Kupi bitkoine direktno od osobe | Bosnian.Lamareschale.org

Kupi bitkoine direktno od osobe

Kupi bitkoine direktno od osobe

Kupovine bitkoine direktno od druge osobe može biti jedan od najbržih i najviše anoniman načina da se bitkoine. U većini slučajeva, nećete biti u obavezi da dostavi dokumentaciju koja dokazuje svoj identitet ili čekati za period verifikaciju. A ako plaćanje gotovinom licem u lice sa drugom osobom, nema potrebe da otkrije svoje ime, adresu, ili lične podatke.

Izazov je pronaći još osoba od poverenja spreman prodati količinu bitkoine želite po cijeni koju ste spremni platiti dogovoreni način plaćanja. Online tržišta postoje da pomognu kupci i prodavci pronaći jedni druge dopuštajući im da postavite oglase iznosa bitkoine koje kupuju ili prodaju, i željene cijene. Osim toga, neki od ovih web stranica, kao što su localbitcoins.com, nude escrow uslugu koja štiti Bitcoin kupci iz lažne ponude i bilo 0-potvrda dvostruko pokušaja potrošnje. Osim toga, ugrađeni u povratne informacije korisnika sistema servisa može vam pomoći identificirati ljudi od poverenja trgovati, kao i uspostaviti svoju reputaciju.

Osoba-osoba Bitcoin Marketplaces

Prednosti

  • Osoba-osoba trgovine su obično brže nego pomoću razmjene.
  • Kupovine bitkoine gotovinom od druge osobe je najviše anoniman način da kupi bitkoine.

Nedostaci

  • Prodavači označite njihova cijena tako da mogu napraviti mali profit za svoje vrijeme i usluga - ćete se obično završi plaća nešto viša cijena po Bitcoin nego što bi na berzi.

Neki Savjeti

  • Trgovina sa korisnicima koji imaju visok ocjena ocjena i veliki broj trades.Most tržišta prati ugled trgovaca preko povratne informacije. Ugled Trgovac je važno da se njihov nastavio poslovanje, jer uspostavlja povjerenje. Dakle, to trgovci su dokazali da je pouzdan sa će drugi imati visok ocjena ocjena (oko 100%) i obično veliki broj trgovanja. Tu je daleko manje rizika su uključeni kada posluju s utvrđenom trgovac.
  • Ne vodi veliku količinu nacionalne valute ili bitkoine deponovan na marketplace.There uvek postoji rizik da se usluga može iznenada zatvoriti, a svoje zlato više neće biti na raspolaganju (vidi MtGox debakl). Pokušajte da samo položi potrebne količine, a zatim povući svoj bitkoine nakon dovrši trgovinu ili kupovinu.
  • Koristite PGP / GPG šifrovane poruke za dodatni sloj anonimnost (napredno).Messages koje šaljete drugim trgovcima na ovim tržnicama čuvaju se u tekstu na serverima službe. Koristeći PGP / GPG za enkripciju ove poruke će pomoći ograničiti vidljivost osobno identificiranje informacija (tj Meetup adresu, svoje pravo ime, adresa dostave, itd) samo na osobu koju trgovina. Trećih strana, kao što je na tržištu usluga ili za provođenje zakona, neće biti u stanju da odgonetne šifrirane teksta. Dakle, kada pokretanje trgovini, prvo proverite da li prodavac ima javni PGP / GPG ključ i zamolite ih da ga poslati na vas. Onda možete ga koristiti za šifriranje osjetljivih tekst o vama i trgovine; šifrovani tekst će biti čitljiv prodavcu samo. To je, naravno, osim ako se odluče da ga dijeliti s drugima.

Bitcoin Video Crash Course

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Istraživači smatraju da je jedna osoba verovatno vozila bitkoin sa 150 na 1.000 dolara - Techcrunch

Post Bitcoin

EKSKLUZIVNI Hack: kupiti Jeftini Bitcoins (25% od tržišne cijene)

Post Bitcoin

Kako platiti Bitcoin takse u Sjedinjenim Državama

Post Bitcoin

Bitstamp: Stabilna Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga

Post Bitcoin

Kako prodati Bitcoins online odmah i sigurno

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Trucoin objavljuje partnerstvo sa bitpay-om za Bitcoin St. Petersburg Bowl

Post Bitcoin

Volite li Bitcoins? Onda morate znati šta je 51% napad

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: plaćanja za Bitcoin za Newegg.ca, Apriva Partners sa GoCoin-om i još mnogo toga

Post Bitcoin

Tri načina za lako kupovanje Bitkoina u Velikoj Britaniji i nova britanska razmena

Post Bitcoin

Rastuća neefikasnost Bitcoin fondacije