Kako prodati stvari za Bitcoin | Bosnian.Lamareschale.org

Kako prodati stvari za Bitcoin

Kako prodati stvari za Bitcoin

Imam neke lične stvari koje želite da se oslobodimo? Žele napraviti neke brze bitkoine? Onda ste našli pravo vodič za upravo to, partner!

Kako to radi?

Prodaje svoje stvari online za bitkoine je baš kao i prodaje svoje stvari za gotovinu / PayPal / itd. Na Craigslist ili Ebay. Možete postaviti reklamu na web opisuje proizvod (a) da pokušavaš prodati, a potencijalni kupci u kontakt sa vama ili mjesto ponude.

Ako se stavke koje se prodaje se mogu preuzeti ili dovoljno mali da budu poslani, nikada nećete morati da otkrijete svoj identitet ili između kupca u lice. Ako prodajete veću stavku (auto, nekretnine, itd), verovatno ćete morati zakazati sastanak kako bi se zadovoljile kupca i finalizirati dogovor.

Tko će prvi?

U slučaju da kupac pošalje bitkoine prvi? Ili da prodavac prvi brod stavku? Kao prodavac, dođete do napraviti svoj vlastiti smislu o prodaji. Možete zahtijevati da kupac pošalje bitkoine prvi. Međutim, ja ne bih preporučio raditi, osim ako nije uspostavljen reputaciju kao pošten prodavac. Ako ste nepoznati prodavatelj, nećete dobiti bilo zainteresovanih kupaca. Bitcoin transakcija su nepovratne, tako da nema nikakvu zaštitu kupac na raspolaganju od prodavača koji ne isporuči robu.

Zgrada Vaš ugled kao Bitcoin Prodavač

Će pomoći u izgradnji vaše ugled, držimo oglašavanje na web stranice koje imaju ugrađen sistem povratnih informacija. Da li nekoliko se bavi već uspostavljenim kupcima. Možda ti nekoliko početnih prodaje gdje ponuditi prvo poslati stavke, i omogućiti kupcima da pošalje bitkoine kada su dobili stavke. Ako idete na prvu brod svoje robe, to je najbolje da se zahtijevati da kupac ima uspostavljen reputaciju kako bi se smanjila šanse od gubitka. Uvijek postoji šansa da kupac nikada ne može poslati bitkoine nakon prijema robe.

Koristite posredništvo

Najbolja politika za novo prodavaca i kupaca je da se koristi 3rd party escrow usluga. To može koštati mali postotak naknade, ali to pomaže u zaštiti i kupci i prodavci iz prevaranti jer renomirane i ravnodušan 3rd party upravlja fondovima i rješava sporove. Većina kupaca i prodavača insistirati na koristeći escrow usluga za bavi novim pojedincima. Radi ovako:

  Kupac depoziti u iznosu od bitkoine za tu stavku sa renomiranim 3rd party escrow usluga. To dokazuje da imaju sredstva da kupovinu.

  Escrow usluga obavještava prodavca da je bitkoine oročavanja u potpunosti. U ovom trenutku escrow usluga obično uzima njihove naknade (koje mogu biti plaća prodavac, kupac, ili pola-pola razdijeli po oba).

  Prodavac brodova ili predaje stvari kupcu.

  Jednom kada kupac primi stvari i ispituje ih, oni kontaktiraju escrow usluga da biste oslobodili Bitcoins prodavatelju.

  Escrow usluga šalje bitkoine prodavatelju. Dogovoreno.

Ako postoje bilo kakve sporove (tj kupac tvrdi da je roba koje su dobili bili oštećeni, a ne kao što je opisano, ili nikad nije ni stigla), da je na escrow usluga da ga riješe. Kao prodavac, trebalo bi da svaki pokušaj da se dokumentirati i dokazati da su pod uslovom stavke koje prodajete kao što je prvobitno opisao. Neki od primjera:

 • Fotografiju ili video robe i njihovo stanje prije isporuke ili predaje ih.
 • Fotografiju ili video sebe pakiranje robe za isporuku pošte.
 • Nabavite broj za praćenje za paket, ili potpis po isporuci, ili dokaz-of-isporuke računa.

Pogledajte neke preporučene escrow usluge- svaki od njih ima dobru reputaciju i generalno poverenje Bitcoin zajednice.

Gdje prodavati svoje stvari Online

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratko i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Value Part 3: Bitcoin Value Theory of Konrad S Graf

Post Bitcoin

CME fjučers bi trebao prestati, voziti Bitcoin cenu prema nuli - Motls

Post Bitcoin

Konačno je lak način da pošaljete Bitcoin na Facebooku

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin Mempool?

Post Bitcoin

Bitkoin protiv USD (dolara) prema zlatu: šta je bolja investicija?

Post Bitcoin

Budućnost Bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin protiv Litecoin - velike razlike i sličnosti!

Post Bitcoin

News Site Drama

Post Bitcoin

Gana održava prvu bitkuinsku konferenciju u Africi

Post Bitcoin

Bitcoin i tranzicija u novac

Post Bitcoin

Pay Bitcoin Taxes Sa LibraTax: Novi Automatski Bitcoin porezni softver

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: MNO iz BTC-a