4 načina kupovine Bitcoin-a sa Cash Wordwide-om | Bosnian.Lamareschale.org

4 načina kupovine Bitcoin-a sa Cash Wordwide-om

4 načina kupovine Bitcoin-a sa Cash Wordwide-om

Kada Satoshi je izdao svoj Whitepaper objašnjavajući Bitcoin, podnaslov je peer to peer Electronic Cash System. Postoji dobar razlog zašto Satoshi nije to nazvao "elektronski sistem plaćanja." Kao i gotovina, Bitcoin je cilj da se koristiti bez odobrenja ili posrednika.

Evo još jedne sličnosti između Bitcoin i gotovini: Ni zahtijevaju identifikaciju da ih koriste. Međutim, identitet osobe može se pratiti preko svojih prstiju (digitalni ili fizički) ako se ručka ili oblik razmjene vrijednosti bez uzimanja potrebne mjere opreza.

Zašto kupiti Bitcoin sa Novac?

Postoje dva odlična razloga:

1. Kupovine Cash su daleko više privatnih.

Za razliku od upotrebe redovnu Bitcoin razmjene, gotovinom obično ne zahtijevaju da se nepotrebno otkriti informacije podnošenjem splav skeniranih dokumenata za provjeru vašeg identiteta. Ova taktika je mnogo sigurnije, s obzirom na pogrešivost razmjena i raste rizik od krađe identiteta.

A nismo ni obratili slamanja od strane poreskih vlasti. Ova sudbina nedavno je zadesila određenim korisnicima Coinbase.

2. Kupovine Cash su brži za kupce koji prvi put.

Ovaj razlog postoji uglavnom zato što nema čekanja za dolazak transfera banke, ili za verifikaciju razmjenu. Depoziti obično treba 1 do 3 radna dana, i verifikacije može potrajati 1 do 3 tjedna. Cash trgovine uštedjeti mnogo vremena. Kada Bitcoin je cijena do neba, čak i nekoliko dana može izjednačavati sa puno novca!

Peer-to-peer Trading: ključni dio Bitcoin ekosistema

Stručnjaci su suggestedthat većina Bitcoin je obim trgovanja javlja off-razmjene. Mogućnost neometan, dobrovoljna razmjena je od ključnog značaja za nastavak robusnost i decentralizacija Bitcoin.

Ako kriptovaluta postaje samo kojima se trguje uz odobrenje države, onda je sveden na nešto više od novi oblik fiat. Dakle, sve ozbiljne Bitcoiners treba da steknu neku vrstu iskustva sa gotovinom trgovanja. Ako je vaša lokalna samouprava ikad napukline na Bitcoin, to je dobro imati Plan B na mjestu...

Možda najbolji praktičan primjer važnosti trgovanja peer-to-peer došao krajem 2017. Godine, kada je Kina zabranila Bitcoin razmjene. Ipak, OTC trgovanje Bitcoin nastavio. Ovi grafikoni prikazuju poznatih kineskih volumen za dva popularna usluge koje olakšavaju trgovinu peer-to-peer:

Kao rezultat zabrane, obim LocalBitcoins 'u Kini uništeni do najmanje 7x.

Volumena Paxful u Kini također znatno skočila. Više od nekoliko mjeseci, barem 6x povećan.

4 Metode za kupovinu Bitcoin sa Cash

Mi ćemo vas provesti kroz četiri najpopularnija metoda za kupovinu Bitcoin sa gotovinom:

Gotovinom u lice

Thesepurchases se ponekad nazivaju licem u lice (F2F) trgovina. In-osoba trgovine može biti prijatno načina da se miješati malo socijalne interakcije u svoje redovne Bitcoin posao.

Gotovinom iz mašine

Ove kupovine su poznati kao Bitcoin bankomata (BTMs). Neki od ovih mašina zahtijevaju provjeru identiteta, ali drugi su blaži. BTMs se mogu naći u većini gradova koji imaju značajan Bitcoin zajednice. Jedna od glavnih prednosti je 24/7 dostupnosti.

Novčane depozite u banci

Ova metoda je vjerojatno fizički siguran način za kupovinu Bitcoin sa gotovinom.

Gotovina na mail 

Mi obično ne preporučujem ovaj način, s obzirom na pojačani rizik od gubitka, krađe i prevare. To bi trebalo koristiti samo u krajnjem slučaju, i to samo za slanje malim količinama.

Napomena: Sve ove metode će vjerovatno dokazati skuplji od kupovine Bitcoin od razmjene. Možete platiti cijenu za:

  • Veća anonimnost
  • No verifikaciju
  • Vremena prodavca i rizika

Kupnje Bitcoin gotovinom In-Osoba

Ako ste pouzdanih prijatelja koji posjeduju neke Bitcoin su spremni za prodaju, sve je spremno. Da bi takva vjerovati prijateljima, uzmite u obzir pohađaju Bitcoin konferencija ili sastanaka u vašem području. Da biste pronašli ovih događaja, potražite Meetup ili Facebook za lokalne Bitcoin grupe.

