kružne strelice na vrhu kartice osvježiti ekran i broj potvrde.

Možete da pregledate dodatne detalje o transakciji dodirom i dodirivanjem Prikaži Detailsat vrhu ekrana.

Prihvaćanje Bitcoin na vašem website

Upotrebu Način

Prodati stavke ručno za Bitcoin na vaše web stranice, dati klijentima na način da Vas kontaktiramo kada žele da kupe nešto. To može biti ili podnošenje obrasca na svoje stranice ili jednostavno kontakt e-mail adresu.

Kada ste kontaktirali s novog poretka, vi ćete odgovore na njih sa Bitcoin iznos i Bitcoin adresu plaćanja:

    Prvo, idite na bitcoinaverage.comand dobiti tekuće Bitcoin kurs za lokalnu valutu. Ćete koristiti ovu pretvoriti bi ukupan iznos od lokalnoj valuti na bitkoine. Ova usluga pruža prosječna Bitcoin kurs u kombinaciji sa svim većim online razmjene u. Mi ćemo koristiti kursa 1 BTC = $ 620 dolara za ostatak ovog primjera.

    Odredite ukupan iznos bitkoine ti duguju dijeljenjem cijeni reda (u lokalnoj valuti) po kursu Bitcoin, i okrugli do 8 decimalnih mjesta. Na primjer, ako je ukupni poredak je bio $ 135, onda je ukupan poredak u bitkoine bi 0,21774194 BTC (tj $ 135 ÷ $ 620 = 0,217741935 = ~ 0,21774194 BTC).

    Otvorite Bitcoin novčanik i stvaraju novu adresu. Kupac će poslati svoje Bitcoin plaćanja za to.

    Napišite ih odgovor sa svojim novim Bitcoin adresu, ukupan iznos u bitkoina, a kurs ste koristili za određivanje ukupnog iznosa. Na primjer:

    Kada primite uplatu Bitcoin od kupaca, čekati za transakciju do 6 potvrda prije slanja out red. To će trajati oko sat vremena. To značajno smanjuje mogućnost da kupac mogao uspješno izvede dvostruki pokušaj potrošnje (i prevara te uplate).

Povrat novca

Ako je potrebno da pruži kupcu Bitcoin povrat novca, kontaktirajte ih dobiti adresu plaćanja. To je loša ideja da pošalje povrat na adresu koju je poslala plaćanja from.This je jer kupac mogao koristiti online novčanik, koji više ne mogu pružiti pristup kupcu da prije slanja adresu kupca, što znači da je Bitcoin može biti izgubljen.

Automatizovana Metode

Za automatsko plaćanje to uradi-sebe Bitcoin, morate biti spremni da biste dobili vaše ruke prljave. Srećom, free open source plugin su već stvorena za mnoge košarice interfejsa.

Woocommerce

  • Bitcoin Uplate za WooCommerce
    • Omogućava vam da prihvati Bitcoin plaćanja pružajući glavni ključ vašeg Electrumwallet javni.
    • Ne zahtijeva svoj privatni ključ Electrum
    • Stvara nove adrese za svaki red.
    • Određuje razmjene pomoću bitcoinaverage.com, bitcoincharts.com ili bitpay.com
    • Githuba: https://github.com/gesman/bitcoin-payments-for-woocommerce

Magento

  • Bitcoin (JSON-RPC)
    • NAPOMENA: ovaj dodatak možda više neće biti funkcionalna ili podržan od strane njegovih programera
    • Stvara nove Bitcoin adresu za svaki nalog.
    • Oslanja na bitcoind na serveru domaćina.
    • Koristi cron zadatak da potvrdi Bitcoin plaćanja
    • Dobija kurs iz bitcoincharts.com
    • Githuba:

Reference

  • Kako da prihvati Bitcoin, za male businesses- Bitcoin Wiki
  • Merchant Howto- Bitcoin Wiki

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kakva će uloga bitkoinskih razmjena biti u budućnosti?

Post Bitcoin

Zašto New York Bitcoin pravila neće uspjeti: Obim i privatnost

Post Bitcoin

Osvojite kartu za unutrašnje bitke Berlin (5. marta 2015)

Post Bitcoin

Coinbase, Gemini i CoinX bitka biće prva Licensed Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Bitcoin Price Update: US maršali ažuriraju Silk Road aukciju

Post Bitcoin

Pregled aplikacije: Hive Bitcoin novčanik za Android (w ugrađena App Store)

Post Bitcoin

Zašto su Bitcoin Plate ključni za smanjenje volatilnosti cena

Post Bitcoin

BITCOINOVI CENE U STVARANJU Nakon turbulentnog meseca!

Post Bitcoin

Bitcoin Price se povećava sa evropskim bankarskim negativnim interesom

Post Bitcoin

Novi Bitcoin novčanik firme Blocktrail nudi zanimljiv tehnološki razvoj

Post Bitcoin

Da li treba da kupim Bitcoins sada?

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin Wallet - Bitcoin Whiteboard utorak