Kupovina bitkoina sa bankomata | Bosnian.Lamareschale.org

Kupovina bitkoina sa bankomata

Kupovina bitkoina sa bankomata

Bitcoin bankomata (automatski bankomata) niču širom svijeta. Oni su zgodan način da kupi bitkoine gotovinom bez odlaska na mreži ili u interakciji s drugim ljudskim bićem. Ali, postoji nekoliko važnih stvari koje treba znati Bitcoin bankomata pre kupovine:

 • Mnogi Bitcoin Bankomati su jednom smjera: što znači da možete kupiti bitkoina, ali ih ne mogu (ili obratno) prodati.
 • Pronalaženje Bitcoin bankomat u vašoj blizini može biti pravi izazov. Mnoge vlade imaju stroge financijske propise koji određuju gdje i pod kojim uslovima bankomata može biti instaliran.
 • Od Bitcoin bankomata mogu biti predmet pravila, možda ćete morati dokazati svoj identitet tako što će otiske prstiju, šaci, i / ili vlada ličnu kartu skenira bankomat. Sve to ovisi o modelu ATM i nadležnosti gdje je instaliran.

Kako je Bitcoin ATM Works

Bitcoin bankomata dozirati bitkoine za nacionalnu valutu (gotovina), a ako je mašina je dvosmjerna, može dodatno dozirati novac za bitkoine.

Bitcoin se izdaju ili na vlastitu Bitcoin novčanik kupca (preko skenirane QR koda na mobilnom uređaju ili na papiru novčanik kupca), ili na papir novčanik generira i štampa na bankomatu u trenutku kupovine. U cijenu otkupa ovisi o trenutnom Bitcoin kurs, koji je bankomat dohvaća s interneta u realnom vremenu. Također, dodatni postotak naknada se naplaćuje od strane ATM za uslugu te da se uključi u cijenu.

ATM ili ima određenu količinu Bitcoins da proda u predviđenom novčanik, ili se spaja na online razmjenu za kupovinu bitkoine u realnom vremenu na ime kupca. Metoda koja se koristi se temelji na tome kako je mašina konfigurirati vlasnika, i da li ili ne u realnom vremenu posredovanje bitkoine je dozvoljeno svojim posebnim nadležnosti. Na primjer, u državi Teksas, Bitcoin bankomatima može biti legalno radi bez dozvole novca odašiljač ako bankomata ne notmake u realnom vremenu, on-demand kupovine od 3. Razmjene stranka u ime kupca.

Nabave Proces

Proces kupovine Bitcoin bankomat obično ide otprilike ovako:

  Hodate do bankomata i skenirati QR kod jednog adresu svog Bitcoin novčanik (tj nalazi se na mobilnom uređaju ili papir novčanik) sa skener bankomata. Ovo je adresa koju ste kupili bitkoine će biti poslan na. Ako nemate Bitcoin novčanik, u mnogim slučajevima, uređaj će ponuditi opciju za stvaranje i ispisati papir novčanik za tebe kada se kupovina završi.

  Ovisno o bankomatu, kako je konfiguriran, i finansijski propisi nadležnosti je, možda ćete biti upitani za skeniranje ruku, prstiju, ili vaša vlada ličnu kartu. Ovo je kako je vaš identitet vezan za transakcije i borbu protiv pranja kupovina novca / prodaje ograničenja primjenjuju. U nekim slučajevima, nećete biti upitani za bilo kakve identifikacije, što znači da možete kupiti bitkoine 100% anonimno.

  Unesite u iznosu od bitkoine želite kupiti, ili iznos od nacionalne valute koju želite provesti. Iznos možete kupiti može biti ograničen na osnovu finansijskog propisima i količinu bitkoine dostupan u novčaniku uređaja.

  Ubacite svoj novac, i pričekajte nekoliko sekundi kao kupljene bitkoine se šalju na adresu Bitcoin novčanik-a. Ako ste se odlučili za rad novčanik biti generiran, to će biti štampani i kupljene bitkoine će učitan na svoju javnu adresu.

Pronalaženje Bitcoin ATM

Najviše up-to-date resurs za pronalaženje Bitcoin ATM je Bitcoin ATM Mapwebsite. Ima u svijetu kartu poznatih Bitcoin bankomata lokacijama, bankomata naknada i komentara korisnika za svaku lokaciju.

Lokacije Coin ATM Radarand Bitcoin ATM Spotter imaju mape Bitcoin lokacija bankomata, ali izgleda njihova oglasa ne da bude što novijeg datuma.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Šta je MultiSig Bitcoin novčanik, i zašto biste ga koristili?

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin Wallet i How to Create One

Post Bitcoin

Nova Zelandija Bitcoin servis za bankomate se isključuje

Post Bitcoin

Sve što ste ikada želeli znati o bankomatima Bitcoin

Post Bitcoin

Cryptsy: Alternativna kriptocurrency (Altcoin) Exchange

Post Bitcoin

Pregled aplikacije: Mycelium Bitcoin novčanik za Android

Post Bitcoin

Žalostna potraga Wall Street Journala za diskreditovanje Bitkoina

Post Bitcoin

Kanada će sprovesti Uredbu o bitcoinima

Post Bitcoin

Početni vodič za Ethereum Mining 2017. - Kako se ukloniti Ethereum na vaš računar?

Post Bitcoin

Posuda prihvata Bitcoin kroz Coinbase

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cena Dio 1: Metodologija

Post Bitcoin

Bitcoin-ov rastući prihvat: 6 načina za korištenje BTC-a