Ako želite da se pravo na posao, postoje tri popularne opcije za pronalaženje gotovinu prodavaca Bitcoin. Svaki vas stavlja u kontaktu sa obližnjim prodavaca, i osigurava svojim trgovanja preko escrow usluga, što je objašnjeno u nastavku.

Osim ako ne namjeravate upoznati u blizini bankomata, pobrinite se da bi dogovorenog iznosa gotovine. Također ne zaboravite ponijeti svoj telefon ili laptop sa instaliranim Bitcoin novčanik. Ako bi samo adresu, nećete biti u mogućnosti da provjerite prijema svoj novac.

Sigurnost na prvom mjestu!

Preporučujemo da trguju samo omogućavajući escrow. U ovom slučaju, escrow znači da pouzdanu uslugu drži prodavca Bitcoin.

Ne predaju sav gotovinu dok ne vidite prodavca oslobodili novca za vas, a vi dobiti potvrdu o dolaznim novčiće na svoj uređaj. Ako je trgovina otkazan, escrow usluga će vratiti prodavca BTC svom računu.

Ali, ako ne preda prodavcu svoj novac, budite spremni za njih provjeriti autentičnost vašeg računa. Nakon toga, prodavatelj će osloboditi escrow, a usluga će poslati BTC direktno na Bitcoin adresu.

Također preporučujemo da radite samo trgovine u-lice na sigurnoj lokaciji. Dobar izbor su banke lobija, foajea policijska stanica i sudova. Kada se radi sa prodavcem po prvi put ili kada trgovanje velikim količinama, to je mudro odabrati lokaciju sa kontrolu pristupa, metal detektori, sigurnosne kamere, i stražara.

Sve u svemu, ostvariti zdrav razum; iako rijetko, bilo prijavljenih incidenata pljačku i prevare.

Dva velika Opcije Escrowed In-Osoba Trading

Lokalni Bitcoins kupac / prodavac odgovarajući

LocalBitcoins su radi od sredine 2012. Godine, i oni su narasla na servisiranje većini zemalja i regija. Preko tog vremena, oni su uspostavili reputaciju za pouzdanost, a oni su postali poznati kao go-to site za OTC trgovanje.

Da biste kupili BTC tamo, posjetite sajt, i prijavite se. Trebalo bi zatim kliknite na "Quick Kupi" link u gornjem izborniku. Unesite vašu lokaciju i odaberite "Gotovina" kao željenu način plaćanja:

Lista prodavači će se prikazati. Ako ih nema, morat ćete čekati da se pojavljuju, ili uzeti u obzir drugačiji način. Lista prodavca će prikazati broj uspješnih trgovine, kao i povratne informacije rezultat za svaki. Ako je moguće, odaberite prodavac sa mnogim obrta i pozitivan ugled.

Nakon odabira prodavatelj, moći ćete da unesete željeni iznos kupovine, koji mora biti u okviru svojih granica. Onda dogovoriti daljnje detalje vaše trgovine preko poruka. Za više informacija, budite sigurni da proučavaju dokumentaciju o kupovini processfor LocalBitcoins.

Od možete vjerovati LocalBitcoins za slanje novca za vas, nema razloga da čeka za višestruke potvrde nakon prodavca oslobađa kovanice. Više o LocalBitcoins možete saznati ovdje.

Micelija Lokalni Trader

Popularni Mycelium mobilne walletincludes funkciju poznat kao lokalni trgovac. Ovaj alat služi kao gotovinu samo odgovara i escrow usluga za Bitcoin trgovaca. Ovisno o vašem području, možda ćete pronaći više ili (vjerojatno) manje prodavača na ovom sajtu nego na

Skoro sve što trebate znati o procesu Lokalne Trader je dostupan kao stranicama guideon Mycelium a.

Nakon izvršene uplate, prodavatelj oslobađa novac iz svojih Mycelium novčanik na tvoje. Drugim riječima, Mycelium pruža escrow usluga, te garantira da će prodavac posjeduje količinu bitkoine da oni reklamiraju kao za prodaju. Međutim, oni ne uzimaju stvarni posjedu kovanica prodavca, kao LocalBitcoins radi. Umjesto toga, kovanice su direktno pušten iz novčanika prodavca da tvoj.

Micelija ima algoritam koji prati blockchain, i daje vam procjenu vjerovatnoće transakciju je pravilno to potvrđuje. Ipak, za veće količine, mi bi savjetujemo čeka stvarne potvrde.

Kupnje Bitcoin novcem iz Bitcoin ATM (BTM)

Ako ste na uske ili nepravilnog rasporeda, uređenje sastanak sa odgovarajućim gotovini prodavac bitkoine ponekad može dokazati da je problematičan. Bitcoin Bankomati su zgodan način za trgovinu 24/7. Ali kada se koristi običan bankomat, biti u potrazi za sumnjivim likovima koji leže u zasjedi.

Iako BTMs su namnožili od njihovog uvođenja prije nekoliko godina, još uvijek postoje mnoge regione bez njega. Najbolji način da se locira obližnje BTM je da se koristi CoinATMRadar.

Kada kliknete na BTM na ovom sajtu, vidjet ćete ekran sa svoje točnu lokaciju, naknade, ograničenja, i zahtjeva ID (ako ih ima). Na sajtu će također pružiti kontakt podatke za operatera. Trebalo bi da se zapiše ove detalje, u slučaju da postoje bilo kakvi problemi.

Kada odete na BTM, ne zaboravite da prema potrebi uz Bitcoin novčanik ili adresu!

Novčane depozite u banci

Paxful nudi opciju otkupa koje ste možda naišli na LocalBitcoins ili sličnim peer-to-peer trgovanja stranicama: depozita u novcu. Ovom metodom, prodavatelj daje podatke svog bankovnog. Onda posjetite relevantne banke, te popuniti obrazac depozit. Prodavači mogu navesti konkretne banke. Onda napravite novčani depozit na račun prodavca putem banke Vračaru.

Ova metoda je više pouzdan i fizički sigurniji od susreta sa strancem. Naime, prodavac nema načina da saznamo u kojoj banci ćete koristiti. Loša strana je da su takve usluge dostupne su samo u bankarskom sati. A oni su sporiji od poslovanju- licem u lice, posebno ako ima dugačak red u banci, ili uslugu sporo potvrdite svoju trgovinu.

Kao i sa licem u lice gotovinu trgovanje, trebalo bi provesti samo banke i depozita trgovine preko uglednog escrow usluga; Ova akcija će vas zaštititi od prevare.

Možete dokazati da escrow servis koji ste napravili plaćanje snimanje ili skeniranjem bankovni depozit prijema. Zatim u slučaju spora, oni će osloboditi novčiće prodavca na Bitcoin adresu. Tako bi se osiguralo da ste čuvajte račun. Za razliku od bankovnog transfera, stvarno je teško dokazati da ste napravili plaćanje bez njega!

Kao što je spomenuto, prodavci banka i depozita mogu se diljem svijeta naći na lokalnoj Bitcoins ili Paxful. U SAD-u, postoje još dva usluga koje specijalizirati u uređenje i osiguranje banka kupuje depozit: BitQuickand Liberty X (koja zahtijevaju pametne telefone).

Konačno, Zid Coinsprovides ove iste službe u SAD-u, Velikoj Britaniji, Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Njemačka, Letonija, Meksiko, Poljska, Filipinima, i Rumunjska.

Gotovina u Mail (ne preporučuje se)

LocalBitcoins i Paxful ponuda usluga za pronalaženje prodavača koji prihvate gotovine putem pošte. Možete pronaći i odgovarajući prodavaca na darknet tržištima. Kao i kod kupovine u-lice, pokušajte samo trgovinu sa utvrđenim korisnika koji imaju dobru reputaciju. Izbor pouzdan prodavac je vaša najbolja zaštita od prevare. I escrow treba uvijek biti zaposleni.

Ova metoda uključuje neke očigledne mane, kao što su sporost i rizik da koverte može se izgubljen ili ukraden na putu. Preporučujemo pakovanje račune u nekoliko slojeva papira, tako da se ne može lako otkriti bez otvaranja koverti.

U slučaju da koverti nikada stigne, ili stiže prazan, neki prodavci možda ćete nadoknaditi. Da bi se kvalifikovali, možda će se tražiti da snime ili fotografiše sebe stavlja novac u koverti, zatvaranje, a mailing to.

Za veću sigurnost, savjetujemo koristeći preporučenom poštom, a zatim da prodavac znak nakon što su primili. Ova metoda stvara stepen dokaz da ste platili preko escrow, iako je iznos gotovine u kovertu i dalje može biti sporna.

S obzirom na nedostatke ove metode, preporučujemo ga samo za keš kupce koji su previše daljinski za druge metode kupovine.

Zaključak

Bilo koja od metoda koje su prethodno opisane na raspolaganju za kupovinu Bitcoin sa gotovinom danas. Ako znate za druge metode ili imate pitanja ili komentare, budite sigurni da ih ostavi u komentar ispod teksta.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Value Part 3: Bitcoin Value Theory of Konrad S Graf

Post Bitcoin

OP-ED: Potrebno je više profesionalizma na tržištu analiza cijena bitkoina

Post Bitcoin

Bitkoin je objasnio u 3:30 minuta

Post Bitcoin

Izbor bićačkih fondacija: Jim Harper, Olivier Janssens, ili je to još važnije?

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Koji je najbolji Bitcoin procesor za plaćanje? Coinkite ili BitPay?

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: MNO iz BTC-a

Post Bitcoin

Uskoro: Prva Bitcoin debitna kartica

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin? Jednostavno (ali temeljito) objašnjenje

Post Bitcoin

Mainstream Bitcoin Part 2: Academia and the Laymen

Post Bitcoin

Bitcoin Prices Surge & Why You Should not Care